Direct online beleggen?

> beleggen voor dummies > Zelf daytraden met beleggingssoftware

Zelf daytraden met beleggingssoftware

3 februari 2017 19:48 | 2.060 keer gelezen

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u kunt beginnen met zelf daytraden door gebruik te maken van online beleggingssoftware. Met online beleggingssoftware is het voor iedereen mogelijk om te starten met beleggen. Bij online beleggingssoftware wordt automatisch gebruik gemaakt van het hefboomeffect, waardoor het beleggen voor iedereen toegankelijk wordt. Wilt u weten hoe online beleggen werkt en wilt u weten hoe u zelf kunt starten? Lees dan dit artikel verder!

Zelf beleggen

CFD beleggen met online beleggingssoftware

Met online beleggingssoftware beleggen beleggers automatisch met CFD’s. Om deze reden wordt online beleggen ook wel CFD beleggen genoemd. CFD beleggen staat voor Contract For Difference. Bij deze beleggingsvorm wordt er een contract afgesloten tussen de belegger en de aanbieder van de beleggingssoftware.

Bij CFD beleggen kunnen beleggers winst realiseren met de voorspelling van de koers. Door een goede voorspelling te doen, ontvangt de belegger het verschil tussen de openings- en sluitingswaarde van de aanbieder van de beleggingssoftware. Overigens wordt deze aanbieder ook wel een tussenhandelaar of broker genoemd. Als een belegger een verkeerde voorspelling doet met betrekking tot het koersverloop, dient de belegger het verschil tussen de openings- en sluitingswaarde aan de broker te betalen. In dat geval heeft de belegger te maken met een verlies.

Beleggen met de hefboom

Zoals eerder werd aangegeven kunnen beleggers bij online beleggingssoftware profiteren van het hefboomeffect. De hefboom zorgt ervoor dat het voor iedereen mogelijk is om te starten met beleggen. De hefboom vergroot namelijk de inleg met een vooraf bepaalde hefboomfactor. Hierdoor kan de belegger een hogere aandelenpositie innemen. Hieronder wordt een voorbeeld van de hefboom geïllustreerd.

Hefboomconstructie

Figuur 1. Zelf daytraden met beleggingssoftware – Hefboomeffect. Klik om te vergroten.

In bovenstaand voorbeeld besluit een belegger om een beleggingspositie te openen met een inleg van 100 euro. De hefboomfactor is 1:10, dat betekent dat een belegger waarschijnlijk wil beleggen in aandelen van een beursgenoteerd bedrijf. De hefboomfactor kan verschillen per effect. De inleg wordt vermenigvuldigd met 10, dat betekent dat de inleg een nieuwe waarde krijgt van 1.000 euro. Met deze nieuwe inlegwaarde kan de belegger meer winst realiseren bij een goede voorspelling van de koers, dan met een inleg van 100 euro. 

Zelf daytraden

Met online beleggen is het voor beleggers mogelijk om te beginnen met daytraden. Daytraden is de Engelse vertaling voor daghandelen. Bij deze vorm van beleggen dient een belegger een beleggingspositie te openen en te sluiten binnen één beursdag. Daarbij is het van belang dat de belegger binnen deze beleggingstijd winst heeft gerealiseerd. Door de hefboom is het voor beleggers mogelijk om te starten met daghandelen.

Bij offline beleggen, waarbij een belegger naar een bank of beleggingskantoor gaat, is het niet mogelijk om te beleggen op korte termijn. Dit is een voordeel voor zowel beginnende als gevorderde beleggers.

Beleggen oefenen met beleggingssoftware

Online beleggen brengt veel mogelijkheden met zich mee voor beginnende beleggers. Zo is het voor beginnende beleggers mogelijk om het beleggen op een veilige manier te oefenen met de beurssimulator. Met de beurssimulator kunnen beleggers beleggen in verschillende effecten, zonder financieel risico te lopen. Daarbij is het beleggen in effecten op werkelijke koersen. Op deze manier kunnen beleggers er achter komen of ze goed voorbereid zijn. De beurssimulator ziet er overigens hetzelfde uit als echt beleggen. Na genoeg oefenen kunnen beleggers in dezelfde beleggingssoftware gemakkelijk overschakelen naar echt beleggen.

Beleggers ontvangen bij de beurssimulator een fictief bedrag van 20.000 euro. Met dit bedrag kunnen beleggers het beleggen onbeperkt oefenen. Hieronder wordt een stappenplan beschreven.

Stappenplan voor beginnende beleggers

Stap 1. Een account aanmaken voor zowel de beurssimulator als echt beleggen. Een account aanmaken kan al door alleen een mailadres en een wachtwoord in te stellen.

Stap 2. Oefenen met de beurssimulator op werkelijke koersen.

Stap 3. Overschakelen naar echt beleggen na genoeg oefenen met de beurssimulator.

Leren beleggen met de gratis cursus

Voor beginnende beleggers is het handig om eerst gebruik te maken van de gratis cursus beleggen. Met deze cursus kunnen beleggers meer leren over online beleggen en de mogelijkheden. Overigens wordt er in deze cursus aandacht besteed aan het beleggen met een aanleiding. Veel beginnende beleggers onderschatten het van belang van een aanleiding. Veel beginnende beleggers besluiten te beleggen aan de hand van impulsieve beslissingen, dit kan onnodige risico’s met zich meebrengen. Om deze reden is het verstandig om altijd te beleggen aan de hand van een aanleiding door gebruik te maken van een beleggingsmethode. In de cursus worden twee beleggingsmethodes uitgelegd aan de hand van beleggingsvoorbeelden.

Overigens wordt er in de cursus aandacht besteed aan de mogelijkheid om risico’s te beperken met functies in de beleggingssoftware. Naast het beleggen met een aanleiding is het verstandig om gebruik te maken van deze functies. Dit wordt uitgebreid uitgelegd in de cursus beleggen. De cursus neemt ongeveer 30 minuten in beslag en bestaat uit zes hoofdstukken. De hoofdstukken worden hieronder beschreven.

Cursus beleggen voor beginnende beleggers

Hoofdstuk 1. Beleggen in het algemeen 

Hoofdstuk 2. Beleggen via een broker

Hoofdstuk 3. Winst maken met online beleggen

Hoofdstuk 4. Het beheersen van uw risico’s

Hoofdstuk 5. Praktische zaken

Hoofdstuk 6. Beginnen met online beleggen

Zelf daytraden: Tips voor beginnende beleggers

We zullen nu enkele tips geven voor beginnende beleggers. Hieronder worden de tips geïllustreerd en deze worden nader toegelicht.

tips-voor-beginners

Figuur 2. Zelf daytraden met beleggingssoftware – Tips. Klik om te vergroten.

Zoals eerder werd aangegeven is het slim om gebruik te maken van de cursus beleggen. Daarbij is het verstandig om dit te doen voordat u start met demo beleggen, oftewel de beurssimulator. Bij het oefenen in de beurssimulator is het verstandig om altijd gebruik te maken van een aanleiding. Op deze manier kunt u nagaan of u nog fouten maakt en of de beleggingsmethode bij u past. Overigens is het tijdens het beleggen van belang om altijd risico’s te beperken met de functies in de beleggingssoftware.

Download de gratis beleggingssoftware hier!

Bron:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Contract_for_difference

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu