Direct online beleggen?

> Beleggingservaringen > Aandelen verhandelen, hoe beginnen?

Aandelen verhandelen, hoe beginnen?

18 januari 2014 11:48 | 1.437 keer gelezen

Hoe beleggen? Vraagt u zich weleens af hoe je toch beleggen kunt? Wij laten in dit artikel zien dat aandelen verhandelen niet omslachtig hoeft te zijn. Sterker nog, wij haalden in een relatief korte periode een winst van 353 euro. Wij deden dit alleen met een gratis computerprogrammaatje.

verhandelen aandelen

Aandelen verhandelen terwijl u blijft zitten

De wereld zit vol misvattingen, ook waar het handelen met aandelen betreft. Handelen hoeft bijvoorbeeld niet te betekenen dat u naar de beurs moet. U kunt gewoon blijven zitten waar u zit, zolang u uw laptop of computer maar bij de hand houdt. U kunt namelijk op uw laptop gewoon een handelsprogrammaatje downloaden en hiermee handelen. Zo’n programma downloaden is geen kwestie van uren, binnen een minuut of vijf heeft u zoiets geïnstalleerd. Bovendien kunt u het programma dat wij aanbieden onbeperkt uitproberen met nep geld. Kortom, wanneer u aandelen wilt verhandelen, is omslachtigheid geen valide reden om dit niet te doen.

Om u helemaal te overtuigen van het feit dat met aandelen handelen op een relatief makkelijk wijze kan, zullen wij een belegging beschrijven die wij onlangs met ons handelsprogramma gedaan hebben. De handel betreft Easyjet, de bekende vliegtuigmaatschappij. Wij zullen in dagboekvorm beschrijven hoe wij een rendement van 45% boekten in 10 dagen tijd.

Dagboek Easyjet aandelen verhandelen

Als wij aandelen willen verhandelen, gaan wij uit van het volgende principe: de huidige koers van een aandeel laat zien hoeveel beleggers nu willen betalen voor dat aandeel. Zodra er nieuwe informatie is dat betrekking op dat aandeel heeft, zullen beleggers opnieuw een prijs bepalen. Oftewel, de koers verandert. Wij proberen daarom winst te boeken door nieuws te interpreteren en vervolgens aan de hand van het nieuws te beleggen.

hoe aandelen verhandelen 2

Figuur 1, aandelen verhandelen. Klik op figuur om te vergroten. Bron: NU.nl

Op 7 januari lazen wij dat Easyjet in het afgelopen jaar meer reizigers dan vorig jaar had vervoerd (figuur 1). Dit nieuws had het bedrijf diezelfde morgen gepubliceerd. Kortom, goed nieuws. Wij verwachtten daarom dat beleggers ten gevolge van dit nieuws meer zouden willen betalen voor het aandeel. Als wij dus winst wilden maken, moesten wij de aandelen op dat moment ‘kopen’ om ze later duurder te verkopen.

Wij startten daarom ons beleggingsprogramma en kochten voor 770 euro een positie bestaande uit aandelen Easyjet, een kwestie van een paar muisklikken. Het programma waarmee wij handelen is gebaseerd op het hefboomprincipe. Dit houdt in dat je met meer aandelen handelt dan je normaal zou kunnen. In dit geval 10x zoveel. Wij handelden dus met 7.700 euro aandelen Easyjet (in figuur 2 is dit bedrag de ‘openingswaarde’; 6.379 pond).

hoe aandelen verhandelen 5

Figuur 2, aandelen verhandelen. Klik op figuur om te vergroten.

In de volgende week steeg het aandeel in waarde. U kunt dit zien in de bovenstaande figuur. Op de 13e echter, steeg het aandeel niet langer meer in waarde. Het bleef ongeveer gelijk. Wij hadden intussen geen negatief nieuws gehoord over Easyjet. Wij zagen nog geen aanleiding om de aandelen weer te verkopen. Intussen waren ze 300 euro meer waard, misschien zou de koers nog wel een vlucht nemen?

Op 16 januari besloten wij dan toch de aandelen te verkopen. Met een simpel klikje in ons handelsprogramma was dit gebeurd. We stonden op dat moment op 353 euro winst. In de tien dagen tijd hadden wij dus met 770 euro, 353 euro verdiend, een rendement van 45%. Automatisch werd de winst op onze beleggingsrekening bijgeschreven. Een meer dan prachtig resultaat, maar misschien wel belangrijker is dat wij hiervoor alleen maar het beleggingsprogramma gebruikten!

In de onderstaande figuur ziet u de winst in een screenshot uit het programma.

hoe aandelen verhandelen 4

Figuur 4, aandelen verhandelen. Klik op figuur om deze te vergroten.

Wilt u aandelen verhandelen gratis uitproberen?

Denkt u nu: “mooie praatjes, ik wil dat nog weleens zien, de eenvoudigheid van dat programma” ? Welnu, dat kan. Het programma dat wij gebruikten voor de bovenstaande belegging kunt u gratis downloaden en vervolgens met fictief geld uitproberen. In het programma zit een demo modus verwerkt die speciaal gemaakt is om mensen, en dus ook u, te overtuigen zonder dat u daar een euro voor hoeft te betalen.

aandelen verhandelen 4

Figuur 4, aandelen verhandelen. Klik op figuur om deze te vergroten.

In de demo modus ontvangt u circa 20.000 euro om aandelen verhandelen te proberen. U belegt op echte koersen, dat maakt de beleving bijna werkelijk. Beginnen met het demo programma is een kwestie van een paar minuten. U kunt dan direct aan de slag. Wilt u beginnen met aandelen verhandelen via gratis software? Klik dan op de onderstaande link.

Via deze link kunt het gratis handelsprogramma vrijblijvend uitproberen.

Bron: www.nu.nl/beurs/3669279/easyjet-verkleint-achterstand-ryanair.html

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu