Direct online beleggen?

> Beleggingservaringen > Beleggen in Microsoft: leer van onze ervaring

Beleggen in Microsoft: leer van onze ervaring

22 januari 2014 18:38 | 1.993 keer gelezen

Wilt u beleggen in Microsoft? Wij grepen onze kans en belegden met 200 euro. Zie hier hoe we 90 euro winst maakten en beleg zelf op de Amerikaanse beurs!

Beleggen in Microsoft

Online beleggen in Microsoft

Microsoft heeft veel software ontwikkeld, waardoor heel veel mensen toegang kregen tot het internet. Daarom is het misschien toepasselijk dat beleggen in Microsoft ook online gaat. Er bestaat namelijk handige gratis beleggingssoftware, waar ook u toegang tot hebt. Hiermee kunt u niet alleen beleggen vanaf uw computer, maar ook vanaf uw tablet of smartphone. Drie vooraanstaande versies  van de software zijn door ons geselecteerd. Onderaan dit artikel vindt u de link naar deze selectie.

Wij zullen u nu laten zien welke rol de gratis software speelde bij een belegging die we deden. Leer van deze praktijkervaring.

Goed nieuws voor Microsoft

Het softwarebedrijf Microsoft bestaat al vele jaren. Waarschijnlijk bent ook u bekend met hun producten. Het is een enorm en zeer waardevol bedrijf, dat regelmatig beursnieuws veroorzaakt. Nadat we onderstaand gunstig nieuwsbericht lazen over het enorme bedrijf, besloten we een belegging te doen.

Beleggen in Microsoft

Figuur 1, beleggen in Microsoft na een artikel. Klik voor een vergroting.

Een belegging doen

Wij hoopten dat dit goede nieuws over Microsoft beleggers zou overtuigen om aandelen van het bedrijf te kopen (Beleggers handelen immers graag in bedrijven waar het goed mee gaat). Door de stijging van de vraag, zou de koers van Microsoft vervolgens omhoog kunnen gaan.

Daarom openden we een belegging. Dankzij de gratis software is dit heel eenvoudig. Een belegging openen gaat in drie simpele stappen:

  1. De koers opzoeken
  2. De inleg invoeren
  3. De aankoop bevestigen

1. De koers opzoeken

Omdat de koersen duidelijk geordend zijn, is stap 1 zeer eenvoudig. We konden de indeling per categorie bekijken, of gebruik maken van de zoekfunctie.

2. De inleg invoeren

Wij besloten 200 euro in te leggen. Dit voerden we in en vervolgens bevestigden we onze aankoop. Van de 200 euro konden we echter een grotere positie innemen, dankzij CFD’s. Voor meer uitleg over CFD’s kunt u gratis een cursus beleggen volgen. U doet dan binnen 30 minuten handige basiskennis op. Klik hier voor de cursus.

Microsoft is een Amerikaanse bedrijf. Handelen ging dan ook via een Amerikaanse beurs. Deze zijn geopend tussen 14:30 en 21:00. Wij deden onze belegging vrijwel direct na de opening van de beurs. U kunt in de grafiek zien wat er met de koers gebeurde.

Beleggen in Microsoft

Figuur 2, beleggen in Microsoft. Koersgrafiek. Klik voor een vergroting.

3. De koers volgen en de belegging sluiten

Vervolgens is het van belang dat u de koers van uw positie af en toe bekijkt. Bij onze belegging steeg de koers al gauw, zoals u in figuur 2 kunt zien. Zodra de groei af leek te nemen, rond 17:30, besloten we de belegging te sluiten. Het resultaat? Bekijkt u het screenshot maar. 90 euro winst in slechts 3 uur tijd! Dat betekent dat we een rendement van 45% hadden behaald. Een prachtig resultaat van beleggen in Microsoft met CFD’s.

Beleggen in Microsoft

Figuur 3, resultaat beleggen in Microsoft. Klik voor een vergroting.

Veilig en kosteloos ervaring opdoen

Misschien is beleggen op de Amerikaanse beurs nieuw voor u. Of misschien wilt u de werking van CFD’s beter leren kennen. En het zou natuurlijk ook kunnen dat u gewoon graag wilt oefenen met beleggen. In al deze behoeften wordt voorzien door de gratis beleggingssoftware.

Hier vindt u namelijk een gratis demo modus, waarin u kunt beleggen. Oefenen in de demo kost u niets, er wordt juist ongeveer 20.000 euro fictief geld voor u ter beschikking gesteld. Ideaal! Zo loopt u dus geen enkel risico en blijft uw eigen portemonnee in de demo onaangeroerd. Toch doet u ontzettend realistische praktijkervaring op, doordat u precies dezelfde software en dezelfde koersen te zien krijgt als beleggers die zelf geld inleggen. Hebt u na een tijdje voldoende ervaring opgedaan, vindt u? Dan kunt u eenvoudig overstappen op echt beleggen.

In dit artikel hebt u een bijzonder geslaagde beleggingservaring bekeken. Ook weet u inmiddels dat deze tot stand is gekomen door gebruik te maken van gratis software en van CFD’s. Nu is de beurt aan u. Kijk of u zelf ook zulke mooie resultaten kunt boeken. Proberen kan geen kwaad, want in de demo kost het u niets.

Wacht niet langer en klik hier voor de gratis software

Bronnen:

http://www.deaandeelhouder.nl/news/2013/10/28/ta_microsoft_klaar_voor_uitbraak/

http://nl.wikipedia.org/wiki/Microsoft

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu