Direct online beleggen?

> Beleggingservaringen > Beurs beleggingsstrategie met resultaat

Beurs beleggingsstrategie met resultaat

5 februari 2014 17:08 | 2.015 keer gelezen

Zoekt u een beurs beleggingsstrategie voor de korte termijn? Bekijk hier de onze bij een praktijkvoorbeeld Facebook. Resultaat? 70 euro winst binnen één uur.

Beurs beleggingsstrategie

Voordat we beginnen

Voordat we onze beurs beleggingsstrategie uit de doeken doen, laten we u eerst ons hulpmiddel zien. Iedere belegging die we doen, gaat met behulp van gratis beleggingssoftware. Dankzij deze software kunnen we gemakkelijk en snel handelen op de beurs. Wij zouden u het programma dus ook van harte aan kunnen raden. Klik hier voor de gratis beleggingssoftware.

De beurs beleggingsstrategie

Nu het volgende punt: wat is onze beurs beleggingsstrategie?

Wij geloven dat de koers van een beursgenoteerde onderneming beïnvloed kan worden door goed of juist slecht nieuws. Daarom proberen we goed op de hoogte te blijven van informatie over een bedrijf, om aan de hand hiervan een belegging te doen. Als er dus een ‘vers’ nieuwsfeit bekend wordt over een beursgenoteerd bedrijf, stellen we aan de hand van de inhoud van het bericht een voorspelling ook. Hiermee beleggen we. Het voordeel van beleggen aan de hand van nieuwsberichten is dat u belegt op de korte termijn. Informatie over bedrijven heeft namelijk maar gedurende een korte tijd invloed op de koersen. Maar hoe komt u aan zulk invloedrijk nieuws?

Nieuwsbronnen

Om onze beurs beleggingsstrategie goed uit te kunnen voeren, zijn goede nieuwsfeiten van groot belang. Wij gebruiken hier gewoon gratis websites voor. Denk bijvoorbeeld aan de website van het Financieel Dagblad of aan deaandeelhouder.nl. We raden u aan hier iedere ochtend voor negen uur te kijken. Iedere beursgenoteerde onderneming is namelijk verplicht om invloedrijk nieuws voor die tijd, wanneer de beurs geopend wordt, te melden. Hieronder zult u onze beurs beleggingsstrategie in de praktijk zien.

Een praktijkervaring met Facebook

Het nieuwsbericht

Het was de ochtend van donderdag 30 januari 2014, voor de opening van de beurs, toen wij stuitten op een interessant bericht. Het betrof de inkomsten uit advertenties van het social netwerk Facebook. Lees het hieronder.

Beurs beleggingsstrategie

Figuur 1, beurs beleggingsstrategie. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

2.   De verwachting

Zoals u kunt zien in het nieuwsbericht, ging het Facebook voor de wind. Wij verwachtten daarom dat meer beleggers zouden willen handelen in aandelen van het bedrijf. Hierdoor verwachtten wij dat de koers zou stijgen.

3.   De aandelen kopen

Om een positie te openen in Facebook, openden we de gratis software. In dit programma zit automatisch een hefboom versleuteld. Deze wordt ook wel Contract for Difference (CFD) genoemd. Dankzij het effect van de hefboom konden we met hetzelfde geld een grotere positie innemen.

Het was vier uur ’s middags toen we de belegging openden. Dit kon heel eenvoudig: binnen enkele seconden was het gebeurd. We besloten 680 euro in te leggen. Dankzij de hefboom werd onze positie echter tien keer zo groot. Ons aandelenpakket was 10×680= 6.800 euro waard. Dat is omgerekend $9.210.

4.     Het verloop van de belegging

Bekijkt u de koersgrafiek eens om te zien wat er gebeurde ten tijde van onze belegging.

Beurs beleggingsstrategie

Figuur 2, beurs beleggingsstrategie. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Toen wij onze belegging hadden geopend, was de koers van Facebook al flink in waarde gestegen. Het leek er dus op dat we te laat waren om te profiteren. Toch gaven we niet op en hielden we de belegging open. Dat was een goede zet, want een uur later was onze positie toch 70 euro meer waard geworden. We waren tevreden met dit resultaat en sloten de belegging. Hieronder ziet u ons prachtige resultaat, mede behaald dankzij CFD’s.

Beurs beleggingsstrategie

Figuur 3, het resultaat van de beurs beleggingsstrategie. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

De beurs beleggingsstrategie samengevat

  • Bekijk het beursnieuws
  • Stel een verwachting op
  • Beleg met de handige gratis software

Nu bent u aan zet!

U hebt nu gezien hoe succesvol onze strategie voor ons uitpakte. Maar als kritische belegger wilt u natuurlijk zelf resultaat ervaren. Dat kan! Helemaal gratis en veilig. Het beleggingsprogramma waarover u hebt gelezen, bevat namelijk een beurssimulator. Hier krijgt u ongeveer 20.000 euro fictief zakgeld. Bovendien kunt u beleggen op realtime koersen. Zo kunt u onze strategie testen zonder dat het u iets kost. Bent u tevreden? Dan kunt u, als u wilt, overstappen op echt beleggen met een druk op de knop.

U hebt niets te verliezen! Test de beurs beleggingsstrategie hier gratis uit!

Bron: 

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2680/Economie/article/detail/3586144/2014/01/29/Facebook-haalt-fors-meer-omzet-en-winst-uit-reclame.dhtml

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu