Direct online beleggen?

> Beleggingservaringen > Met weinig geld beleggen: hoe wij in een ochtend 42% rendement behaalden met aandelen KLM kopen

Met weinig geld beleggen: hoe wij in een ochtend 42% rendement behaalden met aandelen KLM kopen

6 november 2013 18:32 | 10.593 keer gelezen

Wilt u met weinig geld beleggen?  Dit kan eenvoudig via internet. Wij maakten met 152 euro een winst van 65 euro in 10 minuten.  Lees verder om te leren van deze ervaring.
met weinig geld beleggen

Met de kleine portemonnee toch beleggen

Beleggen klinkt voor veel mensen ingewikkeld en als iets waar veel geld voor nodig is. Niets is minder waar. Dankzij nieuwe, slimmere manieren van beleggen kan de belegger met een kleine portemonnee nu ook profiteren van de beurs.

Beleggen met CFD’s is een beleggingsmethode waarmee een kleine belegger grotere stappen kan maken. Dit komt omdat men bij CFD beleggen met een zogenaamde hefboom werkt. Een hefboom betekent in de beleggingswereld dat u uw inleg met een bepaalde factor vergroot. Bijvoorbeeld: een hefboom 1:20 houdt in dat u voor elke euro met 20 euro mag handelen in aandelen. In onderstaand voorbeeldje vergelijken we traditioneel beleggen met CFD beleggen.

Stel u eens voor: u heeft 50 euro, u wilt deze 50 euro beleggen en besluit aandelen te kopen zonder hefboom of CFD. Op de ouderwetse manier. Het aandeel waarin u heeft belegd stijgt met 10%. Het aandeel wat u gekocht heeft voor 50 euro is nu dus 55 euro waard. U heeft dus 5 euro winst gemaakt.

U koopt voor 50 euro CFD aandelen met hefboom. Door de hefboom kunt u voor 50 euro met een bedrag van 1.000 euro handelen. Het aandeel stijgt wederom 10% in waarde. Uw aandelen zijn nu dus 1.100 euro waard. U heeft dus 100 euro winst gemaakt.
Ditzelfde voorbeeld is te zien in onderstaande afbeelding.

beleggen met weinig geld
Figuur1. Met weinig geld beleggen, uitleg hefboom. Klik op figuur om te vergroten.

Hoe is met weinig geld beleggen mogelijk?

De eerste vraag die nu misschien bij u opkomt is: waar komt ineens de andere 950 euro vandaan? Deze vraag is gelukkig makkelijk te beantwoorden: deze betaalt een broker voor u. Dit is de aandelenmakelaar die deze manier van beleggen aanbiedt. Deze broker bezit het grootste gedeelte van de aandelen die u op deze manier koopt. Hier staat tegenover dat u wel alle winst mag houden die gemaakt wordt met deze aandelen.

Aandelen KLM kopen met CFD’s

Ook wij hebben aandelen gekocht door middel van CFD’s.  Om een beetje een idee te krijgen waar u in kunt beleggen is het nieuws een goede richtlijn. Positief nieuws betekend meestal een koersstijging, en negatief nieuws een koersdaling. Na het lezen van onderstaande nieuwsbericht hebben we voor 150 euro aandelen KLM gekocht. In dit nieuwsbericht stond dat KLM-Airfrance steeds meer passagiers vervoert. Dit is positief nieuws. KLM is een van de grootste luchtvaartmaatschappijen van Nederland.

beleggen met weinig geld
Figuur 2. Met weinig geld beleggen, nieuwsbericht KLM. Klik op figuur om te vergroten.

We hebben meteen ons beleggingsprogramma opgestart. Dit programma is gratis te verkrijgen van de website van een broker. Met slechts enkele klikken kochten wij onze aandelen. Zoals te zien is op onderstaande afbeelding.

beleggen met weinig geld
Figuur 3. Met weinig geld beleggen, aandelen KLM. Klik op figuur om te vergroten.

Hieronder beschrijven we hoe wij aandelen gekocht hebben.
Zo kunt u het proces zien wat wij doorlopen hebben om 65 euro winst te maken. 

  1. 08:45: Nieuwsbericht KLM-Airfrance gelezen.
  2. 09:00: De beurs gaat open.
  3. 09:02: Wij kochten aandelen in KLM-Airfrance. Onze inleg was 152 euro. Dankzij de hefboom konden we 20x zoveel aandelen kopen als normaal. Onze 152 euro was dus 3.042 euro waard.
  4. 09:12: De koers is binnen 10 minuten enorm gestegen. Als we onze aandelen nu zouden verkopen, dan maken we 65 euro winst. Dit is voor ons acceptabel en we verkopen onze aandelen.

Binnen 10 minuten hebben wij hier dus 65 euro verdiend: een rendement van 43%. Hieronder ziet u het koersverloop en de uiteindelijke winst.

klm aandelen kopen
Figuur 4. Met weinig geld beleggen. Koersverloop. Klik op figuur om te vergroten.

met weinig geld beleggen
Figuur 5. Met weinig geld beleggen. winst. Klik op figuur om te vergroten.

Laatste tips indien u met weinig geld wilt beleggen

Zoals u net heeft kunnen zien hebben wij na 10 minuten onze aandelen verkocht. Achteraf gezien hadden we nog meer kunnen verdienen als we onze aandelen later hadden verkocht. Dit is achteraf praten: de koers had in theorie ook naar beneden kunnen gaan.  Om veilig te leren beleggen zonder risico kunt u een demo downloaden van het programma wat wij gebruiken. Er is bijna geen verschil tussen de echt geld modus en de demo modus: het enige verschil is dat u in de demo modus ongeveer 20.000 euro krijgt om mee te oefenen.
Dus:

  1. Oefen met beleggen in de gratis demo.
  2. Anticipeer op een koers door bijvoorbeeld een nieuwsbericht te lezen.
  3. Uitgeoefend? Ga met echt geld beleggen en ga voor echte winst.

Wilt u risicoloos beleggen uitproberen? Klik hier om verschillende demo’s te vergelijken en te downloaden, ook voor smartphone of tablet.

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Contract_for_difference

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu