Direct online beleggen?

> Beleggingservaringen > Speculeren met 750 euro: 100 euro winst na uitspraak Dijsselbloem

Speculeren met 750 euro: 100 euro winst na uitspraak Dijsselbloem

29 maart 2013 11:00 | 2.517 keer gelezen

Onze minister van Financiën Dijsselbloem antwoordde ongelukkig op een vraag en de Europese beurzen kelderden direct. Wij verdienden hier, doormiddel van speculeren, geld aan. Wilt u weten hoe? Lees dan in dit artikel op welke manier wij dit deden.

Speculeren

U kunt op verschillende manieren geld verdienen met beleggen

Tegenwoordig zijn er op de beurzen veel manieren om geld te verdienen. De meest bekende manier is geld verdienen door aandelen voor een hogere prijs dan de aankoopprijs te verkopen. Een wat minder bekende manier is het geld verdienen op dalende prijzen. Toch kan op deze manier ook geld verdiend worden. Zo verdienden wij 100 euro door slim in te spelen op een in waarde dalende Amsterdamse Beurs. De aanleiding was de uitspraak van minister Dijsselbloem.

Minister Dijsselbloem zorgde voor een deuk in het vertrouwen

Zoals u misschien weet, bekleed onze minister van Financien naast zijn ambt in Den Haag, ook een belangrijke functie in Brussel. Hij is namelijk voorzitter van de Eurogroep. Deze laatstgenoemde groep is een financieel orgaan wat bestaat uit alle ministers van Financiën van de Eurolanden. Dit orgaan wordt sinds korte tijd aangestuurd door Dijsselbloem.

Een belangrijke positie brengt verantwoordelijkheid met zich mee, helemaal in de financiële wereld omdat deze geregeerd wordt door vertrouwen. Wanneer belangrijke mensen een misstap maken, kan dit een deuk in het vertrouwen van de financiële wereld veroorzaken. Het gevolg is veelal desastreus doordat investeerders zonder vertrouwen hun geld terug trekken en hierdoor beurzen inzakken.

Dit klinkt te gemakkelijk, maar de werkelijkheid is niet veel ingewikkelder dan het bovenstaande proces. Zo noemde Dijsselbloem per ongeluk de oplossing (bestaande uit een vergoeding van particulieren) voor het noodlijdende Cyprus, een blauwdruk voor toekomende probleemgevallen. Deze uitspraak schepte vervolgens paniek. Investeerders (vaak particulieren met veel geld) maakten namelijk hieruit op dat zij niet langer veilig in Europa waren met als gevolg dalende beurzen. In het onderstaande bericht ziet u hier een persbericht van.

speculeren op de beurs nrc

Figuur 1, speculeren op de beurs. Klik op afbeelding om te vergroten. Bron: NRC

En wij verdienden daar geld op door te speculeren

Wij verdienden hierop door te speculeren met een gratis beleggingsprogramma. Speculeren is een beleggingsvorm die het mogelijk maakt met een klein bedrag toch te verdienen als een grote belegger. Het geheim van grote beleggers is namelijk dat zij met grote kapitalen, geld verdienen op kleine koersverschillen. Zo verdient een belegger met 100.000 euro, 5.000 euro als een koers op een dag 5% stijgt.

De meeste mensen hebben echter geen ton over om mee te beleggen. Om deze reden ontwikkelden brokers (de verkopers van aandelen) een beleggingsmethode waarmee beleggers met een klein kapitaal, toch kunnen profiteren als een grote belegger. De naam voor deze methode is speculeren.

Speculeren werkt als volgt: u, als belegger zijnde, speculeert op de aandelen van de broker met als truc, dat de waarde van de aandelen van de broker, een veelvoud meer waard zijn dan uw inleg. Wanneer u speculeert, koopt u dus geen aandelen. Wel profiteert u van de winst van het aandelenpakket van de broker.

Speculeren op de AEX

Op deze manier wilden wij op maandag 25 maart profiteren van een dalende Amsterdamse beurs. Speculeren op een daling werkt overigens op dezelfde manier als speculeren op een stijging. Wij zetten in een op veelvoud (in het geval van beleggen op een index: 14) van onze inleg. Het waardeverlies (of in geval van speculeren op stijging: winst) van het grote aandelenpakket, is nu onze winst.

Wij besloten te negatief (op een daling) speculeren met een inzet van 750 euro op een bedrag van 10.600 euro. Hiervoor hoefden wij alleen maar ons programma op te starten en via drie muisklikken de speculatie te starten. Het gratis programma waarmee wij werken regelt de vermenigvuldiging automatisch.

Vervolgens konden wij via onze smartphone-app onze speculatie bekijken. De koers daalde inderdaad naar verloop van tijd. Zelfs in zulke mate dat na een paar uur het verlies van het aandelenpakket en daarmee onze winst, 100 euro bedroeg. Hieronder ziet u het resultaat.

speculeren op de beus

Figuur 2, speculeren op de beurs. Klik op afbeelding om te vergroten

Wij vonden dit een mooi bedrag en besloten te stoppen. Dit omdat wij voorspelden dat beurzen wel weer zouden opkrabbelen en daarmee onze winst weer zou verdampen. Dijsselbloem bagatelliseerde zijn uitspraak immers vrijwel direct.

speculeren op de beurs

Figuur 3, speculeren op de beurs. Klik op afbeelding om te vergroten

Wilt u zelf geld verdienen door te speculeren op de beurs

Kortom, wij verdienden met de minste moeite 100 euro door slim in te spelen op het nieuws. Doordat de beurzen erg gevoelig zijn voor zulk nieuws, is deze methode een aanrader. U hoeft hiervoor alleen maar het gratis programma te downloaden dat ook wij gebruiken. Hiermee kunt u beleggen op beurzen wereldwijd, aandelen, grondstoffen en op valuta. Dit alles volgens de hierboven beschreven methode: speculeren.

U kunt zelfs de methode eerst gratis uitproberen met fictief geld. U download hiervoor hetzelfde programma maar start het in de demomodus. Met een gratis startkapitaal van 20.000 euro mag u vervolgens speculeren op echte koersen. Een ideale methode om beleggen onder de knie te krijgen zonder een financieel risico te lopen.

Wilt u net als wij ook speculeren op de beurs? Download dan hier het gratis beleggingsprogramma.

Bronnen: http://nl.wikipedia.org/wiki/Speculatie_(handel) ,  http://www.nrc.nl/nieuws/2013/03/25/ondanks-akkoord-cyprus-sluiten-europese-beurzen-lager/

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu