Direct online beleggen?

> cursus beleggen > Beleggen op de koers Google: 48 euro winst

Beleggen op de koers Google: 48 euro winst

14 mei 2015 16:17 | 1.490 keer gelezen

Beleggen op de koers Google heeft bij ons een leuk extraatje opgeleverd. Wij hebben hiermee namelijk een winst van 48 euro gerealiseerd. Wij hebben deze winst behaald met gebruik van CFD beleggen. Heb jij ook interesse in CFD beleggen of ben je benieuwd wat CFD beleggen precies inhoudt? Wij zullen onze beleggingservaring met je delen, zodat je een goed beeld krijgt van CFD beleggen. Tevens zullen wij aan het einde van dit artikel extra tips geven om je verder op weg te helpen met CFD beleggen.

Beleggen op de koers Google

CFD beleggen

CFD beleggen staat voor Contract For Difference. Dit is een contract tussen een koper en verkoper. De verkoper betaalt in dit geval het verschil tussen de waarde van een onderliggend product, zoals aandelen, indices, grondstoffen en valuta bij aankoop en bij verkoop. Een groot voordeel van CFD beleggen is dat er gebruik wordt gemaakt van de hefboom. De hefboom zorgt er namelijk voor dat je inleg met een bepaalde factor wordt vermenigvuldigd, hierdoor krijgt je inleg een hogere waarde en kun je een grotere aandelenpositie innemen. Dat betekent dat je ook met een klein bedrag kunt gaan beleggen, aangezien de hefboom je inleg vermenigvuldigd met een bepaalde factor. Deze factor is afhankelijk van het soort effect. In de meeste gevallen is de factor 1:20, je inleg wordt dan met 20 vermenigvuldigd. In figuur 1 zie je een voorbeeld met een inleg van 200 euro en waarbij de hefboom 1:20 is waardoor de waarde van de belegging 4000 euro wordt. Door de hefboom hoef je dus niet meer te beleggen met 1000 euro of meer.

Beleggen op de koers Google

Figuur 1: Hefboomwerking bij beleggen met 200 euro. Klik om deze te vergroten.

Beleggen uitgaande van recente ontwikkelingen

Wij beleggen altijd op basis van recente ontwikkelingen. Recente ontwikkelingen kunnen je een indicatie geven waar je het beste op kunt gaan beleggen, wij maken altijd gebruik van deze methode. Bij recente ontwikkelingen kun je denken aan nieuwsberichten over bedrijven. Deze nieuwsberichten zijn weer onder te verdelen in positieve en negatieve nieuwsberichten. Bij positieve nieuwsberichten kiezen wij er meestal voor om te beleggen op een koersstijging. De aandelen van dat bedrijf zullen waarschijnlijk populairder worden onder de beleggers, waardoor de koers mogelijk zal gaan stijgen. Bij negatieve nieuwsberichten heb je het tegenovergestelde effect. Hier zullen de aandelen van dat bedrijf minder populair worden onder de beleggers, waardoor de koers mogelijk zal gaan dalen.

Indien je ervoor kiest om te speculeren op een koersstijging dan wordt dat ook wel long gaan genoemd, maar als je ervoor kiest om te speculeren op een koersdaling dan wordt dat ook wel short gaan genoemd. Dit zijn enkele beleggingstermen die je tegen kunt komen tijdens het beleggen. In onze cursus beleggen kun je meer beleggingstermen en tevens een duidelijke uitleg over CFD beleggen terugvinden. Je kunt overigens gratis gebruik maken van deze cursus.

Beleggen op de koers Google: aanleiding

Op 15 april kwamen wij het onderstaande nieuwsbericht tegen over Google. In het bericht wordt aangegeven dat de Europese Commissie een bezwaar naar Google heeft gestuurd, omdat de Amerikaanse internetgigant misbruik zou hebben gemaakt van haar machtspositie. Google zou volgens de Commissie op pagina’s met algemene zoekresultaten systematisch de eigen prijsvergelijkingproducten bevoordelen. Dit is een uitermate negatief nieuwsbericht over Google. Dat is ook de reden dat wij ervoor hebben gekozen om short te gaan.

Beleggen op de koers Google

Figuur 2: Beleggen op de koers Google – nieuwsbericht. Klik om deze te vergroten.

Beleggen op de koers Google: koersverloop

Wij hebben ervoor gekozen om de positie te openen met een inleg van bijna 200 euro. De hefboomfactor is bij Google 1:50. Dat betekent dat onze inleg werd vermenigvuldigd met 50. Hiermee kreeg onze inleg een waarde van 10.000 euro. Wij konden hiermee een aandelenpositie van 20 aandelen Google innemen.

In figuur 3 zie je dat de koers na het openen van de positie eerst een lichte stijging liet zien, daarna is de koers geleidelijk gedaald. Wij hadden bij het openen van de positie een profit- en limit call ingesteld. Dat betekent dat de positie automatisch sluit bij het aangegeven winst of verlies punt. De positie werd automatisch gesloten bij een rendement van 24%, dat is een uitstekend rendement.

Beleggen op de koers Google

Figuur 3: Beleggen op de koers Google – koersverloop. Klik om deze te vergroten.

Beleggen op de koers Google: eindresultaat

Met een inleg van 200 euro hebben wij een winst van 48 euro gerealiseerd, dit met dank aan de hefboom. Wij hebben hier een mooi rendement mee behaald van 24%. In onderstaande figuur worden de winst en beleggingstijd weergegeven.

Beleggen op de koers Google

Figuur 4: Beleggen op de koers Google – eindresultaat. Klik om deze te vergroten.

Online beleggen voor beginners

Wil jij na het lezen van dit artikel, zelf gaan beginnen met slim beleggen? Download dan nu het gratis beleggingsprogramma en start vandaag nog! Heb je het gevoel dat je nog eerst wat oefening nodig hebt? Je kunt nu beleggen oefenen met gebruik van de demo. Deze demo kun je terugvinden in het gratis beleggingsprogramma. Bij deze demo ontvang je een fictief bedrag van 20.000 euro. Je kunt hiermee oefenen op werkelijke koersen, zonder financieel risico te lopen. Indien je na verloop van tijd het gevoel hebt dat je het beleggen beheerst kun gemakkelijk in hetzelfde programma overschakelen naar het beleggen met echt geld.

Start vandaag nog en download het gratis beleggingsprogramma!

 

Bronnen: http://nl.wikipedia.org/wiki/Google
http://www.deaandeelhouder.nl/news/2015/4/15/europa_verdenkt_google_van_machtsmisbruik/

 

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu