Direct online beleggen?

> cursus beleggen > Beleggen via internet Ericsson: binnen 6 uur winst

Beleggen via internet Ericsson: binnen 6 uur winst

1 mei 2015 09:22 | 1.379 keer gelezen

Beleggen via internet Ericsson heeft ons binnen 6 uur een winst van 46 euro opgeleverd. Wil jij ook een leuke winst realiseren met CFD beleggen? Wij zullen onze beleggingservaring met je delen, zodat ook jij kunt gaan beginnen met beleggen. Na het lezen van dit artikel zul je een beter beeld krijgen van CFD beleggen, lees verder en ontdek nu de wereld van het CFD beleggen!

Beleggen via internet Ericsson

Traditioneel en CFD beleggen

Steeds meer mensen ontdekken het CFD beleggen en het wordt ook steeds populairder. Je hoort erover op de radio of je ziet het online voorbij komen. Het CFD beleggen is een unieke innovatie en heeft veel voordelen ten opzichte van het traditioneel beleggen. We zullen deze verschillen uitleggen aan de hand van een voorbeeld.

Stel je wilt met 250 euro beleggen in Ericsson en de koers stijgt met 10%. Ontvang je dan bij het CFD beleggen en bij het traditioneel beleggen dezelfde winst? Het antwoord is ‘nee’.

Traditioneel beleggen

Indien je met 250 euro aan aandelen Ericsson hebt gekocht en de koers stijgt met 5%, dan worden je aandelen van Ericsson 5% meer waard. Als je er op dat moment voor kiest om je aandelen te verkopen heb je 12,50 euro winst. Je hebt dan een rendement van 5% gerealiseerd.

CFD beleggen

Indien je bij CFD beleggen wilt gaan beleggen met 250 euro op aandelen Ericsson en de koers stijgt met 5%. Bij CFD beleggen wordt er gebruik gemaakt van de hefboom. Elk effect heeft een bepaalde hefboomfactor. We nemen hier als voorbeeld de hefboomfactor 1:10, dat betekent dat bij het kopen van aandelen Ericsson je inleg wordt vermenigvuldigd met 10. Je inleg wordt dus na de hefboomfactor vermenigvuldigd met 10, waardoor je inleg nu 2.500 euro waard is. Ook nu stijgt de koers met 5%, wat betekent dat je inleg 5% meer waard wordt. Dit is de inleg na hefboom, 2.500 euro. Bij het CFD beleggen realiseert u nu een winst van 125 euro! Dit is 5% van de 2.500 euro.Wij ontvangen hierbij een rendement van 50%, als we kijken naar eigen inleg.

De twee voorbeelden van hierboven worden in figuur 1 weergegeven. Hier zijn de verschillen tussen traditioneel en CFD beleggen goed te zien.

Beleggen via internet Ericsson

Figuur 1: Beleggen via internet Ericsson – traditioneel vs CFD beleggen. Klik om deze te vergroten.

Beleggen via internet Ericsson: koersstijging vs koersdaling

Voordat wij gaan beleggen zoeken wij altijd naar een aanleiding om te gaan beleggen. Bij een aanleiding kun je de denken aan recente ontwikkelingen zoals nieuwsberichten. Dit kunnen positieve maar ook negatieve nieuwsberichten zijn. Bij positieve nieuwsberichten kiezen wij er meestal voor om te speculeren op een koersstijging en bij negatieve nieuwsberichten kiezen wij er vaak voor om te speculeren op een koersdaling. Het speculeren op een koersstijging wordt ook wel long gaan genoemd en het speculeren op een koersdaling wordt ook wel short gaan genoemd.

Beleggen via internet Ericsson – aanleiding

Op 23 april kwamen wij het onderstaande bericht over Ericsson tegen. Ericsson heeft te maken met tegenvallende resultaten over het eerste kwartaal. Dit is een negatief bericht over Ericsson. De aandelen Ericsson zullen nu minder populair worden onder de beleggers, waardoor de koers mogelijk zal gaan dalen. Dit is de reden dat wij ervoor hebben gekozen om te speculeren op een koersdaling, oftewel wij zijn short gegaan. Wij openden onze positie met 106 euro, maar door het hefboomeffect werd onze inleg 2.120 euro waard. We konden hiermee 200 aandelen Ericsson kopen.

Beleggen via internet Ericsson

Figuur 2: Beleggen via internet Ericsson – nieuwsbericht. Klik om deze te vergroten.

Beleggen via internet Ericsson – koersverloop en eindresultaat

In het koersverloop is te zien dat de koers tot 11 uur op gelijke hoogte bleef en daarna fluctuerend daalde, zie figuur 3. Rond 14:25 uur hadden wij het gevoel dat de koers niet verder zou gaan dalen, wij hebben daarom de koers gesloten.

Beleggen via internet Ericsson

Figuur 3: Beleggen via internet Ericsson – koersverloop. Klik om deze te vergroten.

Met een winst van 46 euro hebben wij binnen 6 uur een rendement van 43% behaald, dat is een uitstekend rendement! Wij houden altijd een rendement van 20% in gedachten, dat is ook de reden dat wij erg tevreden waren met een rendement van 43% en we hadden het gevoel dat de koers niet verder zou gaan dalen. In figuur 4 kun je onze winst en de beleggingstijd terugvinden.

Beleggen via internet Ericsson

Figuur 4: Beleggen via internet Ericsson – eindresultaat. Klik om deze te vergroten.

Aandelen voor dummies

Wil jij ook beleggen met 100 euro en ben je na het lezen van dit artikel geïnteresseerd geraakt in CFD beleggen? Start dan nu zelf met beleggen en download het gratis beleggingsprogramma. Ook kun je ervoor kiezen om eerst gebruik te maken van het demo beleggen. Je kunt met het demo beleggen eerst goed gaan oefenen op werkelijke koersen, waardoor je vertrouwd raakt met het programma en het CFD beleggen. Het demo beleggen maakt gebruik van fictief geld, waarmee je zorgeloos kunt leren beleggen. Je loopt dus geen financieel risico, maar profiteert wel van het gratis programma om goed voorbereid te beginnen met het beleggen. Indien je het gevoel hebt dat je het beleggen onder de knie hebt, kun je in hetzelfde programma overschakelen naar het beleggen met echt geld. Ook kunnen we nog een gratis cursus beleggen aanbieden, je kunt hier alles over het CFD beleggen nog rustig doorlezen. Ook zijn daar verschillende beleggingstermen terug te vinden, zodat je helemaal in de wereld van het beleggen komt.

Download hier het gratis beleggingsprogramma!

 

Bronnen: http://nl.wikipedia.org/wiki/Contract_for_difference

http://www.nu.nl/beurs/4036220/noord-amerika-zit-netwerkproducent-ericsson-dwars.html

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu