Direct online beleggen?

> cursus beleggen > Daghandelen op de Duitse beurs

Daghandelen op de Duitse beurs

12 maart 2015 09:05 | 1.828 keer gelezen

Wil jij meer leren over daghandelen op de Duitse beurs? Lees dan snel verder voor nadere uitleg over daghandelen, ook wel daytraden genoemd. Tevens zullen wij onze ervaring over daghandelen op de Duitse beurs hier met jullie delen.

Daghandelen op de Duitse beurs

Wat is daytraden?

Vandaag de dag is online beleggen snel en heel gemakkelijk. Binnen twee minuten kun je al gaan beleggen. Heb jij interesse in snel en gemakkelijk beleggen? Dan is daytraden de ultieme kans voor jou. Dankzij de gratis cursus beleggen kun je vandaag nog daytraden leren. Binnen een half uur ben je goed voorbereid en kun je beginnen met het handelen op de beurs.

De voordelen van daytraden

Het grootste voordeel van daytraden is de mogelijkheid om te beleggen met een klein bedrag. Je kunt nu gebruik maken van de handige software waarmee je online kunt beleggen. Deze software maakt gebruik van de hefboomfactor, dit houdt in dat je inleg met een bepaalde factor wordt vermenigvuldigd. De factor van de hefboom kan verschillen per effect. Deze hefboom maakt het mogelijk dat je meer aandelen kunt kopen.

Indien je bijvoorbeeld wilt gaan beleggen met 100 euro wordt je inleg vermenigvuldigd met de hefboomfactor, in dit voorbeeld is de factor 20. Na de hefboom is je inleg 20 keer meer waard; € 100 euro x 20 = € 2000.

Daghandelen op de Duitse beurs

Figuur 1: Voorbeeld hefboomeffect. Klik om deze te vergroten

Daghandelen op de Duitse beurs: aanleiding

Het is van belang om een aanleiding te vinden voordat je besluit om een positie te openen. Door het nieuws nauwkeurig bij te houden kun je een aanleiding vinden. Op basis van nieuwsberichten kun je bepalen in welk bedrijf je wilt gaan beleggen. Wij kwamen het onderstaande nieuwsbericht tegen.

Daghandelen op de Duitse beurs

Figuur 2: Nieuwsbericht. Klik om deze te vergroten.

Daghandelen op de Duitse beurs: verwachting

Uit het nieuwsbericht blijkt dat de Duitse economie aanzienlijk is gegroeid. Dit is een positief nieuwsbericht, wat ervoor zorgt dat beleggers vertrouwen krijgen in de Duitse aandelen. Dit is de reden waarom wij hebben gekozen om te speculeren op een koersstijging DAX 30. In figuur 3 wordt het scherm bij positie openen weergegeven, hier is ook te zien dat de aandelen Duitsland 30 heten. Dit staat voor de Duitse Index oftewel DAX 30. De Duitse Index bevat de 30 grootste Duitse beursgenoteerde bedrijven zoals de Nederlandse Index, de AEX, de 25 grootste Nederlandse beursgenoteerde bedrijven bevat. De koersprijs van de index is het gewogen gemiddelde van alle aandelen. Bij index beleggen is het risico verspreid over meerdere aandelen, hierdoor is de kans op risico beperkt. Dit is de reden waarom index beleggen voordelig is.

Daghandelen op de Duitse beurs: beleggen met een klein bedrag

We hebben besloten om te beleggen met een klein bedrag. Wij kochten voor 112 euro 300 aandelen Duitsland. Aangezien we gebruik maken van een online beleggingssoftware, werd onze inleg vermenigvuldigd met een hefboomfactor. Onze inleg werd met een hefboomfactor van 294 vermenigvuldigd, waardoor onze inleg een waarde kreeg van 32.890 euro. Kortom, dit betekent dat je met de online beleggingssoftware gemakkelijk kunt beleggen met weinig geld.

Daghandelen op de Duitse beurs

Figuur 3: Aandelen kopen. Klik om deze te vergroten.

In onderstaande afbeelding kun je de beleggingstijd terugvinden. Hier is een duidelijke stijging te zien vanaf 9.00 uur, de tijd dat de beurs werd geopend. Tevens is te zien dat wij onze positie op tijd hebben gesloten, aangezien de koers na het sluiten flink was gedaald.

Daghandelen op de Duitse beurs

Figuur 4: Beleggingstijd daghandelen op de Duitse beurs. Klik om deze te vergroten.

Daghandelen op de Duitse beurs: eindresultaat

Wij hebben onze positie na 25 minuten gesloten met een winst van 90 euro. Wij hebben hiermee een rendement van 80% gerealiseerd. Dit is een zeer hoog rendement in een zeer korte periode. Wij adviseren om ongeveer een rendement van 20% aan te houden. In onderstaande afbeelding kun je ons resultaat terugvinden.

Daghandelen op de Duitse beurs

Figuur 5: Beleggingsresultaat daghandelen op de Duitse beurs. Klik om deze te vergroten.

Zelf daytrader worden?

Je hebt nu de mogelijkheid om daytraden te leren. Wij adviseren om eerst te beginnen met de gratis cursus beleggen voordat je begint met online beleggen. Daarna is het slim om eerst te oefenen met de demoversie van de gratis online beleggingssoftware. Bij de aanmelding van de demoversie ontvang je 20.000 euro fictief geld waarmee je kunt beleggen op werkelijke koersen. Op deze manier loop je geen financieel risico voordat je begint met virtueel beleggen. Daytraden leren is voor iedereen in het voordeel. Het maakt beleggen voor studenten ook een aantrekkelijker, aangezien je kunt beleggen met kleine bedragen. Download nu de cursus beleggen, want aandelen kopen was nog nooit zo gemakkelijk!

Download hier het gratis beleggingsprogramma!

 

Bronnen: 

http://nl.wikipedia.org/wiki/DAX-index

http://deaandeelhouder.nl/news/2015/2/13/duitse_groei_trekt_aan-2/

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu