Direct online beleggen?

> cursus beleggen > Hoe beleggen in Sanoma: 54 euro winst

Hoe beleggen in Sanoma: 54 euro winst

4 mei 2015 09:12 | 1.426 keer gelezen

Hoe beleggen in Sanoma? Wij hebben met beleggen in Sanoma een winst van 54 euro gerealiseerd. Wil jij weten hoe je kunt beginnen met beleggen in Sanoma? Wij zullen onze beleggingservaring aan de hand van een stappenplan met je delen, zodat jij ook kunt gaan beginnen met online beleggen.

Hoe beleggen in Sanoma

Hoe beleggen in Sanoma volgens een stappenplan

Met het beleggen maken wij graag gebruik van een stappenplan om onnodige fouten te voorkomen. Het gebruik van dit stappenplan heeft ons vaak een mooie winst opgeleverd. Wij zullen bij het uitleggen van het stappenplan onze beleggingservaring als voorbeeld nemen, zodat je een beter beeld krijgt van het beleggen. In de onderstaande afbeelding worden de 3 stappen van het stappenplan weergegeven.

Hoe beleggen in Sanoma

Figuur 1: Hoe beleggen in Sanoma – stappenplan. Klik om deze te vergroten.

Stap 1 – Aanleiding zoeken

Voordat wij gaan beleggen zoeken wij altijd een aanleiding om te gaan beleggen. Bij een aanleiding kun je denken aan recente ontwikkelingen. Recente ontwikkelingen kunnen weer worden onderverdeeld in positieve en negatieve ontwikkelingen. Nieuwsberichten zijn een goed voorbeeld van deze ontwikkelingen. Je hebt positieve nieuwsberichten en negatieve nieuwsberichten over bedrijven. Dit speelt een grote rol in de beleggingswereld.

De methode waar wij gebruik van maken heet de fundamentele analyse. Als je gebruik maakt van de fundamentele analyse betekent het dat je met het beleggen speculeert op een koersstijging of koersdaling aan de hand van deze nieuwsberichten. Bij positieve berichten speculeren wij op een koersstijging. Als een bedrijf bijvoorbeeld 10% meer omzet heeft gerealiseerd dan een jaar eerder, zullen deze aandelen onder de beleggers populairder worden, wat betekent dat de koers zal gaan stijgen. Bij negatieve berichten heb je het tegenovergestelde effect, hierbij speculeren wij op een koersdaling. Als een bedrijf bijvoorbeeld verlies heeft geleden zullen de aandelen van dat bedrijf minder populair worden onder de beleggers, waardoor de koers zal gaan dalen.

Hoe beleggen in Sanoma: aanleiding

Op 29 april kwamen wij het onderstaande bericht tegen over het Finse mediabedrijf, Sanoma. Zoals in het artikel terug te lezen valt, is dit een negatief nieuwsbericht over het bedrijf. Het bedrijf behaalde minder omzet in het eerste kwartaal, dit was 13,3 procent. Tevens was er een verlies van 4 miljoen euro, op het moment dat het bedrijfsresultaat daalde tot een verlies van 19,9 miljoen euro. Dit is een erg negatief bericht over Sanoma, waardoor wij denken dat de aandelen van Sanoma minder populair zullen worden onder de beleggers. Dat is de reden dat wij ervoor hebben gekozen om te speculeren op een koersdaling. Een koersdaling wordt in de beleggingswereld ook wel short gaan genoemd.

Hoe beleggen in Sanoma

Figuur 2: Hoe beleggen in Sanoma – aanleiding. Klik om deze te vergroten.

Stap 2 – Hoe beleggen in Sanoma: positie openen en sluiten

Als je ervoor hebt gekozen om te speculeren op een koersstijging of koersdaling kun je de positie openen. Je hebt de keuze om met veel geld te beleggen of met weinig geld te beleggen. Door het hefboomeffect hoeft je inleg niet groot te zijn. Het hefboomeffect zorgt er namelijk voor dat je inleg wordt vermenigvuldigd met een bepaalde factor. Vaak is de hefboomfactor 1:20. In dat geval betekent het dat je inleg wordt vermenigvuldigd met 20. Met deze nieuwe waarde kun je een hogere beleggingspositie innemen, terwijl je er niet meer voor hoeft te betalen. Het hefboomeffect maakt beleggen met kleine bedragen mogelijk, dat betekent dat je niet hoeft te beleggen met 1000 euro.

Wij hebben bij Sanoma ervoor gekozen om te speculeren op een koersdaling, wij zijn dus short gegaan. Wij hebben onze positie geopend met een inleg van 145 euro, maar onze inleg werd na de hefboom 2.900 euro waard. Wij konden hiermee een aandelenpositie innemen van 600 aandelen Sanoma. Na het openen van de positie bleef de koers nog wat fluctueren, na 45 minuten is de koers in een mooie lijn gaan dalen. Zoals in figuur 3 is terug te zien hebben wij de koers op een mooi punt gesloten, de koers bleef daarna constant.

Hoe beleggen in Sanoma koers

Figuur 3: Hoe beleggen in Sanoma – koersverloop. Klik om deze te vergroten.

Stap 3 – Hoe beleggen in Sanoma: resultaat evalueren

Voordat je de positie sluit kijk je eerst naar het resultaat. Is het resultaat wat je van te voren in gedachten had? Wij wilden graag een rendement van 20% behalen, dat is namelijk een uitstekend rendement. Bij het sluiten van de positie hebben wij een winst van 54 euro gemaakt binnen 2 uur, dat betekent dat wij een rendement van 37% hebben behaald. Dit rendement komt ver boven het rendement wat wij in gedachten hadden. Dat betekent dat wij succesvol hebben belegd. In figuur 4 zijn de winst en beleggingstijd terug te vinden.

Hoe beleggen in Sanoma

Figuur 4: Hoe beleggen in Sanoma – eindresultaat. Klik om deze te vergroten.

Beleggen voor dummies

Ben jij na het lezen van dit stappenplan ook geïnteresseerd om de stap te nemen naar de beleggingswereld? Download dan nu het gratis beleggingsprogramma zodat je gelijk kunt starten! Wil je liever nog even oefenen met fictief geld op werkelijke koersen? Dat kan! Met dit beleggingsprogramma kun je ervoor kiezen om gelijk te starten met beleggen of om eerst te oefenen. Indien je ervoor kiest om eerst te oefenen, stap je na het oefenen gemakkelijk over naar het beleggen met echt geld. Het beleggen met demo geld geeft je de kans om het beleggen goed onder de knie te krijgen voor je gaat beginnen. Heb je het gevoel dat je nog niet genoeg theorie hebt gehad? Dan kun je er ook voor kiezen om eerst gebruik te maken van de gratis cursus beleggen. In deze cursus wordt het beleggen door middel van 6 hoofdstukken nog eens rustig uitgelegd. Tevens kun je hier verschillende beleggingstermen terugvinden die handig zijn wanneer je de beleggingswereld betreed.

Download nu het beleggingsprogramma en start nu zelf!

 

Bronnen: http://nl.wikipedia.org/wiki/Sanoma_Media
http://www.nu.nl/economie/4039831/minder-omzet-sanoma-in-eerste-kwartaal.html

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu