Direct online beleggen?

> cursus beleggen > Hoe kan ik aandelen kopen Luxottica: € 34 winst

Hoe kan ik aandelen kopen Luxottica: € 34 winst

24 augustus 2015 10:10 | 1.564 keer gelezen

In het artikel Hoe kan ik aandelen kopen Luxottica wordt uitgelegd hoe je aandelen kunt kopen. Online beleggen is geen nieuwe term meer, veel mensen hebben de term eerder voorbij horen komen. Bij online beleggen heb je de mogelijkheid om te starten met daytraden. Het daytraden wordt ook in dit artikel nader toegelicht.

Hoe kan ik aandelen kopen Luxottica

Daytrader worden

Wil jij ook daytrader worden? We zullen het daytraden nader toelichten aan de hand van onze beleggingservaring. Je kunt het daytraden leren door verschillende beleggingservaringen te lezen of door meer theorie met betrekking tot het beleggen te lezen.

Veel mensen weten dat je tegenwoordig online kunt beleggen en niet meer gebruik hoeft te maken van het traditioneel beleggen. Bij online beleggen kun je namelijk een positie openen en sluiten op dezelfde dag, dit wordt ook wel daytraden genoemd. Daytraden is de Engelse vertaling voor ‘daghandelen’. Indien je een positie opent en sluit binnen één beursdag en in deze tijd een leuke winst realiseert, dan ben je aan het daghandelen. Daghandelen is erg aantrekkelijk, winst realiseren op korte termijn. Dat betekent dat je niet meer dagen of zelfs weken lang hoeft te wachten voordat je een leuke winst op merkt, zoals bij het daghandelen.

Aandelen voor dummies

Wil jij altijd al starten met beleggen, maar weet je niet hoe je moet beginnen? Je hebt nu de mogelijkheid om het gratis beleggingsprogramma te downloaden en direct te starten met beleggen. In het programma kun je kiezen tussen het beleggen met echt geld of voor de demo-modus. Als je kiest voor de demo-modus, kun je risicoloos het beleggen oefenen op werkelijke koersen. Indien je na verloop van tijd het gevoel hebt dat je het beleggen beheerst, kun je in hetzelfde programma gemakkelijk overschakelen naar het beleggen met echt geld. Met dit beleggingsprogramma kun je kiezen uit de onderstaande twee opties.

 Hoe kan ik aandelen kopen Luxottica

Figuur 1: Twee opties in het beleggingsprogramma. Klik om te vergroten.

Tevens kun je ook de keuze maken om eerst gebruik te maken van de cursus beleggen. Deze is overigens gratis te downloaden en duurt slechts 30 minuten! In deze cursus wordt het beleggen stap voor stap uitgelegd. Daarnaast worden er ook een aantal beleggingstermen besproken die handig kunnen zijn als je de beleggingswereld instapt.

Hoe kan ik aandelen kopen Luxottica: aanleiding

Voordat wij gaan beleggen zoeken wij altijd naar een aanleiding om te beleggen. Met een aanleiding kun je ervoor kiezen om te speculeren op een koersstijging of op een koersdaling. Wij kijken hiervoor altijd naar recente ontwikkelingen, deze kun je onderverdelen in positieve- en negatieve nieuwsberichten. Bij positieve nieuwsberichten kiezen wij er vaak voor om te speculeren op een koersstijging. Wij geloven namelijk dat deze positieve nieuwsberichten invloed hebben op de populariteit van de aandelen onder de beleggers. Bij negatieve nieuwsberichten kiezen wij er vaak voor om te speculeren op een koersdaling. Wij geloven namelijk dat bij negatieve nieuwsberichten de aandelen van dat bedrijf minder populair zullen worden onder de beleggers. Tevens denken wij dat hierdoor de koers ook zal gaan dalen.

Op 27 juli kwamen wij het onderstaande bericht over Luxottica tegen, in dit bericht wordt aangegeven dat de Italiaanse zonnebrillenfabrikant in de eerste helft van het jaar fors meer winst en omzet heeft behaald. Dat is uitstekend nieuws over Luxottica. Wij hebben er daarom voor gekozen om te speculeren op een koersstijging Luxottica.

Hoe kan ik aandelen kopen Luxottica

Figuur 2: Hoe kan ik aandelen kopen Luxottica – nieuwsbericht. Klik om te vergroten.

Hoe kan ik aandelen kopen Luxottica: positie openen

Wij openden onze positie om 09:01 uur met een inleg van 196 euro. Bij online beleggen wordt er echter gebruik gemaakt van het hefboomeffect. Het hefboomeffect zorgt ervoor dat je kunt beleggen met een kleine inleg. Het hefboomeffect vermenigvuldigd je inleg met een bepaalde factor. In ons geval was de hefboomfactor 1:20, dat betekent dat onze inleg werd vermenigvuldigd met 20. Onze inleg kreeg na het hefboomeffect een nieuwe waarde van 3.927 euro, wij konden hiermee een hogere aandelenpositie innemen van 60 aandelen Luxottica.

In het onderstaande figuur wordt het koersverloop van onze belegging weergegeven. Wij hadden bij het openen van de positie de profit call ingesteld, wij hoefden door de profit call de koers niet constant in de gaten te houden. De positie sluit namelijk automatisch bij het van te voren aangegeven winstpunt. In het koersverloop is te zien dat onze positie niet lang open is gebleven, de profit call heeft de positie namelijk automatisch gesloten.

 Hoe kan ik aandelen kopen Luxottica

Figuur 3: Hoe kan ik aandelen kopen Luxottica – koersverloop. Klik om te vergroten.

Hoe kan ik aandelen kopen Luxottica: eindresultaat

Onze positie werd om 9:40 uur gesloten, dat is nog geen driekwartier na het openen van de positie. Wij hebben met een inleg van 196 euro en een winst van 34 euro, een rendement van 17% behaald binnen 45 minuten tijd.

 Hoe kan ik aandelen kopen Luxottica

Figuur 4: Hoe kan ik aandelen kopen Luxottica – eindresultaat. Klik om te vergroten.

In figuur 4 wordt het eindresultaat van onze belegging met de winst, reden van sluiten en de beleggingstijd weergegeven.

Wil je zelf ook beginnen met online beleggen? Download dan nu de gratis software.

Download hier het gratis beleggingsprogramma!

Bronnen: https://nl.wikipedia.org/wiki/Belegging

http://www.nu.nl/beurs/4096327/luxottica-profiteert-van-zwakke-euro.html

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu