Direct online beleggen?

> cursus beleggen > Walt Disney aandelen kopen: 214 euro winst

Walt Disney aandelen kopen: 214 euro winst

12 februari 2015 16:08 | 1.820 keer gelezen

Walt Disney aandelen kopen heeft bij ons gezorgd voor een buitengewoon resultaat. Met een inleg van 353 euro hebben wij in bijna 24 uur een winst van 214 euro gerealiseerd! Ben je benieuwd hoe je zelf kunt leren beleggen? Wij geven je nu uitleg!

 Walt Disney aandelen kopen 1

Online beleggen vandaag de dag

Tegenwoordig is het erg eenvoudig om zelf te beleggen. Online beleggen is de innovatie die de mogelijkheid biedt om onafhankelijk te beleggen. Vroeger was beleggen een stuk complexer dan vandaag de dag. Je moest destijds naar de bank gaan om een rekening te openen, om op deze manier aandelen te kunnen kopen en verkopen. Daarnaast was het destijds niet mogelijk om snel te reageren op veranderingen in de markt. Tegenwoordig is het wel mogelijk om alle veranderingen in de markt continue in de gaten te houden en hier direct op te reageren met behulp van online beleggen. Hierbij is het van belang dat nieuwsberichten nauwkeurig worden bijgehouden, om altijd up-to-date te blijven van het laatste nieuws. Dit wordt nader uitgelegd. Kortom, online beleggen vereenvoudigt de manier van beleggen en verhoogt de kans op resultaat.

Beleggen op basis van nieuwsberichten

Walt Disney aandelen kopen heeft bij ons geleid tot 214 euro winst! Het resultaat hiervan hebben wij in het bijzonder te danken aan het nieuws. Het is van cruciaal belang dat je de nieuwsberichten goed in de gaten houdt wanneer je bezig bent met online beleggen. Met behulp van het nieuws is het eenvoudiger om een keuze te maken betreffende het speculeren op een koersdaling of koersstijging.

Bij online beleggen is het namelijk ook mogelijk om op een koersdaling te speculeren. Indien er een positief nieuwsbericht over een bedrijf verschijnt kun je mogelijk speculeren op een koersstijging. Daarentegen kunnen negatieve berichten ervoor zorgen dat beleggers hun aandelen gaan verkopen, doordat deze aandelen minder populair worden en zal de koers gaan dalen.

Veel beurzen gaan om 9 uur in de ochtend open, de Amerikaanse beurzen openen daarentegen om half 4 Nederlandse tijd. Wij zorgen er altijd voor dat we het nieuws voor deze tijden hebben gelezen om op de hoogte te zijn van alle mogelijke veranderingen, zodat wij weten waar we wel of niet op kunnen gaan beleggen.

Waarom Walt Disney aandelen kopen?

Wij kwamen 3 februari een nieuwsbericht over Walt Disney tegen, zie figuur 1. Dit nieuwsbericht geeft aan dat Walt Disney in het eerste kwartaal meer winst heeft behaald dan een jaar eerder. Dit is positief nieuws voor aandelen Walt Disney waardoor wij verwachten dat de koers van Walt Disney zal gaan stijgen.

Walt Disney aandelen kopen 2

Figuur 1, nieuwsbericht Walt Disney. Klik om deze te vergroten.

Walt Disney aandelen kopen

Wij hebben 80 aandelen gekocht met een inleg van 353 euro. De inleg was met de hefboom 7.040 euro waard. Wat houdt de hefboom in? Met online beleggen heb je het voordeel dat er gebruik wordt gemaakt van een hefboom. De hefboom vermenigvuldigt je inleg met een bepaalde factor. De factor hangt af van waar je op belegt. In ons geval was de hefboom 1:20, dit betekent dat onze inleg werd vermenigvuldigd met 20.

Wij hebben de positie geopend op 4 februari en op 5 februari hebben wij de positie gesloten. In figuur 2 wordt het koersverloop van Walt Disney aangegeven. Hier is duidelijk te zien dat er een aanzienlijke koersstijging was tussen 4 en 5 februari.

Walt Disney aandelen kopen 3

Figuur 2, koersverloop Walt Disney. Klik om deze te vergroten.

Walt Disney aandelen kopen resultaat

In figuur 3 kun je de beleggingsperiode en winst bekijken van Walt Disney. Hier wordt duidelijk aangegeven dat het gaat om een beleggingstijd van iets meer dan 24 uur. Wij hebben de positie op dat moment gesloten, omdat wij met een inleg van 353 euro een winst van 214 euro hadden behaald en hiermee een rendement van 60,6% hebben gerealiseerd!

Walt Disney aandelen kopen 4

Figuur 3, eindresultaat Walt Disney aandelen kopen. Klik om deze te vergroten.

Online beleggen voor beginners

Het is voor iedereen mogelijk om te beginnen met leren beleggen, gebruikmakend van een demo beleggen. Deze demo telt 20.000 euro fictief geld, waardoor elke beginner op een geruststellende manier kan beginnen met oefenen. De demo maakt gebruik van de werkelijke koersen, waardoor je de kans krijgt om online beleggen snel en op een effectieve manier te leren beheersen. Daarnaast is het wel efficiënter om eerst te beginnen met de gratis cursus beleggen en hierna gebruik te maken van de demo. Op deze manier kun je de geleerde theorie toepassen in de praktijk, dit is een uitstekende methode om te leren beleggen voor beginners.

Wanneer je voldoende hebt geoefend met de demo, kun je de besluiten om te beginnen met beleggen. Wij adviseren om in de beginperiode te beleggen met een klein bedrag. Dit kun je later rustig opbouwen naarmate je meer ervaren bent.

Zelf aandelen kopen? Download hier de beleggingssoftware!

 
Bronnen:
http://www.nu.nl/beurs/3985576/disney-vaart-wel-bij-succes-frozen.html
http://nl.wikipedia.org/wiki/Disney

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu