Direct online beleggen?

> Futures > Particulier beleggen in Futures

Particulier beleggen in Futures

20 april 2012 13:52 | 2.440 keer gelezen

Waarom beleggen in Futures als particuliere belegger?

Bent u een beginnende belegger? Dan zijn Futures een relatief eenvoudig beleggingsproduct om mee te beginnen. De reden hiervoor is dat er maar 3 categorieën zijn in onderliggende waarden waaruit je kunt kiezen wanneer je gaat beleggen met Futures.

Deze drie categorieën zijn grondstoffen, indexen en valuta’s. Doordat de Futures alleen van toepassing zijn op deze drie categorieën wordt beleggen in Futures als een zeer overzichtelijk beleggingsproduct ervaren. Deze overzichtelijkheid wordt verstrekt door de mogelijkheden van “het nieuwe beleggen”.

Met “het nieuwe beleggen” wordt beleggen met behulp van één overzichtelijke webtrader bedoeld waarin alle categorieën zijn ondergebracht. Daardoor is het mogelijk om overal ter wereld de koersen bij te houden op je eigen account van meerdere beleggingsproducten tegelijk.

De flexibiliteit van Futures

De flexibiliteit van Futures kenmerkt zich door het feit dat zowel geld te verdienen is tijden een economische depressie als tijdens een economische stijging. De officiële termen hoervoor zijn à la hausse of à la baisse.

De spreads zijn vaak laag bij Futures, dit is een andere reden waarom Futures als flexibel worden ervaren. De spread van een beleggingsproduct is het verschil tussen de koop en verkoop prijs. Het is voor een particulier belegger oninteressant om te beleggen in een product met een hele grote spread. Dan moet de koers relatief veel pips stijgen voordat u hoog rendement kan halen.

Waarom u moet beleggen in Futures!

Futures werken veelal met een grote hefboom, dit betekend dat u met een lage inzet een hoog rendement kunt behalen. Om u te beschermen tegen eventuele grote verliezen handelen vrijwel alle online brokers met stop/loss limieten.

De kosten die online brokers maken voor het verhandelen van Futures zijn laag, dit komt ook door de meer geautomatiseerde natuur van Futures contracten. Door deze lage prijs betaalt u vaak weinig transactiekosten en vaak geen commissie.
Voor de exacte te prijzen kunt u kijken op de websites van de door ons aangeboden brokers.

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu