Direct online beleggen?

> Beleggen oefenen > Geld En Leningen > Verstandig handelen: Daytraden in aandelen

Verstandig handelen: Daytraden in aandelen

16 juli 2015 11:31 | 2.361 keer gelezen

Verstandig handelen: Daytraden in aandelen heeft bij ons een mooi rendement opgeleverd van 21%! Wil jij net als ons een leuk rendement realiseren met daytraden? Wij zullen het daytraden in dit artikel nader illustreren. Je kunt nu namelijk zelf daytrader worden!

Verstandig handelen: Daytraden in aandelen

Daytraden leren

Daytraden is simpelweg de vertaling in het Engels voor het woord daghandelen. Als je gaat daytraden zorg je ervoor dat je de positie binnen één beursdag opent en sluit, met als resultaat een leuk rendement realiseren. Daytraden is minder moeilijk dan je zou denken. Met online beleggen profiteer je van vele voordelen die handig zijn met het daytraden. Er wordt bijvoorbeeld gebruikgemaakt van het hefboomeffect bij het daytraden. Het hefboomeffect maakt het mogelijk om mooie winsten te realiseren. Het hefboomeffect zorgt er namelijk voor dat je inleg een hogere waarde krijgt. Het hefboomeffect werkt als volgt: De hefboom zorgt ervoor dat je inleg met een bepaalde factor wordt vermenigvuldigd, in de meeste gevallen is dit 1:20. De nieuwe waarde van je inleg zorgt ervoor dat je een hogere aandelenpositie kunt innemen, hierdoor kun je hogere winsten realiseren dan wanneer je gebruik maakt van het traditioneel beleggen. Online beleggen maakt het mogelijk om te beleggen met kleine bedragen. Hieronder wordt een voorbeeld van de verschillen tussen online beleggen en traditioneel beleggen weergegeven. In het voorbeeld komt duidelijk naar voren dat je met online beleggen profiteert van het hefboomeffect.

Verstandig handelen: Daytraden in aandelen

Figuur 1: Voorbeeld verschillen tussen traditioneel beleggen en online beleggen. Klik om te vergroten.

Aanleiding zoeken om te beleggen

Het is verstandig om een aanleiding te zoeken voor je beslist om te gaan beleggen. Wij doen dit zelf ook altijd voordat wij gaan beleggen. Wij kijken naar de recente ontwikkelingen van beursgenoteerde bedrijven. We kijken of dit positieve of negatieve nieuwsberichten zijn en kiezen aan de hand hiervan of we gaan speculeren op een koersstijging of een koersdaling. Bij positieve nieuwsberichten kiezen wij er vaak voor om te speculeren op een koersstijging. Wij verwachten dat dit effect zal hebben op de populariteit van de aandelen van dat bedrijf onder de beleggers en dat hierdoor de koers zal gaan stijgen. Bij negatieve nieuwsberichten kiezen wij er vaak voor om te speculeren op een koersdaling. Wij geloven dat een negatief nieuwsbericht effect zal hebben op de populariteit van de aandelen van dat bedrijf en dat hierdoor de koers zal gaan dalen.

Verstandig handelen: Daytraden in aandelen – aanleiding

Op 9 juli kwamen wij het onderstaande nieuwsbericht tegen over Gemalto. In dit bericht wordt vermeld dat Gemalto een opdracht krijgt in Californië, dit is financieel goed voor het bedrijf. Wij zien dit daarom ook als een positief nieuwsbericht en kozen er daarom voor om te speculeren op een koersstijging Gemalto.

Verstandig handelen: Daytraden in aandelen

Figuur 2: Verstandig handelen: Daytraden in aandelen – nieuwsbericht. Klik om te vergroten.

Verstandig handelen: Daytraden in aandelen – koersverloop

Wij openden onze positie om 09:05 uur met een inleg van 114 euro. Na het hefboomeffect kreeg onze inleg een nieuwe waarde van 2.356 euro. Wij konden hiermee een aandelenpositie innemen van 30 aandelen Gemalto. In het onderstaande figuur wordt het koersverloop van onze belegging weergegeven.

Verstandig handelen: Daytraden in aandelen

Figuur 3: Verstandig handelen: Daytraden in aandelen – koersverloop. Klik om te vergroten.

Verstandig handelen: Daytraden in aandelen – eindresultaat

Wij hadden bij het openen van onze positie de functie profit call ingesteld. Met de functies profit call en stop loss kun je van te voren de gewenste winst en het maximale verlies instellen. Deze functies zorgen ervoor dat je de koers niet constant in de gaten hoeft te houden, want de positie wordt automatisch gesloten indien de koers het vooraf ingestelde winst- of verliespunt heeft bereikt. Hierdoor kun je ook nooit meer verliezen dan dat je zelf hebt ingesteld. Wij hebben met een inleg van 114 euro en een winst van 24 euro, een rendement gerealiseerd van 21% binnen 5 uur tijd!  In het onderstaande figuur wordt ons beleggingsresultaat weergegeven met de winst, beleggingstijd en de reden van sluiten.

Verstandig handelen: Daytraden in aandelen

Figuur 4: Verstandig handelen: Daytraden in aandelen – eindresultaat. Klik om te vergroten.

Leren beleggen voor beginners

Wil jij ook daytraden leren? Je hebt de mogelijkheid om het gratis beleggingsprogramma te downloaden, waar je met een demo account kunt gaan beleggen. Met het demo account kun je het beleggen oefenen op werkelijke koersen. Je ontvangt hierbij een fictief bedrag van 20.000 euro, waarmee je risicoloos kunt gaan beleggen. Als je het gevoel hebt dat je het beleggen begrijpt, kun je ervoor kiezen om in hetzelfde programma over te schakelen naar beleggen met echt geld. Dit is overigens in hetzelfde programma en overschakelen is erg gemakkelijk. Tevens kun je altijd terugschakelen naar het demo account, indien je daar behoefte aan hebt. Vergeet niet dat je kunt beleggen met weinig geld, het hefboomeffect maakt dit mogelijk! Je hoef dus niet te beleggen met 1000 euro of meer.

Download hier het gratis beleggingsprogramma!

Bronnen: https://nl.wikipedia.org/wiki/Belegging
http://www.nu.nl/beurs/4084782/gemalto-krijgt-opdracht-in-californie.html

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu