Direct online beleggen?

> Online beleggen > Aandelen kopen en verkopen Yahoo binnen 30 minuten

Aandelen kopen en verkopen Yahoo binnen 30 minuten

24 december 2014 15:50 | 2.240 keer gelezen

Aandelen kopen en verkopen Yahoo is ons binnen 20 minuten gelukt! Met een inleg van €423 hebben wij binnen zeer korte tijd een winst van maar liefst €70 gerealiseerd. Natuurlijk is beleggen met een lager bedrag ook mogelijk. Dit artikel is het werk van een daytrader. Wilt u weten hoe een daytrader aan de slag gaat? Lees snel verder en ontdek het zelf.

Aandelen kopen en verkopen van Yahoo 1

Aandelen kopen en verkopen Yahoo: daytraden

Misschien bent u niet helemaal bekend met de term daytraden. Het is de Engelse term voor daghandelen, oftewel handelen op één beursdag. Een daytrader is een belegger die één of meerdere posities dezelfde dag opent en weer sluit. Een positie met een mooie winst sluiten, dat is het doel van een daytrader. De volgende dag dat een daytrader gaat handelen begint hij of zij weer met een schone lei. Een daytrader doet dus aan daytraden.

Aandelen kopen en verkopen Yahoo: aanleiding zoeken

Nu u weet wat de term daytraden inhoud gaan wij verder met onze beleggingsvoorbeeld van Yahoo. U kunt beleggen in verschillende instrumenten, ook wel effecten genoemd. De beschikbare instrumenten zijn aandelen, forex, indices en grondstoffen. Voordat wij een effect kiezen om in te beleggen zoeken wij eerst naar een aanleiding, oftewel een goede reden om te beleggen. Beleggen zonder een aanleiding kan volgens ons risicovol zijn. Wij zoeken naar een aanleiding door gebruik te maken van economische nieuwsberichten. Wij geloven dat nieuwsberichten invloed kunnen hebben op de koers. Net voordat de beurs opengaat om 9 uur ’s ochtends zoeken wij naar nieuwsberichten op het internet. Dit doen wij zo vroeg, omdat dan de meeste koersveranderingen geconstateerd worden. Tijdens onze zoektocht stuitten wij op het volgende nieuwsbericht.

Aandelen kopen en verkopen van Yahoo 2

Figuur 1: aandelen kopen en verkopen Yahoo nieuwsbericht. Klik om deze te vergroten.

Zoals u kunt lezen in bovenstaand bericht gaat Alibaba, een groot Chinese e-commerce bedrijf, naar de beurs. Yahoo, een bedrijf dat bekend staat om zijn zoekmachine, bezit bijna een kwart aandelen Alibaba. Men speculeert dat Alibaba heel populair gaat worden op de beurs en dat Yahoo hiervan kan gaan profiteren. Dit zien wij als positief nieuws voor bedrijf Yahoo. Een positief nieuwsbericht over bijvoorbeeld een bedrijf kan ervoor zorgen dat de aandelen populairder worden en dat beleggers deze massaal gaan kopen. Hierdoor kan de koerswaarde gaan stijgen. Het beste wat een belegger dan kan doen is long te gaan op in dit geval Yahoo. Winst maken op stijgende koersen heet long gaan, oftewel aandelen kopen. Dit is precies wat wij voorspellen bij Yahoo.

Aandelen kopen en verkopen Yahoo: posities openen en sluiten

Na het maken van een voorspelling die wij hebben gebaseerd op het nieuwsartikel (onze aanleiding) was het tijd om onze positie te gaan openen. Wij besloten te gaan beleggen met €423. Hier konden wij 200 aandelen mee kopen. In onderstaand figuur kunt u het koersverloop tijdens onze belegging zien.

Aandelen kopen en verkopen van Yahoo 3

Figuur 2: aandelen kopen en verkopen Yahoo koersverloop. Klik om deze te vergroten.

In bovenstaand figuur ziet u dat de koers van Yahoo meteen na het openen van de positie begon te stijgen. Precies zoals wij voorspelden! Na ongeveer een half uur besloten wij onze positie te sluiten en ervandoor te gaan met een mooie winst. Uiteindelijk hadden wij binnen een half uur met een inleg van €423 een winst van maar liefst €70 gerealiseerd! In onderstaand figuur kunt u het eindresultaat van onze belegging in een overzichtelijk tabel zien. Daytrader worden is goed bij ons gelukt, nu u nog!

Aandelen kopen en verkopen van Yahoo 44

Figuur 3: aandelen kopen en verkopen Yahoo eindresultaat. Klik om deze te vergroten.

Wilt u leren beleggen op een veilige manier? Download nu de gratis beurssimulator en doe de demo waar u fictief kunt gaan beleggen met 20.000 euro! U kunt zo met fictief geld beleggen op realistische koersen en dat zonder financiële risico’s. Klik hier voor de demo.

Of…

Treuzel niet langer en verdiep u wat meer in beleggen! Doe de gratis cursus beleggen waarin u alles over beleggen te weten komt in slechts 30 minuten! Klik hier voor de cursus.

Daytraden leren? Download hier de gratis beurssimulator!

Bronnen: 
http://nl.wikipedia.org/wiki/Yahoo!
http://nl.wikipedia.org/wiki/Alibaba_Group
https://info.yahoo.com/press-center/logos-images
http://www.deaandeelhouder.nl/news/2014/9/9/ta_yahoo_op_jaarrecord_in_aanloop_naar_b

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu