Direct online beleggen?

> Online beleggen > Aandelen voor dummies

Aandelen voor dummies

11 februari 2013 09:32 | 3.005 keer gelezen

Bent u op zoek naar een eenvoudige en heldere uitleg over het begrip aandelen? Lees dan dit artikel over aandelen voor dummies! Wij zullen in dit artikel uitleggen wat een aandeel is en hoe met aandelen geld verdiend kan worden.

Aandelen voor dummies

Aandelen voor dummies: wat is een aandeel?

Aandelen zijn stukjes van een bedrijf. In de statuten van een bedrijf staat opgetekend uit hoeveel stukjes zo’n bedrijf bestaat. Bedrijven hebben geld nodig om te kunnen blijven bestaan. Dit geld genereren zij door producten of diensten te verkopen maar ook door aandelen te verkopen. Als een bedrijf aandelen verkoopt, verkoopt het als het ware een stukje van zichzelf. Door vraag en aanbod wordt de waarde van een aandeel bepaald.  De opgetelde waarde van alle aandelen is de waarde van het bedrijf.

De prijs van een aandeel verandert dus doordat de vraag en het aanbod van een aandeel veranderen. Hierdoor is mogelijk dat een bedrijf plots flink in waarde kan dalen, wij zullen dit uitleggen met een voorbeeld.

  • Laten het bedrijf Philips als voorbeeld nemen. Stel dat Philips in haar statuten heeft staan dat het bedrijf bestaat uit 100.000 aandelen en al deze aandelen momenteel verkocht zijn. De prijs van een aandeel Philips is op dit moment 10 euro. De waarde van het bedrijf Philips is nu 1 miljoen euro. Immers is dat de opgetelde waarde van alle aandelen.
  • Op regenachtige dinsdagochtend verschijnt er nieuws over Philips. Het bedrijf heeft slechte resultaten geboekt in het afgelopen kwartaal. Als gevolg hiervan bieden aandeelhouders Philips hun aandelen aan op de beurs. Doordat er nu meer aanbod dan vraag is, daalt de prijs naar 9 euro.
  • De waarde van een aandeel Philips is nu door het slechte nieuws gedaald naar 9 euro. De waarde van het bedrijf Philips is daarom ook gezakt naar 900.000 euro.

Deze wisselwerking tussen vraag een aanbod en als gevolg een veranderende prijs vindt constant plaats op de beurs. In de onderstaande figuur ziet u achter de namen van bedrijven een getal en een percentage. Dit getal is de huidige prijs van een aandeel en het percentage de verandering van deze waarde sinds het openen van de beursdag. Belegger loeren constant naar deze waardes en hebben hier zelfs hun werk van gemaakt.

aandelen voor dummies, figuur

Figuur 1, AEX Resultaten aandelen voor dummies. Klik om te vergroten.

Hoe verdien je geld aan een aandeel?

Zoals gezegd bekijken beleggers deze koersen van minuut tot minuut. Zij doen dit omdat er veel geld te verdienen is met deze koersen. De kunst van beleggen is namelijk aandelen op het juiste moment te kopen en te verkopen en zo geld te verdienen.

Zelf beleggen en geld verdienen

Beleggen, het geld verdienen op de bovenstaande manier, kan op veel verschillende manieren. Wij beleggen met CFDs en hebben hier veel winsten mee geboekt. Deze manier van beleggen onderscheidt zich door zijn eenvoud en potentieel. Daarbij biedt deze methode de mogelijkheid om te oefenen met beleggen. Wanneer u wilt oefenen met beleggen, download u hier het computerprogramma waarmee ook wij beleggen om deze vervolgens te openen in de demomodus. U ontvangt dan een gratis fictief startkapitaal van 20.000 euro en kunt hiermee eindeloos oefenen. Deze mogelijkheid is de ideale opstap naar echt geld verdienen met beleggen.

Aandelen voor dummies? Download hier een demoaccount en oefen met beleggen!

Lees hier beleggingservaringen

http://nl.wikipedia.org/wiki/Aandeel

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu