Direct online beleggen?

> Online beleggen > Beginnen met online beleggen

Beginnen met online beleggen

21 januari 2016 16:38 | 1.165 keer gelezen

In dit artikel worden interessante aspecten met betrekking tot beginnen met online beleggen nader toegelicht. Online beleggen is de unieke innovatie en heeft veel voordelen ten opzichte van het traditioneel beleggen. De voordelen van online beleggen worden in dit artikel uitgelegd.

Beginnen met online beleggen

Beginnen met online beleggen: Fundamentele analyse

De fundamentele analyse is een tactiek die gebruikt kan worden bij het online beleggen. Het is verstandig om een aanleiding te vinden, voordat je besluit om te gaan beleggen. De fundamentele analyse kan helpen om een aanleiding te vinden. Bij de fundamentele analyse wordt er gekeken naar recente ontwikkelingen van een bedrijf of een beurs. Om achter de recente ontwikkelingen van een bedrijf of beurs te komen, kun je de nieuwsberichten in de gaten houden. De recente ontwikkelingen kunnen positief of negatief zijn. Voorbeelden van positieve en negatieve nieuwsberichten worden hieronder weergegeven.

  • Positief nieuwsbericht: Philips heeft een hogere omzet van 5% gerealiseerd dan het jaar daarvoor.
  • Negatief nieuwsbericht: Philips heeft een lagere omzet van 5% gerealiseerd dan het jaar daarvoor.

Je kunt kijken naar de recente berichten met betrekking tot de financiële situatie van een bedrijf of van een beurs. Bij een positief nieuwsbericht kun je ervoor kiezen om te speculeren op een koersstijging. Een koersstijging wordt ook wel ‘long gaan’ genoemd in de beleggingswereld. Bij een positieve recente ontwikkeling is het mogelijk dat de aandelen van dat bedrijf in populariteit zullen gaan stijgen onder de beleggers. Hierdoor is het mogelijk dat de koers zal gaan stijgen.

Bij een negatief nieuwsbericht kun je ervoor kiezen om te speculeren op een koersdaling. Een koersdaling wordt ook wel ‘short gaan’ genoemd in de beleggingswereld. Bij een negatieve recente ontwikkeling is het mogelijk dat de aandelen van dat bedrijf in populariteit zullen gaan dalen onder de beleggers. Kortom, de fundamentele analyse is een handige manier om te gebruiken tijdens het beleggen. Het is verstandig om een aanleiding te hebben, zodat je niet impulsief beslist om ergens op te gaan beleggen.

Beginnen met online beleggen: Voordelen

Er zijn veel voordelen bij online beleggen ten opzichte van het traditioneel beleggen. Bij het traditioneel beleggen ga je naar de bank en is het alleen mogelijk om te beleggen op een koersstijging. Bij online beleggen ben je niet genoodzaakt om naar de bank te gaan als je wilt beleggen. Online beleggen is mogelijk vanuit huis en het enige wat je hiervoor nodig hebt is een computer en internet. Tevens kun je op ieder moment van de dag beleggen. Een belangrijk verschil tussen traditioneel beleggen en online beleggen is dat er bij online beleggen gebruik wordt gemaakt van de hefboomconstructie.

De hefboomconstructie zorgt ervoor dat je niet hoeft te beleggen met 1000 euro of meer. Door deze constructie kun je beleggen met een kleine inleg, omdat de hefboomconstructie je inleg met een bepaalde factor vermenigvuldigd. Hierdoor kun je een hogere aandelenpositie innemen. De hefboomfactor is niet altijd hetzelfde. Indien je ervoor kiest om te beleggen in olie is de hefboomfactor 1:152, alhoewel bij bedrijven de hefboomfactor meestal 1:20 is. De grootte van de hefboomfactor is per effect terug te vinden in het beleggingsprogramma. Kort samengevat is de hefboomconstructie een leuke innovatie om te beleggen met een kleine inleg. In onderstaand figuur worden de verschillen tussen traditioneel beleggen en online beleggen aan de hand van een voorbeeld weergegeven.

Beginnen met online beleggenFiguur 1: Beginnen met online beleggen – voorbeeld. Klik om te vergroten.

Beginnen met online beleggen: Leren beleggen

Om te leren beleggen kun je gratis gebruik maken van de cursus online beleggen voor beginners. Deze cursus legt het beleggen stap voor stap uit en ook worden er een aantal verschillende beleggingstermen uitgelegd.

Je kunt beleggen oefenen met de gratis beurssimulator. Met deze beurssimulator ontvang je een fictief bedrag van 20.000 euro, waarmee je het beleggen kunt oefenen op werkelijke koersen.

Download hier de gratis beleggingssoftware om te beginnen met online beleggen!


Bron:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Fundamentele_analyse

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu