Direct online beleggen?

> Online beleggen > Beleggen in de beste aandelen

Beleggen in de beste aandelen

30 april 2013 21:03 | 1.825 keer gelezen

Wilt u weten hoe u optimaal in de beste aandelen kunt gaan beleggen? Dan zult u dit artikel moeten lezen. Een goed resultaat staat namelijk niet alleen op het aandeel waarin belegd wordt, maar hangt daarnaast in grote mate af van de methode waarmee belegd wordt. In dit artikel zullen wij laten zien dat de beleggingsmethode Contract For  Differences (CFD) een noemenswaardig verschil kan maken.

beste aandelen

De beste aandelen groeien hard

Uiteraard valt er veel winst te behalen op aandelen die snel in waarde stijgen. Deze aandelen worden om deze reden betiteld als de beste aandelen. Zo steeg bijvoorbeeld vandaag, 30 april 2013, het aandeel Koninklijke KPN, een groot Nederlands telecombedrijf, met 4,4 procent. Een mooie stijging waarop u geld had kunnen verdienen door op de ‘normale’ manier aandelen KPN te kopen en weer te verkopen.

Laten wij om het verschil tussen verschillende beleggingsmethodes te illustreren een voorbeeld nemen.

Met 500 euro wilt u vandaag geld verdienen op aandelen. In de krant leest u het bericht dat financieel directeur van KPN, zijn aandeel in het telecombedrijf aanzienlijk vergroot. Zie hieronder het nieuwsbericht.

Hieruit blijkt vertrouwen in KPN. Een teken dat voor beleggers aanleiding is om dit voorbeeld te volgen. U vermoedt dat dit weleens zou kunnen gebeuren en koopt bij opening beurs, voor 500 euro aandelen KPN.

  • Zoals reeds genoemd steeg het aandeel KPN inderdaad flink naar aanleiding van het nieuws. Uw aandelenpositie stijgt hierdoor in waarde. De winst bedraagt 22 euro. Een leuk bedrag, immers dubbel zoveel rendement als uw spaarrekening, maar lang geen bijzondere hoogtes.

Hiervoor zult u moeten beleggen met CFD.

CFD: met de beste aandelen een echt verschil te maken

CFD is ontwikkeld om een daadwerkelijk verschil te maken. Om dit te bewerkstelligen, handelt de gebruiker met een aandelenpakket, waarvan hij of zij maar een deel (meestal een 10e) financiert. Het gevolg hiervan is meer handelskracht voor de gebruiker. We zullen om dit te illustreren het voorbeeld gebruiken.

  • Met 500 euro koopt u een positie KPN met een waarde van 5.000 euro (10 x zo groot). De koers stijgt met 4,4%. Uw positie wordt hierdoor 220 euro meer waard. Als u nu besluit te stoppen, heeft u met CFD 10 x zoveel verdiend als met normaal beleggen.

de beste aandelen

Figuur 1, de beste aandelen. Klik op figuur om deze te vergroten.

Beleggen via CFD met een programma

Nu vraagt u zich vast af: door wie wordt CFD mogelijk gemaakt? Beleggen via CFD wordt mogelijk gemaakt door een broker. Dit is een instantie die de handelsstromen op de beurs dirigeert. Deze broker heeft een programma ontwikkeld waarmee belegd kan worden via CFD op de beste aandelen wereldwijd. Hieronder ziet u een screenshot.

leren-aandelen-beleggen-trader-plaatje1

Figuur 2, de beste aandelen. Klik op figuur om deze te vergroten.

Dit programma wordt aan u op twee manieren aangeboden. Zo kunt u handelen via uw internetbrowser of het programma downloaden op uw pc, laptop of smartphone. Voor beide mogelijkheden zult u een account aan moeten maken. Via deze site kan dit, geheel gratis.

Als u vervolgens het programma binnentreedt, heeft u de keuze tussen twee omgevingen.

  1. Ten eerste kunt u zonder risico beleggen via CFD proberen in een demo-omgeving. U handelt dan met een fictief kapitaal op, let op, wel echte koersen.
  2. De tweede mogelijkheid is uiteraard de werkelijke modus. In deze modus kan u, samen met de beste aandelen winsten pakken via CFD.

Dit artikel heeft laten zien dat een beleggingsmethode wel degelijk een levensgroot verschil kan maken. Wilt u dit zelf proberen? Maak dan hier een gratis account aan!

Wilt u eerst wat ervaringen met CFD lezen? Klik dan hier.

Via CFD in de beste aandelen beleggen? Klik hier voor een demoaccount.

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Contract_for_difference

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu