Direct online beleggen?

> Online beleggen > Beleggen in binaire opties

Beleggen in binaire opties

13 februari 2013 12:49 | 885 keer gelezen

Bent u op zoek naar informatie over binaire opties of wilt u zelfs beleggen in binaire opties? Lees dan dit artikel. Wij hebben namelijk onderzoek gedaan naar beleggen in binaire opties en zijn tot conclusie gekomen dat er een beter alternatief bestaat. Wij vinden dat CFD beleggen, binair beleggen op verschillende vlakken en uiteindelijk in totaliteit overtreft en zullen dit in dat artikel toelichten.

binaire opties

Wat is beleggen in binaire opties?

Binair beleggen wordt soms spottend ‘alles-of-niets’ beleggen genoemd. Dit komt door de werking van binair beleggen. Iemand die binair belegt zet geld in op een bepaalde waarde, de kantelwaarde, en ontvangt een veelvoud van die inleg wanneer de deze waarde wordt bereikt. Als dit niet het geval is en de waarde op een haar na wordt gemist, ontvangt de belegger helemaal niets. De term kantelwaarde staat daarom voor het punt waar ‘niets’ wisselt naar ‘alles’.

Het grote voordeel van binair beleggen is de mogelijkheid om geld te verdienen aan een koersdaling. De belegger zet dan in op een waarde van een koers die beneden de huidige waarde is. Als dan de huidige waarde zakt voorbij of tot de kantelwaarde, ontvangt de belegger een veelvoud van zijn inleg. Deze winst wordt vooral bepaald door de belegger en de bank of broker waarbij de belegger belegt. Het maakt daarom niet uit of de kantelwaarde met 0,01 of met 10 procentpunt wordt gepasseerd, de winst is altijd dezelfde.

Om u een goed beeld te geven van beleggen in binaire opties zullen wij een fictief voorbeeld geven.

Voorbeeld beleggen in binaire opties

  • Momenteel beleven we economisch zware tijden en u verwacht dat daarom de beurs zal dalen in waarde. Toch wilt u hier geld aan verdienen door binair te beleggen. U beweegt u daarom naar de bank en belegt met 500 euro binair op de AEX. De kantelwaarde is 315 punten en de huidige waarde 345 punten. Bij gelijk, dus een daling van 30 punten, ontvangt u 500 euro winst.
  • Door de val van Griekenland belandt de EU in nog zwaarder weer, de beurzen merken hier veel van. Zo veel dat de AEX zelfs daalt naar 250 punten. U haalt uw gelijk en pakt uw winst maar toch heeft dit een rare nasmaak. Er had veel meer in gezeten als u met CFDs had belegd.

Wat is CFD beleggen?

CFD beleggen is een vorm van beleggen die net als binair beleggen verschilt van het traditioneel beleggen. Zo kan met CFD beleggen ook geld verdiend worden met koersdalingen en werkt CFD beleggen met een hefboom. Wij zullen deze beide eigenschappen uitleggen.

Een CFD belegger wordt een speculant genoemd. Een speculant speculeert, net als de binaire belegger, op de koers van een aandeel. Het grote verschil met binair beleggen is het ontbreken van de kantelwaarde. Wij vinden dit een groot voordeel doordat de belegger nu optimaal kan profiteren van een koersdaling of koersstijging.

Dit komt door de hefboom. Een CFD belegger speculeert op een veelvoud van zijn inleg. Deze veelvoud is in de meeste gevallen 10. Zo kan het dus voorkomen dat een belegger met 500 euro speculeert op 5000 euro aan aandelen.

De CFD belegger maakt winst wanneer de koers de door hem gekozen richting kiest en het aandelenpakket meer of minder waard wordt. Het verschil, in de juiste richting (dus dalen óf stijgen), is de winst van de CFD belegger. Deze winst is dus 10 groter dan een traditioneel beleggen. Het grote voordeel ten opzichte van binaire beleggen is het ontbreken van de kantelwaarde. Wanneer nu een daling wordt ingezet en de koers echt flink daalt, verdient de CFD belegger veel geld. Wij zullen dit uitleggen aan de hand van een laatste voorbeeld.

Voorbeeld CFD beleggen

  • Een CFD belegger heeft het slechte nieuws gehoord over de val van Griekenland en besluit op een koersdaling van de AEX te speculeren. Met zijn inleg van 500 euro kan hij voor 5.000 euro aan aandelen AEX kopen. Als zijn verwachting uitkomt en het aandelenpakket minder waard wordt, ontvangt hij het verlies als winst.
  • Net als in het vorige fictieve voorbeeld daalt de koers met bijna 28% (95/345). De winst van de belegger is nu 0.28*5000=1400 euro. Negenhonderd euro meer dan de binaire belegger.

Hoe kan ik beginnen met CFD beleggen?

U kunt beginnen met CFD beleggen door een gratis computerprogramma te downloaden. Dit programma werkt erg eenvoudig en biedt de mogelijkheid te speculeren op alle populaire koersen wereldwijd. Wijzelf beleggen ook met CFD en hebben al vele winsten behaald. U kunt deze nalezen op deze pagina.

Wilt u eerst oefenen? Download dan toch het programma maar speel het in de fictieve modus. U ontvangt 20.000 euro gratis fictief geld en kunt hiermee beleggen op werkelijke koersen. Overstappen naar het echte werk is met een druk op de knop gebeurd. Beleg niet binair, probeer CFD!

Wilt CFD beleggen in plaats van beleggen op binaire opties? Download hier een demoaccount.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Binaire_optie

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu