Direct online beleggen?

> Online beleggen > Beleggen met 20 euro

Beleggen met 20 euro

11 juli 2013 10:42 | 2.229 keer gelezen

Wilt u beleggen met 20 euro? Veel mensen weten het niet, maar ook met een klein bedrag kan een aanmerkelijke resultaat geboekt worden. Lees in dit artikel hoe.

beleggen met 20 euro

Het geheim achter kansrijk beleggen met 20 euro: de hefboom

Het geheim achter beleggen met een klein bedrag (bijvoorbeeld 20 euro) is de hefboom. Dit is een beleggingstruc die de kleine belegger laat beleggen als een grote. Bij beleggen draait alles om een positie. Dit is de waarde van de aandelen die u, als belegger, bezit. Het is de bedoeling dat deze positie meer waard wordt, want wanneer dit het geval is, wordt er winst gemaakt. Deze kennis is essentieel voor het begrijpen van de hefboom. Deze werkt namelijk als volgt:

  1. De belegger zet in bepaald bedrag in op een koers/aandeel.
  2. Dit bedrag wordt dan vermenigvuldigd met een factor (variërend tussen 10 en 50)
  3. De waarde van de positie die wordt ingenomen is vervolgens gelijk aan de uitkomst van de vermenigvuldiging.

De winst hangt nu af van de grote positie, terwijl hier maar een deel (variërend tussen een 10e en een 50e)  van door de belegger gefinancierd is.

Kortom, de hefboom zorgt er voor dat de belegger een grote positie in kan nemen met een klein bedrag. Dit heeft een groot voordeel. Een grotere positie groeit veelt harder bij een kleine koersstijging dan een kleine positie. Het volgende voorbeeld zal dit duidelijk maken.

Een beleggen met 20 euro voorbeeld

Hubert Steinvaart is een timmerman die het leuk vindt om met een beleggen een zakcentje te verdienen. Op een dag hoort hij op het nieuws dat het Nederlandse postorderbedrijf TNT mooie resultaten geboekt heeft de afgelopen dagen. Hij ziet in dat dit waarschijnlijk zal zorgen voor een koersstijging. Immers wekken goede resultaten de aandacht van beleggers. Door de toename in vraag naar het aandeel, stijgt de prijs van het aandeel. Hij besluit daarom met 20 euro een paar aandelen TNT te kopen. Zijn vermoeden was juist; de koers/prijs van een aandeel TNT stijgt met 5% diezelfde dag. Hierdoor worden zijn aandelen 1 euro meer waard. Als de aandelen nu weer verkoopt, heeft hij 1 euro verdiend.

Een vriend attendeert hem op de beleggingstruc ‘de hefboom’. Dat lijkt Hubert wel wat. Hij besluit hefzelfde nog eens te doen, maar dan met de hefboom. Weer zet hij 20 euro in op het aandeel TNT, maar in dit geval wordt zijn inleg vermenigvuldigd met 10. Hierdoor is zijn positie geen 20, maar 200 euro waard. De 5% stijging zorgt er nu voor dat zijn positie 10 euro meer waard wordt. Zijn winst na een dag beleggen is dus in geval van de hefboom 10 euro in plaats van 1 euro winst zonder de hefboom. De onderstaande figuur vat dit samen in één figuur.

beleggen met 20 euro 1

Figuur 1, beleggen met 20 euro. Klik op afbeelding om deze te vergroten.

De hefboom maakt dat uw winst velen malen groter is dan normaal.

Hoe kan dat, die hefboom?

Nu denkt u vast: “een mooi verhaal, maar hoe kan dat nu in eens; die vermenigvuldiging?” De hefboom wordt mogelijk gemaakt door een broker. Dit is een soort makelaar van de aandelenbeurs, een broker verhandelt aandelen en consorten. Een broker is zodoende gebaat bij veel handelaars, daarom maken zij de handel in aandelen aantrekkelijker door bijvoorbeeld de hefboom aan te bieden.

Zelf beleggen met 20 euro?

Dit aanbieden doen zij door middel van een computersoftware. In deze software zit de hefboom helemaal verwerkt. Omslachtig is deze manier van beleggen zeker niet. Enkel een paar muisklikken zijn afdoende om winst te pakken. Een welkome bijkomstigheid is dat de software helemaal gratis te verkrijgen is. Op deze site vindt u een drietal vooraanstaande aanbieders.

Het is met deze gratis software zelfs mogelijk met een hefboom beleggen eens vrijblijvend te proberen. De software bevat namelijk een demo modus waarin u gratis met 20.000 euro fictief geld kunt beleggen op echte koersen. Via deze link vind u de gratis software.

Ook kunt u wat beleggingservaringen met de software op deze site lezen. Hiervoor moet u klikken op deze link.

Beleggen met 20 euro? Kansrijk met de gratis hefboom. Probeer het hier gratis!

Bron: http://en.wikipedia.org/wiki/20_euro_note

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu