Direct online beleggen?

> Online beleggen > Beleggen oefenen met een AEX simulator

Beleggen oefenen met een AEX simulator

15 maart 2013 10:02 | 2.845 keer gelezen

U wilt leren beleggen op de AEX, maar u wilt geen risico lopen? Start dan met beleggen via een AEX simulator. In deze simulator kunt u alle kneepjes van het beleggingsvak leren. Wij hebben een selectie gemaakt van de beste simulators. Deze kunt u hier vergelijken. In dit artikel lichten wij toe  hoe de simulator werkt, wat de voordelen zijn en hoe u kunt beginnen.

AEX simulator

Hoe werkt een AEX simulator?

Om te weten hoe de AEX simulator werkt is het verstandig om eerst uit te leggen wat de AEX is. De AEX is de belangrijkste Nederlandse beursindex. Hierop zijn de 25 grootste aandelen in Nederland te vinden. Hierbij moet u denken aan aandelen van bedrijven als Aegon, Douwe Egberts en KPN. Een simulator bootst de werkelijkheid na. Denk bijvoorbeeld aan een vluchtsimulator, waarmee een piloot kan oefenen. Het voordeel van simulator is dat er geen risico is. Bij een vluchtsimulator is er geen risico op een crash, met een AEX simulator kunt u geen geld verliezen. Met de simulator kunt u met oefengeld handelen in onder andere aandelen van op de AEX. De  waarde van de aandelen is gelijk aan de waarde van de aandelen in de echte beleggingswereld. De simulator is dus erg realistisch en een goede manier om uzelf klaar te stomen voor het echte werk.

Wat zijn de voordelen van een AEX simulator?

De voordelen van een AEX simulator zijn talrijk. Ten eerste kost het u helemaal niets, u kunt hier een keuze maken en een simulator gratis downloaden. Het gebruiken van de simulator is heel eenvoudig. Het programma spreekt voor zich, binnen een paar klikken kunt u al aandelen kopen.

U ontvangt circa 20.000 euro oefengeld waarmee u onbegrensd kunt oefenen. Er is geen addertje onder het gras, u kunt oefenen zo lang als u wilt. Wanneer u klaar bent voor het echte werk kunt u moeiteloos wisselen naar de echte beleggingswereld. De echte modus is exact hetzelfde als de simulator met als enige verschil de echtheid van het geld. Zelf beleggen wij ook met het programma.Voordat u begint met echt geld raden wij u aan om hier onze beleggerservaringen te lezen.

Kortom, de voordelen van een AEX simulator:

  • Helemaal gratis
  • Eenvoudige werking
  • Zeer realistisch, zonder het risico op geldverlies
  • Onbegrensd oefenen met circa 20.000 euro startkapitaal
  • Overschakelen naar de echte modus is een peulenschil

AEX simulator

Afbeelding van een AEX simulator, klik op de afbeelding om te vergroten.

Start meteen met beleggen via een AEX simulator

Het meeste leert u natuurlijk in de praktijk. Download hier gratis een AEX simulator en begin direct. Het downloaden van een simulator neemt heel weinig tijd in beslag. De simulator neemt heel weinig ruimte in op uw computer, het is maar een klein bestandje. Bovendien is het installeren kinderlijk eenvoudig. Voor het aanmaken van een account heeft u alleen maar een emailadres nodig. U hoeft geen vervelende formulieren in te vullen. In de simulatiemodus ontvangt u 20.000 euro oefengeld. Zoals eerder vermeld is overschakelen naar het echt geld gemakkelijk. Zelf hebben wij een cursus ontwikkeld. In 30 minuten leert u de benodigde vaardigheden om succesvol te beleggen.

Begin binnen 5 minuten met beleggen en download gratis een AEX simulator.

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/AEX

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu