Direct online beleggen?

> Online beleggen > Daghandelen in aandelen

Daghandelen in aandelen

27 februari 2016 16:53 | 1.186 keer gelezen

In dit artikel wordt uitgelegd wat daghandelen in aandelen is en hoe u kunt beginnen met daghandelen. Daghandelen is een leuke manier van beleggen waarmee u snel winst kunt realiseren bij een goede voorspelling. Aan het einde van dit artikel wordt een cursus beleggen aangeboden, deze is overigens geheel gratis. Als u meer wilt weten over daghandelen, lees dan nu verder!

 Daghandelen in aandelen

Wat is daghandelen?

Het woord daghandelen zegt het eigenlijk al, daghandelen is het openen en sluiten van een positie op dezelfde beursdag. Hierbij handelt u in aandelen op korte termijn, namelijk op slechts één beursdag. Met online beleggen is het mogelijk om snel te handelen in aandelen en is gericht op het realiseren van winst op korte termijn. De Engelse term voor daghandelen is daytraden, dit is een beleggingsterm die vaak in de beleggingswereld wordt gebruikt. In dit artikel zullen meerdere beleggingstermen aanbod komen, dit is handig voor beginnende beleggers. Het voordeel van daytraden is dat u na sluitingstijd van de beurs geen financieel risico meer kunt lopen. Kortom, een daytrader is een belegger die op korte termijn winst wilt realiseren. In dit artikel wordt stap voor stap uitgelegd hoe u online kunt beginnen met daytraden, nu kunt u zelf daytrader worden.

Daghandelen in aandelen: Stap 1

Wilt u daytraden leren? Door gebruik te maken van een gratis beleggingsprogramma maakt u gebruik van de hefboom. De hefboom zorgt er bij online beleggen voor dat u kunt beleggen met een klein bedrag. De hefboom vergroot uw inleg met een bepaalde factor waardoor uw inleg een hogere waarde krijgt. Hierdoor kunt u meer winst realiseren als u een goede voorspelling doet van de koers. Kortom, u kunt van de hefboom profiteren.

Bij het beleggingsprogramma heeft u de mogelijkheid om gebruik te maken van de werkelijke modus en van beleggen met demo geld. Bij de werkelijke modus belegt u met uw eigen geld en bij het beleggen met demo geld belegt u met fictief geld. Bij de demo modus ontvangt u een bedrag van 20.000 euro waar u het beleggen mee kunt oefenen, oftewel het daytraden. Op deze manier kunt u op een handige en veilige manier het daytraden leren. Bij de demo modus kunt u overigens beleggen op werkelijke koersen, waardoor u een goed beeld krijgt van het beleggen. De werkelijke modus ziet er hetzelfde uit als de demo modus.

Daghandelen in aandelen: Stap 2

Het is verstandig om gebruik te maken van een beleggingsmethode voor u een beleggingspositie opent. Een bekende methode is de fundamentele analyse. Deze  methode helpt ons om de koers te voorspellen, waar we op willen beleggen. Bij de fundamentele analyse wordt gekeken naar interessante nieuwsberichten met betrekking tot de financiële situatie van een bedrijf. De nieuwsberichten kunnen als aanleiding dienen om erachter te komen waar u het beste op zou kunnen speculeren. Bij online beleggen heeft u de mogelijkheid om te speculeren op een koersstijging en op een koersdaling.

Bij een positief bericht met betrekking tot de financiële situatie van een bedrijf, kiezen wij er in de meeste gevallen voor om te speculeren op een koersstijging. Bij een negatief bericht met betrekking tot de financiële situatie van een bedrijf, kiezen wij er in de meeste gevallen voor om te speculeren op een koersdaling. Het speculeren op een koersstijging wordt ook wel long gaan genoemd en het speculeren op een koersdaling wordt ook wel short gaan genoemd.

Daghandelen in aandelen: Stap 3

Als u een aanleiding heeft om te beleggen kunt u een gratis beleggingsprogramma downloaden. Met dit programma kunt u een positie openen en sluiten. Voor dat u besluit om een positie te openen kan het handig zijn om gebruik te maken van de gratis cursus beleggen. In de aandelen voor dummies cursus wordt het online beleggen nader toegelicht. Tevens komen er een aantal beleggingstermen aan bod.

Gratis beleggingsprogramma downloaden


Bron:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Fundamentele_analyse

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu