Direct online beleggen?

> Online beleggen > Daytraden met aandelen Heineken

Daytraden met aandelen Heineken

22 augustus 2014 12:44 | 1.347 keer gelezen

Altijd al willen daytraden met bijvoorbeeld aandelen Heineken? In dit artikel bespreken we een van onze recente belegging ervaringen met aandelen Heineken. Deze ervaring kan op elk aandeel worden toegepast, dus na het lezen kunt u meteen aan de slag met online beleggen.

aandelen heineken

Wat is daytraden?

Daytraden is het kopen en verkopen van effecten op de beurs binnen één handelsdag. In het begin van de dag worden er posities geopend en aan het einde van de dag zijn deze weer gesloten, zodat er na sluitingstijd van de beurs geen risico’s kunnen worden gelopen. Het is mogelijk om vanuit huis te daytraden via een online broker.

Hoe kunt u daytraden?

Via een online beleggingsprogramma van een broker kun je aan de slag met daytraden. Bij de meeste online brokers wordt er gehandeld met CFD’s. Het grote voordeel hiervan is dat je met dezelfde inleg meer aandelen kunt kopen. Dit komt door de hefboom, die zorgt ervoor dat je inleg met een bepaalde factor wordt vermenigvuldigd, zie figuur 1. De hefboom ligt meestal tussen de 1:10 en 1:100 en is per broker en effect verschillend.

daytraden

Figuur 1, Daytraden met een hefboom. Klik op de afbeelding om deze te vergroten. 

Onze daytrading ervaring met aandelen Heineken

Woensdagochtend voor het openen van de beurs lazen we verschillende positieve nieuwsberichten over Heineken. Als eerste dat de onrust in Rusland de Nederlandse bierbrouwer nog niet treft. Heineken produceert in lokale brouwerijen dus is niet afhankelijk van de export naar Rusland. Vervolgens lazen we het bericht dat de halfjaarcijfers van Heineken zonder meer goed zijn. Vooral de volumegroei in West Europa is erg positief en de bierverkoop in Azië laat weer herstel zien na de flinke dip. Op basis van dit positieve nieuws verwachten we dat de koers van Heineken zal gaan stijgen. Dus kochten we bij opening van de beurs aandelen Heineken. Onze inleg was 140,68 euro met een hefboom van 1:20 was de waarde waarmee we konden handelen 2.813,50 euro. Dit betekende dat we 50 aandelen Heineken konden kopen, zie in het figuur hieronder.

heineken

Figuur 2, Aandelen Heineken. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

De koers van Heineken steeg inderdaad, zoals terug te zien is in het onderstaande figuur. Na een kwartier sloten we de positie. Op dat moment hadden we een winst van 32,50 euro. Wat een rendement van bijna 25% is. Zie in figuur 4 het behaalde resultaat. De winst en inleg wordt automatisch weer op je beleggingsrekening bijgeschreven.

 heineken grafiek

Figuur 3, Aandelen Heineken. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

 heieneken resultaat

Figuur 4, Aandelen Heineken. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Daytrader worden?

Wil jezelf ook gaan daytraden? Download dan een beleggingsprogramma bij een online broker. Op deze pagina kan je een aantal brokers vergelijken. Bij deze brokers is het mogelijk om eerst een demoaccount te openen waarmee je kan oefenen. Leren beleggen gaat zo vrij eenvoudig, je krijgt ongeveer 20.000 euro fictief geld waarmee je virtueel kan beleggen op de werkelijke aandelenkoersen. Uitstekend geschikt dus voor beleggen voor dummies. Wanneer je er klaar voor bent kan je heel gemakkelijk overschakelen naar het account met echt geld.

Download hier een handelsprogramma!

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Daytrading 

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu