Direct online beleggen?

> Online beleggen > Een uitkomst: beleggen zonder kosten

Een uitkomst: beleggen zonder kosten

19 maart 2013 13:36 | 2.038 keer gelezen

Wilt u beleggen maar loopt u tegen de transactiekosten aan? Lees dan in dit artikel hoe u kunt beleggen zonder transactiekosten. Wij gebruiken een gratis computerprogramma waarmee beleggen eenvoudig en snel werkt. U kunt dit programma downloaden via deze site. Naast een werkelijke modus bevat het programma ook een demo-modus. Hierin kunt u eindeloos met fictief geld beleggen op echte koersen. Beleggen zonder kosten gaat dan helemaal op!

Verder kunt u meer informatie over de werking en de mogelijkheden van het gratis programma lezen in dit artikel.

beleggen zonder kosten

Beleggen zonder kosten heel goed mogelijk

Wij horen vaak geluiden dat mensen de transactiekosten bij beleggen een grote drempel vinden om te beginnen met beleggen. Wanneer wij deze geluiden horen, raden wij de mensen aan te beleggen via de methode die wij gebruiken want wij beleggen zonder kosten.

Waar vroeger beleggen veel tijd en moeite kostte, kunt u tegenwoordig via het gratis programma dat wij gebruiken, beleggen op aandelen, delfstoffen en valuta’s. Dit alles kan met een paar muisklikken. Dit komt door de simpele werking van het beleggingsprogramma. Hieronder ziet u een screenshot van het beleggingsprogramma.

leren-aandelen-beleggen-trader-plaatje1

Figuur 1, beleggen zonder kosten. Klik om te vergroten.

Beleggen zonder kosten in de middagpauze op uw werk                      

Het programma is ontwikkeld door een broker. Dit is een instantie fungeert als tussenpersoon op de beurs. U kunt als klant aandelen kopen en verkopen bij de broker terwijl bedrijven hun aandelen verkopen via dezelfde broker. De broker ontwikkelde het programma om de handel in aandelen te versimpelen. Zo is het met het programma mogelijk te handelen terwijl u in de trein naar u werk zit of in de middagpauze. Wij kunnen ons voorstellen dat dit bij u de volgende vragen oproept:

“Ik heb in de trein of op mijn werk geen computer bij mij, hoe kan ik dan handelen?”

of/en

“Is dit programma werkelijk gratis? Waar verdient de broker dan geld aan?”

Op beide vragen hebben wij een antwoord. Ten eerste kunt u ook handelen in de trein of op uw  werk doordat de broker het programma ook verpakt heeft in een app. Deze is net als het computerprogramma gratis te downloaden. Overigens vindt u de app in store op uw smartphone.

Geen last van de broker

Ten tweede verdient de broker geld doordat hij de u een aandeel laten kopen tegen een prijs die enkele centen boven de huidige prijs ligt. In beleggerstermen noemen we dit spread. Deze spread lijkt voor u een wel erg kleine opbrengst maar doordat de broker per dag wel duizenden aandelen verkoopt, brengt dit verdienmodel best wel het nodige in het laatje. Het voordeel voor u is, dat u hier weinig van merkt. In tegenstelling tot beleggen met transactiekosten waarbij u soms wel 10 euro moet betalen om een positie te kunnen openen.

Daarbij verdient de broker geld door wanneer u uw beleggingen een nacht laat staan, hier een vergoeding voor te vragen. Dit klinkt allemaal omslachtig maar in werkelijkheid is dit allemaal verwerkt in het gratis programma. De vergoedingen worden namelijk automatisch verrekend met de door u behaalde winst.

Beleggen zonder kosten doormiddel van een strategie

Toch zal de laatste vergoeding u vreemd in de oren klinken. “Want het is toch heel normaal om een belegging langer dan een nacht te laten staan?” Dit is gedeeltelijk waar. Gebruikers van een beleggingsprogramma openen en sluiten posities in de meeste gevallen binnen een tijdspanne van luttele uren. Onder andere omdat zij dan geen last hebben van de nachtvergoeding. Het hele waarom van deze strategie wordt uitgelegd in een ander artikel op deze site. U kunt dit artikel vinden door op deze link te klikken.

Nu beginnen met beleggen zonder kosten?

Wilt u direct beginnen met beleggen zonder kosten? Download dan hier het gratis beleggingsprogramma. Zoals in de inleiding genoemd kunt het programma ook gebruiken in de demo-modus. U belegt dan met een gratis startkapitaal van ongeveer 20.000 euro op alles wat u maar wenst.

Beleggen zonder kosten? Klik hier en download het gratis beleggingsprogramma.

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Bid-ask_spread

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu