Direct online beleggen?

> Online beleggen > Ervaring beleggen KPN

Ervaring beleggen KPN

25 september 2015 16:59 | 1.751 keer gelezen

Speciaal voor de student hebben wij een ervaring beleggen KPN geschreven. In dit artikel worden verschillende belangrijke termen uitgelegd aan de hand van een praktijkvoorbeeld. Beleggen voor studenten wordt steeds populairder door de vele mogelijkheden van online beleggen. Online beleggen heeft alles veranderd, waardoor beleggen niet langer alleen voor de mensen met veel geld is.

Ervaring beleggen KPN

Daytraden leren

Daytraden is een Engelse term voor daghandelen. Dit houdt in dat je op één dag een positie opent en weer sluit, met als doel een financieel voordeel te behalen. Met traditioneel beleggen kon dit uiteraard niet. Je moest veel geld inleggen en wachten totdat de koers genoeg steeg voor een mooi rendement. Online beleggen heeft dit allemaal veranderd. Het is bijvoorbeeld niet meer nodig om veel geld in te zetten om een hoog rendement te behalen. Dit komt door het hefboomeffect. Dit effect vermenigvuldigt jouw inlegbedrag met een bepaalde factor. Met daytraden kun je dus in een zeer korte periode een mooi rendement behalen en door online beleggen kan dit zelf meerdere keren per dag! In figuur 1 kun je de hefboomfactor van onze belegging in KPN zien.

Figuur 1: Ervaring beleggen KPN – Hefboomfactor KPN.

Figuur 1: Ervaring beleggen KPN – Hefboomfactor KPN. Klik om te vergroten.

Ervaring beleggen KPN: Aanleiding

Vaak speculeren wij op koerswijzigingen aan de hand van nieuwsberichten. Nieuwsberichten kunnen veel invloed hebben op het koersverloop van een aandeel. Op 20 juli kwamen wij het onderstaande nieuwsbericht tegen over KPN. In het bericht is te lezen dat KPN de samenwerking met Tele2 en M7 gaat verlengen. Een goed bericht dus voor alle betrokken partijen. Aangezien KPN een vergoeding vraagt, is dit goed voor de financiële situatie van het bedrijf. Naar aanleiding van dit bericht besloten wij te speculeren op een koersstijging van KPN.

Figuur 2: Ervaring beleggen KPN – Het nieuwsbericht.

Figuur 2: Ervaring beleggen KPN – Het nieuwsbericht. Klik om te vergroten.

Ervaring beleggen KPN: De koers volgen

Zoals je in figuur 1 hebt kunnen zien, openden wij een positie van €133. Door de hefboom werd onze belegging vermenigvuldigd met 20, waardoor we een positie van 750 aandelen konden innemen. Beleggen met weinig geld is door de hefboom mogelijk gemaakt, waardoor mensen met wat minder geld ook gewoon kunnen beleggen.

Het bericht over KPN kwam ’s ochtends vroeg uit. Direct na het bericht begon de koers te stijgen. Na deze stijging kwam er ook direct een daling, maar doordat wij een profit call hadden ingesteld, was dit geen probleem. Een profit call is een door jou aangegeven rendement waarop de positie moet sluiten. De positie wordt gesloten zodra de koers dit punt heeft bereikt. Ook kun je een stop loss instellen, waarbij je een maximaal verlies aangeeft. Zo kun je nooit meer verliezen dan het door jou ingestelde bedrag. In figuur 3 kunt u het koersverloop van onze belegging bekijken.

Figuur 3: Ervaring beleggen KPN – Het koersverloop.

Figuur 3: Ervaring beleggen KPN – Het koersverloop. Klik om te vergroten.

Ervaring beleggen KPN: Het eindresultaat

Zoals aangegeven kozen wij voor een profit call. Toch hebben wij de positie zelf gesloten, omdat wij tevreden waren met het rendement. Een winst van €30,- was voor ons reden genoeg om de positie te sluiten. De belegging zorgde voor een rendement van 23%! In figuur 4 kun je het resultaat van onze belegging zien.

Figuur 4: Ervaring beleggen KPN – Eindresultaat.

Figuur 4: Ervaring beleggen KPN – Eindresultaat. Klik om te vergroten.

Zelf leren beleggen

Wil je net als wij gaan starten met beleggen? Dan raden wij aan om eerst wat meer kennis en ervaring op te doen. Je kunt oefenen met de demo modus in het beleggingsprogramma van verschillende brokers. Hier gebruik je fictief geld, waardoor je nergens risico over loopt. Wil je oefenen met €20.000,- aan demogeld? Klik dan snel hier!

Naast de demo is er ook een simpele, leerzame en gratis cursus beleggen beschikbaar. In deze cursus doorloop je een aantal korte stappen waarin je een aantal tips en trucs leert.

Klik hier om de cursus online beleggen te volgen!

Bronnen: https://nl.wikipedia.org/wiki/Belegging

http://www.nu.nl/beurs/4091372/kpn-sluit-nieuwe-contracten-met-tele2-en-m7.html

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu