Direct online beleggen?

> Online beleggen > Hoe werkt beleggen in grondstoffen?

Hoe werkt beleggen in grondstoffen?

25 maart 2013 10:02 | 1.707 keer gelezen

In dit artikel leggen wij uit hoe u kunt beginnen met beleggen in grondstoffen. De methode die wij uit zullen leggen is toegankelijk en eenvoudig in gebruik. Bent u geïnteresseerd? Lees dan dit artikel!

Hoe werkt beleggen in grondstoffen?

Beleggen is bij de meesten bekend

Beleggen in aandelen is voor veel mensen bekend. Een belegger koopt met een aandeel een stukje van een bedrijf in de hoop dat dit aandeel meer waard wordt. Als het aandeel, meestal door prestaties van het bijhorende bedrijf, gewilder wordt, stijgt de waarde van het aandeel. Als de belegger nu zijn aandeel verkoopt, maakt hij winst. Hij heeft immers, door de waardestijging, meer geld voor het aandeel gekregen dan dat hij er voor betaald heeft.

Zoals gezegd is dit verhaal bij veel mensen bekend. Maar hoe werkt beleggen in grondstoffen dan?

Hoe werkt beleggen in grondstoffen?

In grondslag werkt beleggen in grondstoffen op dezelfde manier als beleggen in aandelen. Je koopt een goed (In het geval van aandelen een aandeel en in het geval van grondstoffen een bepaalde hoeveelheid grondstof) en hoopt dat de waarde van dit goed in de toekomst zal stijgen. U kunt het, in geval van waardestijging, dan voor een hogere prijs verkopen. U heeft dan uw winst geboekt.

Ook dit zal u logisch in de oren klinken. De volgende vraag is daarom ook: op welke manier wordt er belegd in grondstoffen?

Hoe kan ik beleggen in grondstoffen?

Ontwikkelingen hebben de handel in grondstoffen erg eenvoudig gemaakt. Zo is het niet nodig vaten olie of grammen zilver aan te schaffen en deze thuis op te slaan, maar kunt u gewoon aan de slag met uw PC, laptop, tablet of smartphone. Wanneer u tegenwoordig wilt beleggen, maakt u namelijk gebruik van een beleggingsprogramma.

Met dit programma kunt u beleggen op aandelen, grondstoffen en valuta’s. Het werkt simpel:

In het programma zoekt u naar het goed waarin u wilt beleggen. Laten we als voorbeeld olie nemen. U typt dan het woord ‘olie´ in het zoekvenster.

hoe werkt beleggen in grondstoffen 1

Figuur 1, hoe werkt beleggen in grondstoffen.                                      

Een venster met de huidige olieprijs en stijging verschijnt. U klikt op ´kopen´.

hoe werkt beleggen in grondstoffen 2

Figuur 2, hoe werkt beleggen in grondstoffen. Klik om te vergroten.                                    

Vervolgens springt er een venster open waarin u uw inzet kunt bepalen.

  • Bij het bepalen van de inzet komt het grote voordeel van op deze manier van beleggen naar voren. U kunt namelijk beleggen met een hefboom. We zullen dit concept kort uitleggen. Wanneer u belegt met een hefboom, zet u in op een groter bedrag dan u zou kunnen kopen met uw inleg. Dit betekent dat een procentuele verandering in de prijs, u meer oplevert.
  • U wilt bijvoorbeeld met 500 euro beleggen in olie. U koopt dan (met het programma dus daar merkt u niets van) voor 500 euro aan vaten olie. Als dan de prijs van een vat olie met 5% procent stijgt, wordt uw olie 25 euro meer waard.
  • Wanneer u echter met een hefboom belegd, zet u met uw 500 euro in op 6.250 euro aan vaten olie. Dit laatste bedrag is 12,5 keer zo groot als uw inleg. Het grote voordeel is nu dat uw winst bepaald wordt door de waardeverandering van het grote bedrag. Dit betekent dat u, bij een 5% stijging, nu in plaats van 25 euro, 312,50 euro verdient. Een aanmerkelijk verschil.

Deze hefboom zit automatisch versleuteld in het beleggingsprogramma. U kunt dit zien in het onderstaande venster.

hoe werkt beleggen in grondstoffen 3

Figuur 3, hoe werkt beleggen in grondstoffen. Klik om te vergroten.                                    

Vervolgens start u met een druk op de knop de belegging. Tijdens de belegging kunt u de huidige waarde en verandering in een mooi venster observeren.

hoe werkt beleggen in grondstoffen 4

Figuur 4, hoe werkt beleggen in grondstoffen. Klik om te vergroten.             

Het sluiten van een belegging met het programma werkt nog makkelijker dan het starten. Met één druk op de knop is de belegging namelijk gesloten.

Wij beleggen al tijden op deze manier en hebben wat van onze beleggingen uitgeschreven op deze site. Zo ook een belegging in olie. Wij raden u aan deze eens door te lezen:

https://www.onlinebeleggen.info/beleggingservaringen-2/slim-beleggen-in-olie

Wilt u handelen in grondstoffen?

Dan kunt het gratis programma via onze site downloaden. U moet hiervoor klikken op deze link. Overigens kunt u het beleggen op deze manier ook eerst uitproberen. In het programma vindt u namelijk een demo-modus waarin u met 20.000 euro kunt beleggen op echte koersen. Wilt u eindelijk eens een verschil maken? Download dan hier uw beleggingsprogramma.

Wilt u een verschil maken door te beleggen in grondstoffen? Klik hier en download uw programma.

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu