Direct online beleggen?

> Online beleggen > Hoe werkt online beleggen?

Hoe werkt online beleggen?

6 februari 2013 14:57 | 4.421 keer gelezen

Bent u benieuwd hoe online beleggen werkt? Dan geeft dit artikel u een goed inzicht in hoe online beleggen in zijn werk gaat. Zelf beleggen wij via de ‘speculerend beleggen’ methode. We zullen u nu laten zien hoe u op deze manier kunt starten met online beleggen.

Hoe werkt online beleggen?

De bouwsteen van de vraag: hoe werkt online beleggen?

Voordat u begint met beleggen is het noodzakelijk dat u op de hoogte bent van de basis van het beleggen. Deze basis vindt oorsprong in aandelen.

Aandelen zijn naast de reguliere manier, zoals producten en diensten verkopen, dé manier om geld te genereren. Aandelen zijn stukjes van een bedrijf, waarmee de koper voor een klein deeltje eigenaar wordt van het bedrijf. Bedrijven verkopen aandelen op de beurs en u kunt door middel van online beleggen aandelen kopen of speculeren op verschillende aandelen.

Hoe werkt online beleggen?

Online beleggen is het handelen in aandelen via het internet. Het doel van een belegger is om aandelen te kopen en deze later tegen een hogere prijs te verkopen, waardoor de belegger rendement realiseert. Voorwaarde hiervoor is wel dat het aandeel in waarde stijgt, wat veelal samenhangt met de prestaties en (nieuws)berichten over of van een bedrijf. Daarnaast is de werking van de markt belangrijk, dus de vraag en aanbod naar de aandelen van een bedrijf. Als er meer vraag is dan aanbod, zal de prijs van het aanbod stijgen. Door wisselingen in vraag en aanbod fluctueert de prijs van een aandeel en ontstaat er een koersgrafiek. (zie figuur 1)

Hoe werkt online beleggen? Grafiek

Figuur 1 Hoe werk online beleggen koersgrafiek. Klik om te vergroten. 

De key vragen waar online beleggen om draait zijn:

  • Wanneer is er weinig vraag naar een specifiek aandeel met als gevolg dat de vraag laag is?
  • Wanneer komt er veel vraag naar dit aandeel zodat de prijs zal stijgen?

Als belegger probeert u een zo goed mogelijk inzicht te krijgen in de antwoorden op bovenstaande vragen. Daarom is het voor u als beginnend online belegger van belang om handigheid te krijgen in het anticiperen op de wisselkoers, om zo op het juiste moment aandelen te kopen of te verkopen.

Leer zelf online beleggen!

Wilt u oefenen en later zelf online gaan beleggen? Dan willen we u graag op pad helpen door middel van de tips onder het kopje op deze site tips voor beginners’. Hier kunt u recente ervaringen van online beleggers die u voorgingen lezen. Deze ervaringen zullen u inzicht in de wisselkoers geven.

Aanleiding tot daling of stijging van de koers hangt meestal samen met (nieuws)berichten met de bijvoorbeeld de volgende strekking:

  • Het bedrijf maakt meer winst dan verwacht
  • Een overname gaat plaatsvinden; vaak positief
  • Uit de laatste cijfers blijkt een tegenvallende omzet

Deze berichten geven voor ons vaak reden om te gaan beleggen of om te speculeren. Zelf prefereren wij de laatstgenoemde beleggingsmethode: speculerend beleggen. De reden hiervoor is dat speculeren beleggen een eenvoudige manier is om te beleggen en bovendien erg rendabel. U kunt beginnen met online beleggen via een gratis computerprogramma met een simulatie optie, daarom raden wij u deze methode sterk aan.

Om u op een lerende wijze op weg te helpen met speculerend beleggen hebben wij een beginnerscursus voor u ontworpen. De cursus zal u vragen het programma te downloaden en de belangrijkste vaardigheden zullen aan bod komen. In 30 minuten geeft de cursus u een gefundeerde basis om zelf te beginnen met online beleggen.

Op deze pagina vindt u een cursus speculerend beleggen.

Wilt u nu beginnen met online beleggen? Download dan nu hier een demoaccount.

Bronnen:

http://nl.wikipedia.org/wiki/Belegging

http://nl.wikipedia.org/wiki/Aandeel

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu