Direct online beleggen?

> Online beleggen > Beleggen in Gemalto: 43 euro winst

Beleggen in Gemalto: 43 euro winst

27 februari 2015 17:03 | 2.108 keer gelezen

Benieuwd hoe wij met beleggen in Gemalto een winst van 43 euro hebben behaald? Wij behaalden hiermee een rendement van 43% in slechts 4 minuten! Je kunt tegenwoordig ook beleggen met weinig geld. Tevens kun je hier een leuke winst mee behalen in een korte periode mits je verwachting uitkomt. In dit artikel zullen wij onze ervaring en tips over beleggen met je delen.

 

 

Makkelijk beleggen Gemalto

Demo beleggen

Tegenwoordig is het voor iedereen mogelijk om te starten met online beleggen. Het enige wat je hoeft te doen is een gratis beleggingsprogramma downloaden. Het downloaden en installeren van dit programma neemt niet meer dan 3 minuten in beslag. Dit programma is geheel vrijblijvend, dit betekent dat je nergens aan vast zit. Je hebt met dit programma de mogelijkheid om te starten met beleggen met demogeld, demo beleggen houdt in dat je geen financieel risico loopt. Je hebt met dit programma de gelegenheid om te oefenen met beleggen op basis van werkelijke koersen, maar met gebruik van 20.000 euro fictief geld. Dit maakt online beleggen voor beginners ook mogelijk, dit programma biedt je enorm veel mogelijkheden om te oefenen.  Indien je het gevoel hebt dat je voldoende hebt geoefend met het programma, kun je gemakkelijk de demo veranderen naar echt geld. Deze keuze is geheel aan jou.

Slim beleggen

Indien je begint met online beleggen betekent dit dat je gebruik zal gaan maken van CFD (Contract For Difference) beleggen. CFD beleggen houdt in dat je inleg wordt vermenigvuldigt met een hefboomfactor. Deze hefboomfactor kan per effect verschillen, maar is door de broker vooraf vastgesteld. Het voordeel van CFD beleggen is dat je door de hefboomfactor een grotere handelspositie kunt innemen. De winst die je hiermee behaald is volledig van jou, dit noemen wij slim beleggen. Onderstaand figuur laat een voorbeeld van het hefboomeffect zien.

Makkelijk beleggen Gemalto

Figuur 1, voorbeeld hefboomeffect. Klik om deze te vergroten.

Beleggen in Gemalto: fundamentele analyse

Voor het voorspellen van koersen maken wij gebruik van de fundamentele analyse. Het klinkt gecompliceerder dan dat het in werkelijkheid is. Deze methode maakt gebruik van recente ontwikkelingen en aan de hand van nieuwsberichten geloven wij dat de koers te voorspellen is. Nieuwsberichten kunnen positief of negatief zijn. Indien er positieve berichten zijn over een bepaald bedrijf, zullen de aandelen populairder worden en zal hierdoor de koers gaan stijgen. Daarentegen kan een negatief nieuwsbericht ervoor zorgen dat beleggers hun aandelen gaan verkopen, met als resultaat een dalende koers.

Beleggen in Gemalto: onze ervaring

Graag delen we nu onze ervaring met je, zodat de uitleg verder wordt toegelicht. Onze koersvoorspelling was gebaseerd op onderstaand nieuwsbericht over Gemalto. Gemalto is een naamloze vennootschap dat gevestigd is in Amsterdam, het bedrijf produceert chipkaarten. In het nieuwsbericht wordt een hack bij Gemalto aangekondigd. Dit is erg negatief voor een digitale beveiliger als Gemalto.

Makkelijk beleggen Gemalto

Figuur 2, nieuwsbericht Gemalto. Klik hier om deze te vergroten.

Beleggen Gemalto: positie openen

Aan de hand van dit negatieve nieuwsbericht verwachten wij een koersdaling bij Gemalto. Wij besloten om in te zetten op een koersdaling Gemalto. Beleggen op een koersdaling wordt ook wel short gaan genoemd. Wij zijn met 30 aandelen en een inleg van 104 euro short gegaan. Onze inleg werd vermenigvuldigd met een hefboomfactor van 20, waardoor onze inleg 2.084 euro waard was. Na het openen van de positie hebben wij besloten om de koers even in de gaten te houden. Onze voorspelling kwam uit, na de opening van de beurs om 9 uur daalde de koers acuut. In onderstaand figuur wordt het koersverloop van Gemalto weergegeven.

Makkelijk beleggen GemaltoFiguur 3, koersverloop makkelijk beleggen Gemalto. Klik hier om deze te vergroten.

Beleggen in Gemalto: positie sluiten

Zoals in het koersverloop is te zien daalde de koers direct na de opening van de beurs. Wij hadden al na 4 minuten besloten om onze positie te sluiten. Wij hadden op dat moment een winst van 43 euro. In het koersverloop is te zien dat de koers verder daalde nadat wij onze positie hadden gesloten. Daarentegen is de koers na 8 minuten weer gaan stijgen. Wij wilden graag een rendement van 20% behalen, dit is tevens de reden dat wij de positie na al 4 minuten hebben gesloten. Wij hebben met een winst van 43 euro een rendement van 43% gerealiseerd in slechts 4 minuten! Onderstaand figuur laat het resultaat van onze belegging zien.

Makkelijk beleggen Gemalto

Figuur 4, resultaat makkelijk beleggen Gemalto. Klik hier om deze te vergroten.

Beleggen in Gemalto: let op de valkuilen!

Met dit artikel ligt de nadruk op de gebruiksvriendelijkheid van het beleggingsprogramma. Dat wil uiteraard niet zeggen dat winst maken altijd gemakkelijk is. Het is niet realistisch om ervan uit te gaan dat je altijd winst zult maken. Leer daarom hoe je je verlies kunt beperken door o.a. gebruik te maken van de ‘stop loss’ methode: dit zorgt ervoor dat je van te voren instelt in het programma bij welke koers je jouw positie wilt sluiten. Volg gratis cursus beleggen om hier meer over te leren.

Makkelijk beleggen Gemalto: begin nu zelf

Als je zelf wilt leren beleggen kun je in 30 minuten de gratis cursus beleggen afronden. Deze cursus bevat onder andere alle basistermen voor beleggen en geeft inzicht in de belangrijkste risico’s.

Download hier het beleggingsprogramma!

 

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Gemalto   
http://www.belegger.nl/nieuws/2661743/vs-en-britten-hackten-data-bij-gemalto.html

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu