Direct online beleggen?

> Online beleggen > Online beleggen met kleine bedragen

Online beleggen met kleine bedragen

30 mei 2013 18:53 | 1.654 keer gelezen

Schrikt het beleggen met reusachtige bedragen u af? Of weet u niet goed waar te beginnen? Dan kunt u nu ook beleggen met kleine bedragen. Lees verder om meer te weten te komen over succesvol handelen met kleine bedragen.

beleggen met kleine bedragen

Over het algemeen heerst nog het idee dat beleggen in aandelen alleen met grote bedragen kan. Maar tegenwoordig is niets minder waar. Met kleine bedragen kunt u nu ook heel succesvol beleggen. Wilt u weten hoe? Lees dan snel verder!

Beleggen met kleine bedragen in de praktijk

Bij beleggen denken veel mensen nog aan de traditionele manier van beleggen; er worden aandelen gekocht van een bedrijf. Tegenwoordig bestaat er een variatie op deze manier van beleggen. Uit ervaring blijkt dat deze zeer winstgevend is. Bij deze manier is het zo dat je speculeert op de koers van een aandeel in plaats van het aandeel te kopen.

Zo is het niet alleen mogelijk om winst te maken bij een koersstijging, maar ook bij een koersdaling! Het speculeren voor mogelijk gemaakt door een instantie genaamd een broker. De broker heeft de aandelen in bezit en geeft u de mogelijkheid om te speculeren op de aandelen. Het voordeel hiervan is dat u de aandelen niet in bezit heeft, u hoeft dus geen moeite te doen het aandeel weer te verkopen, maar kan direct op de knop stoppen drukken als u voldoende winst heeft gemaakt.

Bovendien kunt u al met hele kleine bedragen erg winstgevend handelen. Dit laatste is mogelijk doordat u speculeert door middel van een hefboom. Dan kunt u met een klein bedrag al een grote winst maken. Aan de hand van een voorbeeld leggen wij dat nu verder uit.

Online beleggen met kleine bedragen; een voorbeeld

  • Bedenkt u zich eens dat u begint met beleggen, maar van speculeren nog nooit heeft gehoord. U wilt beginnen met beleggen met kleine bedragen en besluit 100 euro in te leggen. Omdat u net op het nieuws zag dat het erg goed gaat met Apple besluit u met de 100 euro aandelen te kopen van Apple. De komende uren stijgt de waarde van uw aandeel met 10 procent. U aandeel is nu dus 110 euro waard geworden. Uw winst bedraagt in dit geval 10 euro.
  • Wat gebeurt er in hetzelfde geval als u wel kennis heeft over speculeren? U koopt wederom een aandeel van Apple van 100 euro maar door de hefboom (in het geval van aandelen is deze 10) is het mogelijk om met deze 100 euro te speculeren op een aandelenpakket van 1000 euro! Als nu de waarde van het aandeel met 10 procent stijgt, wordt u aandelenpakket 1100 euro waard. Indien u nu besluit te stoppen met speculeren pakt u een winst van maar liefst 100 euro. U kunt dus 10 keer meer winst maken dan op de traditionele manier van beleggen.

Wilt u wat beleggingservaringen met hefbomen lezen? Klik dan op deze link!

Nu beginnen met gratis online beleggen met kleine bedragen?

Zoals eerder genoemd is dit speculeren mogelijk door een broker. Op de site van een broker kunt de software downloaden zodat u met kleine bedragen kunt speculeren. Een groot voordeel van het programma is dat u eerst met virtueel geld kunt beleggen. U kunt dus rustig oefenen zonder dat u daar enig risico mee loopt! U ontvangt na het downloaden van het programma een fictief startkapitaal van ongeveer 20.000 euro. U kunt daarmee, precies zoals in de werkelijkheid, beleggen op koersen. In de figuur hieronder ziet u een screenshot van het programma.

leren-aandelen-beleggen-trader-plaatje1

Figuur 1, online beleggen met kleine bedragen. Klik op figuur om deze te vergroten.

Als u denkt het beleggen onder de knie te hebben kunt u heel gemakkelijk over stappen naar de echte modus. Hier kunt beginnen met speculeren met echt geld. Het enige wat er verandert is dat u ook echte winst behaalt. U hoeft dus niet meer aan een nieuw programma te wennen. We hebben voor u een aantal gerenommeerde brokers op een rij gezet zodat u er makkelijk een kunt uitkiezen, kijk hiervoor op deze pagina!

Ook beginnen met speculeren met kleine bedragen? Klik dan hier om het programma van de broker te downloaden.

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu