Direct online beleggen?

> Online beleggen > Online cursus zelf beleggen

Online cursus zelf beleggen

16 mei 2014 14:15 | 756 keer gelezen

Altijd al zelfstandig willen beleggen? Hier kan dat! Begin direct met de gratis online cursus zelf beleggen. Deze is gratis en behandelt de beginselen van zelfstandig beleggen in slechts 30 minuten.

online cursus zelf beleggen

Wat is beleggen?

Beleggen is eigenlijk niets minder dan ‘geld wegzetten met als doel winst maken’. Met beleggen wordt vaak over aandelenhandel gesproken. De gratis cursus zelf beleggen richt zich daarom ook enkel op aandelenhandel. Tegenwoordig kan dat met slechts een computer.

Zelf online beleggen met alleen een computer

Met slechts een computer? Ja, vandaag de dag bestaan er handige programmaatjes waarmee u aandelenposities (veelal belegt u op meerdere aandelen) bliksemsnel kunt kopen en/of verkopen. In enkele seconden kunt u bijvoorbeeld 100 aandelen Vopak kopen en deze vervolgens enkele uren of minuten later weer verkopen.

Winst maken

Het doel van aandelenhandel is zoals genoemd winst maken. Daarom is het de bedoeling dat u de aandelen tegen een hogere prijs verkoopt. Dit gegeven brengt ons bij de welbekende koersgrafieken, u weet wel, die kronkelende lijnen. Deze grafieken laten zien wat de prijs van aandelen is. Een stijgende lijn, houdt in dat de prijzen stijgen. Hieronder ziet u de prijs van het aandeel Vopak op 12 mei 2014 in figuur 1.

online cursus zelf beleggen 1
Figuur 1, online cursus zelf beleggen. Klik op de figuur om deze te vergroten.

Uw winst pakken

Zoals u in figuur 1 kunt zien, veranderde de prijs van één aandeel Vopak die middag flink. Om precies te zijn is het over de gehele dag van 35 euro naar 37,12 euro gestegen. Een stijging van 3,85%. Ofwel, wanneer u die ochtend één aandeel Vopak had gekocht en vervolgens diezelfde middag weer had verkocht, had u 2,12 euro winst gemaakt. Stel, u zou niet één aandeel, maar vier aandelen Vopak hebben gekocht. Dan had u dus 8,48 euro winst gemaakt.

Prijzen van aandelen kunnen immers ook zakken. Hamvraag bij beleggen is daarom ook altijd: wat gaat de koers (prijs) doen? Deze vraag en een heleboel andere vragen, worden behandelt in de gratis online cursus zelf beleggen.

De gratis online cursus zelf beleggen inhoudelijk

In het kort behandelt de cursus de volgende onderwerpen:

  1. Algemene beleggingsbegrippen
  2. Beleggen via een broker
  3. Winst maken met online beleggen
  4. Risicobeheersing
  5. Praktische zaken
  6. Beginnen met online beleggen

Eigenschappen van de gratis cursus beleggen

Een belangrijke eigenschap van de gratis cursus beleggen is de mix tussen theorie en praktijk. De kern van deze cursus is namelijk dat leren het snelst gaat naarmate theorie en praktijk aan elkaar gekoppeld worden. De praktijk wordt besproken in de vorm van beleggingservaringen. Op deze manier hoeft u niet zelf de vertaalslag te maken. Een groot voordeel ten opzichte van andere manieren van beleggen.

Tenslotte: zelf beginnen met online beleggen

Tot slot eindigt de cursus beleggen met een gratis beurssimulator. Hierin gaat de cursus bijna vanzelfsprekend over. U zit dus in een zetel. In deze simulator kunt u de opgedane kennis uit de cursus, met demo geld en dus zonder risico, meteen toepassen in de praktijk met virtueel beleggen.

Kortom, OnlineBeleggen.info biedt met de gratis cursus beleggen een totaalpakket. Een pakket dat begint bij de theorie, overgaat in praktijkvoorbeelden en eindigt met zelfstandig beleggen in een beurssimulator. Slim beleggen!

Klik hier voor hoofdstuk 1 van de online cursus zelf beleggen

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Cursus

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu