Direct online beleggen?

> Online beleggen > Online geld verdienen: geld verdienen met CFD’s

Online geld verdienen: geld verdienen met CFD’s

31 oktober 2012 08:25 | 1.171 keer gelezen

Hoe online geld verdienen is de vraag die vele mensen zich stellen. Toch is dit in de praktijk niet zo makkelijk, althans met beleggen. Zoals bekend is beleggen geen garantie voor winst. Doordat de beurs onvoorspelbaar is, is het niet mogelijk om structureel winst te maken. Toch is er een methode dat het online beleggen erg interessant maakt, namelijk het handelen in CFD’s. Via deze methode is het ons gelukt om hier en daar mooie winsten te boeken. Online beleggen heeft de laatste jaren sterk aan populariteit gewonnen en de ontwikkelingen op deze markt zijn daarom zeer interessant te noemen. Vooral via het beleggen met Contract for Differences (CFD’s)  In dit artikel leest u meer over het product CFD’s en de voordelen van dit beleggingsproduct.

Online geld verdienen

Structureel online geld verdienen met CFD’s? Nee, maar de voordelen van CFD’s maakt het wel enorm interessant

CFD’s zijn beleggingsproducten waarbij twee partijen met elkaar afspreken het verschil in waarde van een onderliggend product tussen het aangaan van een contract en het sluiten van een contract te delen. De onderliggende waarde van een CFD kan van alles zijn, bijvoorbeeld aandelen, grondstoffen of indices. De waarde van een CFD correspondeert dus altijd exact met de waarde van het onderliggende goed, dat genoteerd staat aan een beurs. Het handelen in CFD’s kent een aantal grote voordelen dat helemaal bij de belegger van deze tijd past.

Het eerste grote voordeel van beleggen via CFD’s is dat u belegt via een hefboom. Deze hefboom verschilt in grote per product en per aanbieder van CFD’s. Het voordeel van de hefboom is dat u met dezelfde inleg grotere posities aan kunt gaan dan wanneer u zou beleggen zonder CFD’s, en dus zonder hefboom. Nu is en grotere positie interessant omdat het rendement wordt berekend over de gehele positie na inwerkingtreding van de hefboom. Zodra u belegt met een hefboom kunt u dus meer profijt halen uit uw belegging – als uw speculatie klopt-. Deze wordt namelijk vergroot met dezelfde factor als de grootte van de hefboom. Lees hieronder het voorbeeld om de hefboomwerking volledig te begrijpen.

Stel u belegt zonder CFD’s en dus zonder hefboom. We gaan er even van uit dat u € 600 te besteden heeft. U wilt aandelen kopen en vindt de aandelen van Air-France KLM een interessante beleggingsmogelijkheid. We stellen de prijs van Air France KLM voor dit artikel even vast op € 6, u kunt met uw inleg dus 100 aandelen kopen. Stel nu dat de prijs van het aandeel stijgt naar € 6,50, dan maakt u een winst van € 50. Een leuk rendement maar dat kan beter.

Wanneer u belegt via CFD neemt u een hogere positie in. Stel nu dat u weer € 600 te besteden heeft en de prijs van het aandeel Air-France KLM staat nog steeds op € 6. Als u CFD’s wilt kopen zit er op aandelen een hefboom van 1:10. In plaats van de 100 aandelen die u zou kunnen kopen kunt u met CFD’s 1.000 aandelen kopen. Als de prijs nu stijgt naar € 6,50 is uw winst € 500. Uw relatieve rendement bedraagt 83,3%. In dit stuk hoger dus dan wanneer u belegt zonder CFD’s. Zolang uw speculatie blijkt te kloppen kunt u dus meer profijt halen uit uw beleggingen.

Meer voordelen van CFD’s

Het tweede grote voordeel van CFD’s t.o.v. de meer traditionele beleggingsmethoden u ook kunt speculeren op koersdalingen. Het kan dus mogelijk zijn om een winst te pakken wanneer koersen stijgen maar ook wanneer de aandelenkoersen dalen. Speculeren dat koersen stijgen kan door ‘long’ beleggen, iets wat gebruikelijk is in de andere meer traditionele beleggingsvormen. Speculeren met dalende koersen kan door middel van ‘short’ beleggen. Doordat deze mogelijkheid wordt gecreëerd kunt u meer variatie brengen in uw beleggingen. U hoeft zich dus niet meer te beperken tot enkel speculeren op een koersstijging. Het kan dus mogelijk zijn om een winst te pakken op een koersdaling.

Online geld verdienen? Geen garantie, oefen dus eerst met de demo

Het beginnen met het handelen van CFD’s is heel eenvoudig. Via deze link kunt u direct een gratis demoaccount downloaden en beleggen met virtueel geld. Op deze manier leert u het CFD beleggen en kunt u, als u dat wilt, overstappen naar het beleggen met echt geld. U zult ervaren dat handelen in aandelen met CFD’s zeer eenvoudig is en dat u deze methode zo onder de knie heeft.

Download hier een demoaccount en start direct met handelen!

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu