Direct online beleggen?

> Online beleggen > Verstandig aandelen kopen Aegon: 60 euro winst

Verstandig aandelen kopen Aegon: 60 euro winst

22 oktober 2015 14:24 | 1.193 keer gelezen

Wilt u verstandig aandelen kopen Aegon, maar weet u niet hoe u dit aan moet pakken? Geen probleem! In dit artikel leggen wij kort uit hoe wij beleggen, zodat u hier een voorbeeld aan kunt nemen. We zullen u een praktijkvoorbeeld geven over onze belegging in Aegon. Deze Nederlandse verzekeringsmaatschappij heeft in een korte periode een flinke koersstijging doorgemaakt, waar u van kunt profiteren! Lees dit artikel nu door en leer slim beleggen.

De fundamentele analyse

Bij online beleggen zijn er verschillende methodes die u kunt gebruiken. Vaak gebruiken wij de fundamentele analyse om te kunnen beleggen.

Bij deze methode gaat u opzoek naar een goede aanleiding voor uw belegging. Veel beginnende beleggers gaan de fout in door zo maar, zonder enige reden, te beleggen op een koers. Vaak loopt dit uit op verlies. Wij raden iedereen aan om op zoek te gaan naar een goede aanleiding. Deze aanleiding vinden wij vaak in nieuwsberichten op internet, radio of tv. Nieuwsberichten zeggen vaak iets over de financiële situatie van het desbetreffende bedrijf. Komt er een bedrijf negatief in het nieuws? Dan verwachten wij vaak dat de koers van dat bedrijf gaat dalen. We beleggen dan dus op een koersdaling. Als er een bedrijf positief in het nieuws komt, verwachten wij een stijging van de koers. Vaak beleggen wij dan op een koersstijging. Om dit te verduidelijken hebben wij een voorbeeld voor u van een positief en negatief bericht.

Positief bericht

De nieuwe technologie van bedrijf X zorgt voor een kostenreductie van 15% voor transportbedrijven. De verkoop van de technologie zorgt voor een verwachte omzetstijging van meer dan 20% voor bedrijf X. Naar verwachting is de technologie begin volgend jaar beschikbaar voor transportbedrijven.

Negatief bericht

Door de enorme stijging van de olieprijs is het voor bedrijf Y moeilijk het hoofd boven water te houden. Naar verwachting zal het verlies van dit jaar verder oplopen, waardoor er strenge maatregelen genomen gaan worden. Het is nog niet duidelijk welke maatregelen dit precies zijn, maar het lijkt te gaan om een sluiting van minsten vijftig vestigingen. Deze sluitingen gaan gepaard met een ontslag van duizenden werknemers.

Het positieve bericht geeft een verwachting van 20% meer omzet voor bedrijf X. Bij zo’n positief bericht verwachten wij een snelle koersstijging en beleggen hier dan op.

Bij het negatieve bericht gaat het om verlies en ontslagen, wat erg het bedrijf dus in een zeer negatief daglicht zet. Wij verwachten hier dat de koers gaat dalen, waardoor wij kiezen voor een belegging op een koersdaling.

Verstandig aandelen kopen Aegon: Positie openen

Op 25 september kwamen wij een nieuwsbericht tegen over AEX-index. Dit is een verzameling van de 25 grootste beursgenoteerde bedrijven in Nederland. In dit bericht kwam naar voren dat de AEX was gestegen. Dit was vooral te danken aan de koerswinst van 2,7% voor Aegon.

Figuur 1: Verstandig aandelen kopen Aegon – Nieuwsbericht. Klik om te vergroten.

Figuur 1: Verstandig aandelen kopen Aegon – Nieuwsbericht. Klik om te vergroten.

Dit nieuwsbericht was voor ons een goede aanleiding om te gaan beleggen op Aegon. De positieve ontwikkelingen van Aegon kunnen ervoor zorgen dat het bedrijf in populariteit stijgt. Dit betekent dat de koerswaarde kan gaan stijgen. Een kans voor ons om te beleggen! We besloten om te speculeren op een stijging van de koers.

Verstandig aandelen kopen Aegon: Positie openen

Om 09:16 uur werd het nieuwsbericht uit figuur 1 gepubliceerd. We besloten direct na het lezen van het artikel te gaan beleggen. Na de publicatie van het bericht begon de koers te stijgen. In figuur 2 kunt u het koersverloop van onze positie zien. Na een snelle stijging van de koers, bleef de koers vrij stabiel en konden wij onze positie sluiten bij een mooi rendement.

Figuur 2: Verstandig aandelen kopen Aegon – Koersverloop. Klik om te vergroten.

Figuur 2: Verstandig aandelen kopen Aegon – Koersverloop. Klik om te vergroten.

Verstandig aandelen kopen Aegon: Positie sluiten

Door het afnemen van de stijging besloten wij de positie te sluiten. De positie kostte ons 2540 euro. Dit konden wij ons veroorloven door de hefboomfactor. Deze hefboom vermenigvuldigt uw inleg met een bepaalde factor, zodat u een grotere positie kunt openen. In ons geval was de hefboom 1:20. U kunt nu dus beleggen met kleine bedragen door het gebruik van de hefboom. In figuur 3 is de hefboomfactor afgebeeld.

Figuur 3: Verstandig aandelen kopen Aegon – Hefboomfactor. Klik om te vergroten.

Figuur 3: Verstandig aandelen kopen Aegon – Hefboomfactor. Klik om te vergroten.

Op het moment van sluiten was onze positie 2600 euro waard. De stijging van de koerswaarde was 60 euro, een mooie winst dus! Het rendement van onze belegging was ruim 47%. We waren zeer tevreden over onze belegging. In figuur 4 is ons resultaat te zien.

Figuur 4: Verstandig aandelen kopen Aegon – Resultaat. Klik om te vergroten.

Figuur 4: Verstandig aandelen kopen Aegon – Resultaat. Klik om te vergroten.

Leren beleggen

Voordat u begint met beleggen, is het misschien handig om wat meer kennis op te doen. Op deze manier loopt u wat minder risico op verliezen. Speciaal voor de beginnende belegger is er een gratis cursus beschikbaar. De cursus bestaat uit een paar korte stappen waarin u de basis van beleggen leert. Klik hier om uw kennis te vergroten over beleggen.

Het gebruiken van de fundamentele analyse is voor iedereen mogelijk. Wel is het belangrijk om er eerst mee te oefenen. Dit kunt u doen in de demo versie die in de software zit. Hier kunt u beleggen met demo geld, zodat u geen risico loopt over uw eigen geld. De demo is exact hetzelfde als het echte programma. Gaat u toch liever direct aan de slag? Geen probleem! Met de beleggingssoftware kunt u gelijk starten.

Vergelijk hier verschillende beleggingsprogramma’s en kies uw favoriet!

Bronnen: https://nl.wikipedia.org/wiki/Fundamentele_analyse

http://www.deaandeelhouder.nl/news/2015/9/25/beursupdate_aex_opent_fors_hoger-3/

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu