Direct online beleggen?

> Online beleggen > Wat is de beste broker in Nederland?

Wat is de beste broker in Nederland?

15 juli 2013 10:05 | 2.018 keer gelezen

U bent op zoek naar een broker. U wilt de beste broker in Nederland. Dan bent u aan het juiste adres. Deze website biedt u drie vooraanstaande brokers die hun diensten ook in Nederland aanbieden. Dit artikel zal eerst uit de doeken doen wat deze brokers precies aanbieden om u vervolgens door te wijzen naar een vergelijking tussen drie goede brokers.

beste brokers nederland 1

Wat is een broker?

Een broker is een tussenpersoon. Het best is de rol van een broker te vergelijken met die van een makelaar. Een makelaar bemiddelt tussen kopers en verkopers van huizen. Een broker doet dit ook, maar niet op de huizenmarkt. Een broker bemiddelt tussen kopers en verkopers van aandelen. Net als een makelaar, verdient een broker een kleine vergoeding bij elke koop/verkoop. Als u dus via een broker aandelen koopt, moet u hier een vergoeding bij betalen.

Logischerwijs is een broker gebaat bij veel handel. In de eerste plaats zoekt een broker daarom naar een zo makkelijke manier van handelen. Hoe minder moeite handelen kost, des te aantrekkelijker wordt het voor mensen om op deze manier een zakcentje te verdienen.

Zij hebben daarom software ontwikkeld waarmee iedereen zelfstandig thuis kan beleggen. Overigens is deze software in de meeste gevallen helemaal gratis. Reden om de brokers eens wat beter te bekijken. Vooral de gratis software is het noemen waard.

Gratis software van beste broker in Nederland

Veel brokers bieden dus gratis software aan. Wat moet u zich daarbij voor stellen? Hierboven werd al genoemd dat brokers de handel in aandelen voor een groot deel mogelijk maken. De meeste mensen die aandelen kopen, doen dit via een broker. Aandelen kopen kan heel erg makkelijk via het internet, met de software van de brokers. Het is dan gewoon een kwestie van op de juiste knoppen klikken. In de onderstaande figuur ziet u bijvoorbeeld een screenshot van gratis software.

leren-aandelen-beleggen-trader-plaatje1

Figuur 1, beste broker Nederland. Klik op figuur om deze te vergroten.

  • Zoals u hierboven ziet is de software eenvoudig opgebouwd. Aan de linkerkant ziet u een zoekvenster met daarin de koersen gesorteerd op onder anderen het land van herkomst. Aan de rechterkant ziet u de koersen, daarnaast vermeldt de meest recente wisselingen en wat bijbehorende informatie.
  • Aandelen kopen (of bijvoorbeeld beleggen in goud, zilver of valuta)  is een kwestie van op de knop ‘kopen’ klikken (zie onderstaande figuur) en vervolgens het gewenste aantal aande;em invoeren.

beste broker Nederland

Figuur 1, beste broker Nederland. Klik op figuur om deze te vergroten.

  • Uiteraard zult u deze aandelen moeten financieren. Dit kan op de gebruikelijke manieren zoals via iDeal of uw creditcard.

De beste brokers bieden demo’s

Misschien nog wel interessanter is de demo modus van de gratis software. Brokers bieden gratis software met een ingesloten demo modus aan. Dit is ideaal, zeker voor de beginnende belegger. Deze modus is net als de software helemaal gratis, maar werkt wel precies hetzelfde als de werkelijke variant (welke uiteraard ook ingesloten is). De koersen in de demo zijn dus gewoon de echte koersen. De demo modus is dus net echt. Overigens handelt u in de demo modus met fictieve euro’s. U ontvangt bij aanvang een fictief startkapitaal (circa 20.000 euro) en kunt hiermee eindeloos oefenen. De ideale voorbereiding voor het echte werk.

Kies uw eigen beste broker in Nederland hier!

Brokers bieden de beginnende belegger dus veel. Gratis software en een vrijblijvende oefenmodus zijn hier voorbeelden van. Toch zijn er voldoende verschillen tussen brokers die maken dat u de één beter vindt dan de ander. Daarom kunt via deze link een vergelijking tussen drie goede brokers vinden. Als u uw keuze gemaakt hebt, kunt u binnen vijf minuten aan de slag. Begin direct helemaal gratis!

Wilt u de beste broker in Nederland? Klik hier om een gratis demo account aan te maken.

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Broker

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu