Direct online beleggen?

> Online beleggen > Wat is short gaan?

Wat is short gaan?

29 januari 2013 15:16 | 2.591 keer gelezen

Wilt u profiteren van koersdalingen door short te gaan maar weet u niet hoe u dit kunt doen? Krijg dan in dit artikel op de vraag wat short gaan is en verdien in de toekomst zelf aan een koersdaling.

short gaan

Het is een vreemd principe: verdienen aan een koersdaling. Toch gebruiken beleggers regelmatig deze beleggingsmethode om veel geld te verdienen aan een vallende koers. In dit artikel zullen we belichten:

  1. Wat short gaan is
  2. Wie short gaan mogelijk maakt
  3. Op welke manier u profiteren kunt van short gaan

Wat is short gaan?

Short gaan is een beleggingsmethode waarbij een belegger voorspelt dat de koers van een aandeel in de nabije toekomst zal gaan dalen. De belegger zet dan geld in op een daling en ontvangt het verlies van het aandelenpakket waar hij of zij op speculeert als winst. Aanleidingen om te verwachten dat een aandeel in de nabije toekomst zijn bijvoorbeeld een winstwaarschuwing (waarschuwing voor een tegenvallende winst) of een ontslagronde. Vaak betreft het in ieder geval negatief nieuws over een bedrijf dat er voor zorgt dat investeerders hun geld liever in een ander bedrijf investeren en daardoor hun geld uit het ‘slechte’ bedrijf halen.

Wie maakt short gaan mogelijk?

De mogelijkheid short te gaan op een aandeel wordt geboden door een broker. Een broker is een handelaar in aandelen die opereert op de beurs. Deze broker is het die zijn klanten de mogelijkheid beidt om short te gaan op zijn aandelen door zijn klanten als het ware aandelen van de broker te verkopen en op een later moment tegen een lagere prijs terug te kopen. Het verschil tussen de verkoop- en de terugkoopprijs is de winst van de belegger. Dit lijkt erg omslachtig en tijdrovend, deze tussenkomst van de broker, maar in werkelijkheid is er maar één muisklik voor nodig om short te gaan op een aandeel.

Op welke manier kunt u profiteren van short gaan?

De hierboven beschreven broker heeft een gratis programma ontwikkeld waarmee u, naast normaal te verdienen op koersstijgingen, short kunt gaan op aandelenkoersen. Dit programma is gratis te downloaden op de site van de broker en vervolgens binnen enkele minuten te gebruiken. In het programma vindt u alle populaire en andere koersen ter wereld zoals ING, Facebook, Google, KPN of Royal Dutch Shell.  U ziet in de onderstaande figuur een screenshot.


short gaan, trader

Figuur 1, screenshot short gaan. Klik om te vergroten.

  • Wanneer u wilt beleggen op een aandeel zoekt u het aandeel op in het programma.
  • Vervolgens heeft u de volgende keuze: short gaan of traditioneel een koersstijging verwachten.
  • Nadat u gekozen heeft zult uw inzet moeten bepalen en kan de belegging beginnen. Het wachten op winst begonnen.
  • Ten slotte kunt u de belegging met één muisklik op ieder moment sluiten. Het programma zal u winst verrekenen.

Overigens kunt u nadat u het programma heeft gedownload kiezen tussen een gebruik in de werkelijke modus en een gebruik in een fictieve modus. In deze laatste modus ontvangt u een startkapitaal van 20.000 euro en kunt u hiermee beleggen (ook short gaan) op werkelijke koersen. Overstappen naar de werkelijke modus is weer in 1 muisklik gebeurd.

Wijzelf hebben al vele winsten geboekt door te beleggen met dit programma. U kunt deze lezen op deze pagina. Ook profiteerden wij van koersdalingen door short gaan. De onderstaande links zijn voorbeelden hiervan:

https://www.onlinebeleggen.info/beleggingservaringen-2/beleggen-in-wolters-kluwer-240-euro-winst-na-adviesverlaging-kbc

https://www.onlinebeleggen.info/beleggingservaringen-2/speculeren-op-de-beurs-11-rendement-in-22-minuten

Zelf short gaan? Download dan hier het programma waarmee u short kunt gaan.

Bron:     http://nl.wikipedia.org/wiki/Short_gaan

                http://www.encyclo.nl/begrip/Short%20gaan

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu