Direct online beleggen?

> Online beleggen > Winst met daytraden in Roche: 55 euro winst binnen 3,5 uur!

Winst met daytraden in Roche: 55 euro winst binnen 3,5 uur!

14 januari 2015 12:37 | 2.006 keer gelezen

Winst met daytraden in Roche? In slechts 3,5 uur hebben wij een winst van €55 gerealiseerd! U kunt op zowel korte als lange termijn beleggen. Daytraders beleggen op korte termijn. In dit artikel komt u erachter wat een daytrader is en wat hij/zij doet.

 Winst met daytraden Roche

Winst met daytraden in Roche: wat is daytraden?

Wat is daytraden nou precies? Daytraden lijkt een lastige term, maar betekent simpelweg handelen binnen één beursdag. Een daytrader is dus een belegger die één of meerdere posities opent en die dezelfde dag nog sluit. Het doel van een daytrader is om deze posities te sluiten met goede winsten. De volgende dag begint de daytrader weer met een schone lei.

Winst met daytraden in Roche: daytraden

Nu u bekend bent met de term daytraden, oftewel daghandelen, gaan wij door met het praktijkvoorbeeld. Wij hebben belegd in Roche, een Zwitserse farmacieconcern. Voordat wij gaan beleggen zoeken wij eerst naar een aanleiding voor onze belegging. Beleggen zonder een reden kan volgens ons risicovol zijn. Daarom adviseren wij u om eerst naar een aanleiding te zoeken voor uw belegging. Wij hebben daar een simpele tactiek voor gevonden. Het helpt ons om koersen te voorspellen van effecten zoals grondstoffen, indices, forex en aandelen. Het vinden van relevante, economische nieuwsberichten kan invloed hebben op de koers. Daarom zoeken wij altijd voordat de beurs opengaat om 9 uur ’s ochtends naar nieuwsberichten op het internet. De meeste koersveranderingen worden namelijk dan geconstateerd. Tijdens onze zoektocht vonden wij het volgende nieuwsbericht.

Winst met daytraden Roche.3jpg

Figuur 1: winst met daytraden in Roche nieuwsbericht. Klik om deze te vergroten.

Winst met daytraden in Roche: aanleiding zoeken

Zoals u net al kon lezen heeft Roche een meerderheidsbelang genomen in de Amerikaanse branchegenoot Foundation Medicine. Roche bezit nu 56% van Foundation Medicine en heeft nu ook toegang tot de onderzoeks- en ontwikkelingsdivisie van Foundation. Dit is bijzonder gunstig voor Roche en wordt gezien als positief nieuws.

Positief nieuws over bijvoorbeeld een bedrijf kan ervoor zorgen dat de aandelen van het bedrijf populairder worden. Als de vraag naar deze aandelen stijgt, kan de koers als gevolg ook gaan stijgen. Wij verwachten precies hetzelfde effect bij Roche.

Winst met daytaden in Roche: positie openen en sluiten

Na een voorspelling te hebben gedaan op de koers van Roche was het tijd om een inlegwaarde vast te stellen. Wij besloten om te gaan beleggen met circa €233. In onderstaand figuur ziet u het koersverloop tijdens onze belegging. 

Winst met daytraden Roche1

Figuur 2: winst met daytraden in Roche koersverloop. Klik om deze te vergroten.

Zoals u kunt zien in bovenstaand grafiek was onze voorspelling correct. Wij openden onze positie ongeveer rond 09:14 waarna de koerslijn begon te stijgen. Rond 12:36 sloten wij onze positie. Dit resulteerde in een winst van €55 binnen 3,5 uur!  Het daytraden is ons goed gelukt. Wij hebben een positie geopend en dezelfde dag met winst gesloten. Zo wordt beleggen voor studenten zelfs mogelijk. In onderstaand figuur ziet u het eindresultaat van onze belegging.

Winst met daytraden Roche.2jpg

Figuur 3: winst met daytraden in Roche eindresultaat. Klik om deze te vergroten.

Wat heeft u geleerd?

  • Wat is en wat doet een daytrader?
  • Het vinden van een aanleiding voor u belegging kan u helpen met het voorspellen van een koers

Beleggen oefenen?

Beleggen met demo geld op realistische koersen kan u helpen het beleggen beter te oefenen en te begrijpen. Download de demo en krijg circa 20.000 euro fictief geld op uw demorekening gestort. En beleggen maar! Klik hier voor de demo.

Wilt u meer leren over beleggen of zelf een daytrader worden? Doe de gratis cursus beleggen! Deze online beleggen voor beginners cursus duurt slechts 30 minuten. Klik hier voor de cursus.

Daytraden leren? Download hier een gratis handelsplatform!

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Hoffmann-La_Roche
http://www.belegger.nl/nieuws/2659952/roche-koopt-zich-in-bij-branchegenoot.html

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu