Direct online beleggen?

> Online beleggen > Winst met daytraden Zalando: 84 euro in 1 uur

Winst met daytraden Zalando: 84 euro in 1 uur

18 februari 2015 10:34 | 2.005 keer gelezen

Winst met daytraden Zalando heeft bij ons gezorgd voor een winst van 84 euro in 1 uur! Het is mogelijk om te beleggen op korte- of lange termijn. Mensen die op korte termijn beleggen worden daytraders genoemd. Zelf daytrader worden? Lees snel verder om daytraden te leren.

Winst met daytraden Zalando

Wat is daytraden eigenlijk?

Daytraden betekent handelen binnen één beursdag. Een daytrader opent één of meerdere posities en sluit deze posities ook dezelfde dag. De intentie van daytraden is winst maken op korte termijn. Daytraden wordt ook wel gezien als slim beleggen, het neemt minder tijd in beslag en je hebt kans op winst op korte termijn. Je kunt zelf daytraden leren, wij geven je nu uitleg op basis van onze ervaring met beleggen in Zalando.

Onze daytrading strategie

Voordat wij gaan beleggen zoeken wij altijd een aanleiding om te gaan beleggen. Een aanleiding vergroot je kans op winst. Beleggen brengt risico’s met zich mee, hierdoor is het van belang dat je goed voorbereid bent wanneer je wilt gaan beleggen. Nieuwsberichten kunnen een aanleiding zijn om te gaan beleggen. Positieve nieuwsberichten kunnen een aanleiding zijn om te speculeren op een koersstijging. Met online beleggen heb je ook de mogelijkheid om te speculeren op een koersdaling. Negatieve nieuwsberichten kunnen hier een aanleiding voor zijn, je kunt dan speculeren op een koersdaling.

Winst met daytraden Zalando: aanleiding

Op 12 februari 2015 kwamen wij het volgende bericht over het Duitse webwinkelbedrijf Zalando tegen, zie figuur 1. Zalando heeft voor het eerst een jaarwinst behaald door een betere kostenbeheersing. Dit is een ontzettend positief bericht over Zalando. Door dit bericht zullen aandelen Zalando populairder worden onder beleggers, waardoor de waarde van de aandelen zullen gaan stijgen. Dit is ook de reden dat we hebben besloten om te speculeren op een koersstijging.

Winst met daytraden ZalandoFiguur 1, nieuwsbericht Zalando. Klik hier om deze te vergroten.

Winst met daytraden Zalando: aandelen kopen

Wij kochten 200 aandelen met een inleg van 248 euro. Terwijl de waarde van onze aandelenpositie 4.960 euro was. Dit komt doordat de waarde van onze inleg werd vermenigvuldigd met de hefboomfactor. In ons geval was de factor van de hefboom 1:20.

Winst met daytraden Zalando: koersverloop

Wij hebben onze positie op 12 februari om 9:06 uur geopend. In figuur 2 kun je het koersverloop terugvinden. Hier is een duidelijke koersstijging te zien rond 9 uur, de koers fluctueerde hierna niet veel. Om een onverwachtse koersdaling te voorkomen hebben wij de positie om 10:09 uur gesloten.

Winst met daytraden Zalando

Figuur 2, winst met daytraden Zalando koersverloop. Klik om deze te vergroten.

Winst met daytraden Zalando: eindresultaat

In een korte beleggingstijd van 1 uur hebben wij een mooie winst van 84 euro behaald. Met een inleg van 248 euro is dit een uitstekend rendement van 33%. In figuur 3 zijn de resultaten van deze belegging terug te vinden.

Winst met daytraden Zalando

Figuur 3, winst met daytraden eindresultaat. Klik hier om deze te vergroten.

Daytraden oefenen

Je kunt met een beleggingsprogramma zelf gaan daytraden. Om nu eerst daytraden te oefenen kun je gebruik maken van de demo beleggen. Met de demo kun je snel leren beleggen. Je ontvangt 20.000 euro fictief geld op je demorekening, met dit geld kun je zorgeloos oefenen. Wanneer je genoeg geoefend hebt kun je aan de slag met echt geld.

Daytrading tips

  • Altijd up-to-date zijn van het laatste nieuws;
  • Maak eerst gebruik van het demo account om het daytraden te oefenen;
  • Startende daytraders kunnen beter met kleine bedragen beginnen te beleggen.

Zelf daytraden? Download hier de software!

 

Bronnen:
http://www.nu.nl/economie/3991132/webwinkel-zalando-boekt-eerste-jaarwinst-sinds-oprichting.html
http://nl.wikipedia.org/wiki/Zalando

 

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu