Direct online beleggen?

> Online beleggen > Winst met handelen Nederlandse index: 163 euro winst binnen 12 minuten

Winst met handelen Nederlandse index: 163 euro winst binnen 12 minuten

30 januari 2015 16:06 | 1.797 keer gelezen

Winst met handelen Nederlandse index? Wij realiseerden een winst van €163 euro binnen 12 minuten met een inleg van €500. Wij laten u zien welke stappen wij hebben doorlopen om tot deze winst te komen. Daarnaast kunt u gebruik maken van een snelcursus beleggen en kunt u oefenen met de demo. Absolute aanraders voor de beginnende belegger.

Winst met handelen Nederlandse index 5

Winst met handelen Nederlandse index: beginnen bij het begin

Voordat u kunt beginnen met beleggen heeft u een handelsplatform nodig. Deze kunt u gratis downloaden. Hier heeft u de beschikking over een uitgebreid aanbod van effecten. Effecten zijn beleggingsinstrumenten aandelen, indices, valuta en grondstoffen. Deze kunt u gebruiken op computer, laptop maar ook op uw tablet en smartphone. Daarnaast beschikt het handelsplatform over een demo beleggen. Hier kunt u beleggen met demo geld. Na het aanmaken van een account krijgt u €20.000 fictief geld tot u beschikking om te oefenen op de beurs. Bent u nog vrij onervaren dan raden wij u zeker aan om eerst met de demo te oefenen. Benieuwd? Download de demo hier.

Winst met handelen Nederlandse index: stap voor stap beleggen

Tijdens het beleggen doorlopen wij een aantal stappen. Dit is de structuur die wij aanhouden en die tot dusver voor mooie resultaten heeft gezorgd. Dit is echter geen garantie voor succes, oefen daarom eerst met de demo. De stappen die wij doorlopen tijdens onze belegging ziet u hieronder.

  • (1) Op zoek naar relevante nieuwsberichten
  • (2) Voorspelling doen
  • (3) Positie openen
  • (4) Positie sluiten

(1) Op zoek naar relevante nieuwsberichten

Voordat wij gaan beleggen bekijken wij vrijwel altijd eerst wat de laatste ontwikkelingen zijn op economisch gebied. Aan de hand van deze ontwikkelingen kunnen wij uiteindelijke een voorspelling doen van de koers. Wij geloven namelijk dat een nieuwsfeiten gevolgen hebben voor de koers van een bepaald effect. Om dit duidelijk te maken laten wij u zien hoe dit in de praktijk werkt. In onderstaand figuur ziet u een nieuwsbericht dat wij tegenkwamen voor onze belegging.

Winst met handelen Nederlandse index 2

Figuur 1: winst met handelen Nederlandse index: nieuwsbericht. Klik om deze te vergroten.

Kern van de boodschap is dat de Nederlandse producentenvertrouwen daalt. Een negatief nieuwsbericht over de Nederlandse economie. Waarom is dit een bruikbaar nieuwsartikel. Wij geloven dat een positief nieuwsbericht ook een positieve invloed heeft op de koers. Door een positief nieuwsbericht kunnen bijvoorbeeld aandelen populairder worden. Beleggers krijgen vertrouwen in een koersstijging. Hierdoor kan de koers gaan stijgen. Hetzelfde geldt voor een negatief bericht zoals u in bovenstaand voorbeeld ziet. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld aandelen minder populair worden en kan de koers gaan dalen. Ook negatieve nieuwsberichten kunnen interessant zijn. Het is namelijk ook mogelijk om te beleggen op koersdalingen. Dit heet short gaan. Hiermee voorspelt u dat de koers gaat dalen.

(2) Voorspelling doen

Aan de hand van het nieuwsbericht hebben wij een voorspelling gedaan van de koers. Wij verwachten dat de koers van de Nederlandse index gaat dalen door het slechte nieuws. Wij verwachten dat door het nieuws er minder belegd gaat worden op de Nederlandse index en daardoor de koers gaat dalen.

(3) Positie openen

Nadat wij een voorspelling hebben gedaan van de koers besloten wij de positie te gaan openen. Dit deden wij met een inleg van circa €500. Beleggen met kleine bedragen is ook mogelijk. Zo hebben wij ook leuke winsten gerealiseerd door bijvoorbeeld te beleggen met 100 euro. Een groot voordeel aan online beleggen is de hefboom. De hefboom zorgt ervoor dat u met een hogere inleg kunt beleggen. De hefboom vermenigvuldigt (meestal met 20) uw inleg. Dus stel u legt €100 in, dan vermenigvuldigt de hefboom die naar een inlegwaarde van €2.000. Het voordeel hiervan is dat u mogelijk meer profijt uit uw belegging kunt halen. In onderstaand figuur ziet het het effect van beleggen met hefboom tegenover het beleggen zonder hefboom.

Winst met handelen Nederlandse index

Figuur 2: winst met handelen Nederlandse index: hefboom. Klik om deze te vergroten. 

(4) Positie sluiten

Nadat u de positie geopend heeft is het een kwestie van de positie op het juiste moment te sluiten, en hopelijk met een mooie winst. Wij besloten om de koers regelmatig in de gaten te houden. In onderstaand figuur ziet u het koersverloop tijdens onze belegging.

Winst met handelen Nederlandse index 3

Figuur 3: winst met handelen Nederlandse index: koersverloop. Klik om deze te vergroten. 

Zoals u in bovenstaand figuur kunt zien bleef de koers redelijk stabiel na het innemen van de positie. Al vrij snel begon de koers te dalen zoals wij voorspelt hadden. Uiteindelijk besloten wij de positie te sluiten bij een mooie winst. Eindresultaat: €163 winst met een inleg van €500 binnen 12 minuten. In onderstand figuur ziet u het overzicht van onze belegging.

Winst met handelen Nederlandse index 4

Figuur 4: winst met handelen Nederlandse index: eindresultaat. Klik om deze te vergroten. 

Tips

  • Doe hier de gratis cursus beleggen. Deze snelcursus van 30 minuten leert u alles over slim beleggen.
  • Oefen eerst met de demo. Download de demo hier. Met de demo kunt u met fictief geld beleggen op realistische koersen.

Download hier een handelsplatform en begin met beleggen.

Bronnen: http://nl.wikipedia.org/wiki/Belegging
http://deaandeelhouder.nl/news/2015/1/26/nederlands_producentenvertrouwen_daalt-2/
http://nl.wikipedia.org/wiki/Vlag_van_Nederland

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu