Direct online beleggen?

> Online beleggen > Zelf daghandelen in Philips zorgt voor 455 euro winst!

Zelf daghandelen in Philips zorgt voor 455 euro winst!

9 januari 2015 09:41 | 2.105 keer gelezen

Zelf daghandelen in Philips is een artikel over virtueel beleggen. In deze beleggingservaring hebben wij met een inleg van €946 binnen 24 uur een winst van maar liefst €455 gerealiseerd! Deze mooie resultaten hebben wij behaald met behulp van nieuwsberichten. Benieuwd hoe wij dat doen? Lees dan snel verder!

Zelf daghandelen in Philips

Zelf daghandelen in Philips: tips

Beleggen kan soms ingewikkeld overkomen, maar dat is het niet. Een goede voorbereiding kan al een stevige basis leggen. Daarom hebben wij een aantal tips op een rij gezet die u kunnen helpen bij het leren beleggen. De volgende drie tips komen aan bod:

  • Maak gebruik van praktijkervaringen
  • Doe de gratis cursus beleggen
  • Oefen met de gratis demo

Praktijkervaringen kunnen u helpen het beleggen beter te begrijpen aan de hand van beleggingsvoorbeelden. Beleggers die al vaker hebben belegd delen hun ervaringen met anderen. Hier kunnen zij op hun beurt weer van leren. Hartstikke handig, zeker als u nog een beginnende belegger bent. Klik hier voor meer praktijkvoorbeelden.

De gratis cursus beleggen leert u alles over beleggen in slechts een half uur! Deze aandelen voor dummies cursus is geheel kosteloos en helemaal niet ingewikkeld! Klik hier voor de cursus.

Doe de gratis demo op een gratis handelsplatform. Download het gratis handelsplatform, open een demoaccount en u krijgt meteen circa 20.000 euro fictief geld op uw demorekening gestort. Hiermee kunt u fictief beleggen op realistische koersen. U kunt het beleggen zo beter ervaren en oefenen zonder financiële risico’s. Klik hier voor de demo.

Zelf daghandelen in Philips: nieuwsberichten zoeken

In deze beleggingservaring hebben wij belegd in Philips, de bekende Nederlandse elektronicaconcern. Waarom hebben wij Philips gekozen? Dat komt omdat wij altijd eerst naar een aanleiding zoeken voor onze belegging. Beleggen zonder een reden kan volgens ons meer risico’s met zich meebrengen. Wij zoeken naar een aanleiding door relevante nieuwsberichten over een effect op het internet te zoeken. Effecten zijn beleggingsinstrumenten zoals indices, forex, grondstoffen en aandelen. U kunt het beste deze nieuwsberichten opzoeken net voordat de beurs open gaat om 9 uur ’s ochtends. De meeste koersveranderingen worden namelijk dan geconstateerd. Wij kwamen het volgende nieuwtje tegen op het internet.

Zelf daghandelen in Philips1

Figuur 1: zelf daghandelen in Philips nieuwsbericht. Klik om deze te vergroten.

Zoals u kunt lezen in bovenstaand nieuwsbericht is Philips van plan om de divisie LED- en autoverlichting te verkopen. Dit kan leiden tot een omzet van 1,4 miljard euro en is dus goed nieuws voor het bedrijf. Positief nieuws over bijvoorbeeld een bedrijf als Philips kan ervoor zorgen dat de koerswaarde gaat stijgen. Dat kan komen doordat beleggers mogelijk meer aandelen gaan kopen vanwege het goede nieuws. Dit is ook precies wat wij voorspellen. De koerswaarde van Philips zal gaan stijgen en daar kan winst op worden gemaakt.

Zelf daghandelen in Philips: positie openen en sluiten

Na het vinden van dit nieuwsbericht over Philips besloten wij te gaan beleggen met 1000 euro. Schrik niet, het is ook mogelijk om te beleggen met kleine bedragen. Met €946 konden wij 795 aandelen kopen. Na het openen van onze positie hebben wij de koers zijn gang laten gaan. Zo nu en dan hielden wij de koers in de gaten. In onderstaand afbeelding ziet u de koersverloop tijdens onze belegging.

Zelf daghandelen in Philips2

Figuur 2: zelf daghandelen in Philips koersverloop. Klik om deze te vergroten.

Zoals u kunt zien in de grafiek was de koerslijn stabiel. Toch hielden wij ons vast aan onze voorspelling en wachtten rustig af. En gelijk hadden we, want de koers begon de volgende dag te stijgen in een rap tempo. Wij sloten onze positie waardoor wij een winst van maar liefst €455 gerealiseerd hebben! In onderstaand tabel kunt u het eindresultaat van onze belegging bewonderen.

Zelf daghandelen in Philips3

Figuur 3: zelf daghandelen in Philips eindresultaat. Klik om deze te vergroten.

Zelf daghandelen? Download hier een gratis beurssimulator!

Bronnen: 
http://nl.wikipedia.org/wiki/Philips
http://deaandeelhouder.nl/news/2014/9/22/philips_van_start_met_verkoop_divisie_led_en_a/ https://www.flickr.com/photos/philips_newscenter/sets/72157622417127543/

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu