Direct online beleggen?

> Opties > Beleggen in opties is ook online mogelijk

Beleggen in opties is ook online mogelijk

23 februari 2012 16:14 | 2.354 keer gelezen

Beleggen is voor velen mensen een vaag begrip. Toch groeit de vraag vanuit particulieren om zelf te gaan beleggen. Dit is zeker mogelijk. Thuis of op uw werk vanachter uw computer kunt u de hele dag koersen bijhouden en actief deelnemen aan de wereld van beleggingen.

Voordat u de stap neemt om te gaan beleggen is het belangrijk dat u goed weet welke beleggingsproducten er allemaal zijn. En welke voor u het meest interessants zijn om in te gaan beleggen.

Optie

In dit artikelen wordt het beleggingsproduct optie behandeld.
Een optie kopen klinkt u hoogstwaarschijnlijk bekend in de oren. Dit is niet vreemd want opties zijn de oudste derivaten op de beleggingsmarkt.

Financiële derivaten zijn beleggingsinstrumenten die hun waarde ontlenen aan de waarde van een andegoed, zoals aandelen en olie. Het andere goed wordt in het jargon de onderliggende waarde genoemd.

Een derivaat is de onderwaarde van een beleggingsproduct. Het is de verwachting van bijvoorbeeld de waarde van olie. Op deze verwachting kan worden belegd. Deze verwachting kan zowel positief als negatief zijn voor het beleggingsproduct zelf. Heeft u de schatting gemaakt dat het product in waarde gaat dalen, is het toch mogelijk dat u er geld aan verdiend wanneer uw voorspelling uitkomt.

Officieel zijn opties geen op zichzelf staande beleggingen. Ze zijn verbonden aan een beleggingsproduct, in Nederland in vele gevallen verbonden aan aandelen. Het is echter ook mogelijk dat opties worden verbonden aan andere soorten van beleggingsproducten zoals de grondstoffen goud en zilver.

Een optie kan dus het beste worden gezien als een afgeleid product van een onderliggende waarde van een beleggingsproduct. Met een optie is het mogelijk om te speculeren op een stijging van de daaraan verbonden belegging, maar ook op een eventuele daling.

Calloptie & Putoptie

Wanneer je denkt dat het achterliggende beleggingsproduct gaat dalen in waarden dan koop je een putoptie. Met het kopen van een putoptie ben je er dan namelijk zeker van nog steeds een X bedrag voor te krijgen terwijl dat de echte waarde van het beleggingsproduct lager is.

Wanneer je denkt dat het achterliggende beleggingsproduct gaat stijgen in waarden dan koop je een calloptie. Met een calloptie koop je de achterliggende waarden van een beleggingsproduct voor een lager prijs dan de daadwerkelijke prijs.

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu