Direct online beleggen?

> Opties > Opties, online beleggen vanuit thuis

Opties, online beleggen vanuit thuis

23 februari 2012 16:16 | 2.365 keer gelezen

In steeds meer kranten en bladen is te lezen dat de beleggingsmarkt, de particuliere belegger heeft bereikt. Wat hier eigenlijk wordt bedoeld is dat de wereld van beleggen eindelijk wordt uitgelegd in “normale” taal waardoor beleggen voor iedereen mogelijk is.

Er is veel informatie op internet te vinden die alle verschillende beleggingsproducten duidelijk uitleggen. Daarnaast bieden vele brokers de mogelijkheid aan om als particulier te beleggen. Een broker is een organisatie is het voor jou als particulier mogelijk maakt om te beleggen op de beurs.

Brokers

Van diverse brokers zijn er nu vele reclames te zien op televisie. Voorbeeld van goede brokers zijn Plus500 en Markets.com. Bij alle drie de brokers is het mogelijk om een demoaccount te downloaden zodat u eerst kan oefenen voordat u met echt geld gaat beleggen.

Opties is een gewaardeerd beleggingsproduct onder de particuliere beleggers. Het is een product waarmee je belegt op de mogelijk koersstijging of daling van het achterliggende product.

Wanneer je bijvoorbeeld opties koopt op het beleggingsproduct olie, dan koop je geen deel van de olie maar van speculeer je of de waarde van olie gaat stijgen of dalen.

Waarde stijging of daling?

Wanneer je denkt dat de waarde van olie gaat dalen, dan begin je door olie te verkopen. De opbrengst kan dan bijvoorbeeld 200 euro zijn. Wanneer de waarde van olie veel minder waard is dan 200 euro dan koop je het terug voor de nieuwe waarden, bijvoorbeeld 100 euro. De winst is dan 100 euro.

Wanneer je juist denkt dat de waarde van olie gaat stijgen, koop je een calloptie. Je koopt dan de optie op olie voor bijvoorbeeld 100 euro. Wanneer je denkt dat de prijs van olie niet verder meer zal stijgen verkoop je de olie voor de nieuwe waarden, bijvoorbeeld 150 euro. De winst is dan 50 euro.

Met opties handelen je dus in de waarden van een product en niet in het product zelf. De waarde stijging en daling wisselen elkaar ieder half uur, sneller of langzamer, af waardoor het handelen in opties een actieve manier is om de wereld van beleggen te leren kennen.

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu