Direct online beleggen?

> Opties > Wat zijn opties?

Wat zijn opties?

21 mei 2013 13:50 | 2.348 keer gelezen

Wit u antwoord op de vraag; wat zijn opties? En hoe u hier geld aan kunt verdienen? Krijg in dit artikel weet van opties en hoe u kunt starten met online beleggen op een verantwoorde en risicoloze manier.

wat zijn opties

Wat zijn opties?

Een optie is het recht om een goed tegen een vooraf bepaalde prijs te kopen of te verkopen. Deze afspraak maakt u met een persoon of instantie (meestal een broker) en heeft een bepaalde looptijd. Misschien klinkt dit voor u nog enigszins vaag, een voorbeeld is daarom op zijn plaats:

Stel u wilt een auto kopen. Op een dag stapt u een autodealer binnen en kijkt daar eens rond. U ziet een mooie auto die helemaal naar uw wens is. U spreekt daarom de verkoper aan en vraagt naar de prijs. Na een praatje biedt de verkoper u een prijs aan. Een scherpe prijs, maar u wilt deze eerst aan uw vrouw voorleggen. U vraagt de verkoper om bedenktijd. De verkoper stemt in en geeft u voor een week, een optie op de auto. Als u binnen een week die auto koopt, kunt u dat doen voor die scherpe prijs.

Wat zijn opties? Hoe kan ik hier geld aan verdienen?

Precies hetzelfde principe gaat op voor een aandelenoptie. U heeft een optie op een aandeel voor een bepaalde tijd. Nu zijn we klaar voor de volgende stap; hoe kun je hier nu geld op verdienen?

Dit ligt voor de hand. Zoals wij begonnen, kun je opties kopen en verkopen. Als u een optie koopt, lijkt dit het meest op het autovoorbeeld. U spreekt met iemand af dat u een aandeel mag kopen tegen een bepaalde prijs. Op deze optie heeft een bepaalde looptijd recht. Als nu de prijs van dit aandeel in uw ‘bedenktijd’ stijgt, kunt u geld verdienen door de optie te lichten. U koopt immers een aandeel tegen een lagere prijs dan de huidige waarde.

Ook kunt u opties verkopen. Dit werkt als volgt. Wanneer u een optie verkoopt, en dus afspreekt dat iemand uw aandeel koopt, kunt u geld verdienen als de koers/prijs van dat aandeel daalt. U verkoopt dan immers het aandeel tegen een hogere prijs dan deze eigenlijk waard is. U verdient dan geld op een koersdaling.

U kunt dus veel geld verdienen in slechte tijden

Kortom, een voordeel van beleggen in opties is dat u geld kunt verdienen op een koersdaling. Dit biedt talrijke kansen. U bent dan niet meer gebonden aan een positieve stemming op de beurzen. Sterker nog, u verdient het meest in mindere tijden. Een geweldige kans in tijden van crisis.

CFD beleggen is echter nog aantrekkelijker

Nu zouden wij u een manier van beleggen aanbieden die veel weg heeft van optie beleggen, maar niet helemaal gelijkt. Deze manier heet CFD en is een hybridevorm tussen optie beleggen en normaal beleggen. U kunt met CFD wel geld verdienen op short gaan, maar bent wat flexibeler dan de meeste optie beleggers. U kunt namelijk zelf uw inzet bepalen en op ieder moment uw posities openen en sluiten. In onze optiek biedt deze manier het beste van twee werelden en hiermee een geweldige kans.

Lees wat ervaringen met CFD

Om wat verder bekend te raken met CFD, raden wij u aan wat beleggingservaringen te lezen. U kunt deze op deze site vinden. Deze ervaringen beschrijven uitgebreid beleggingen die gedaan zijn met CFDs. U kunt de ervaringen vinden door op deze link te klikken.

En probeer het risicoloos in de demomodus

Ook kunt u er voor kiezen direct te beginnen met beleggen op de door ons voorgestelde manier. U kunt dit zelfs helemaal vrijblijvend en risicoloos doen door een demoaccount aan te maken bij een CFD broker. U doet dit door te klikken op deze link.

Deze broker laat u in demomodus beleggen met een gratis fictief kapitaal op echte koersen zodat u een goed idee krijgt van CFD beleggen. Overigens kunt u op ieder moment overstappen naar een modus met echt geld. Dit kost maar een paar seconden. In de onderstaande figuur ziet u de verschillen tussen de demomodus en de werkelijke modus.

wat zijn opties

Figuur 1, wat zijn opties? Klik op figuur om deze te vergroten.

Wat zijn opties? Klik hier om een demoaccount aan te maken.

Bron: http://www.ing.nl/particulier/beleggen/beleggen-voor-beginners/wat-zijn-opties/ 

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu