Direct online beleggen?

> Beleggen

Beleggen

14 maart 2012 14:40 | 7.531 keer gelezen

Wat is beleggen?

Beleggen is simpelweg het investeren van kapitaal met als doel winst te behalen. Of dat nu door het kopen en verkopen van aandelen is, opties, futures, CFD’s, indices of grondstoffen.

Wie belegt er eigenlijk?

Iedereen belegt in meer of mindere mate, het geld op een spaarrekening wordt door de bank belegt, daar wordt u rente van betaald. Sommige mensen willen liever zelf het rendement ontvangen wat een bank haalt met uw kapitaal en gaan online beleggen.

Wat zijn de beleggingsmogelijkheden?

Er zijn twee soorten online beleggers, daytraders en reguliere beleggers. Daytraders hebben als doel gesteld om met thuis werken met hun eigen kapitaal zelfvoorzienend zijn. Deze hebben vaak al wel een kapitaal van 20 á 50.000 euro waarmee ze nooit meer hoeven te werken. Dit is echter een relatief risicovolle manier van beleggen. De meeste beleggers doen het wat conservatiever aan en beleggen puur om een rendement te pakken van 10 á 20% bij dergelijk rendement is het risico zeer laag en u zult nog steeds een veel hoger rendement krijgen dan bij een spaarrekening mogelijk is.

Vanaf welk bedrag kan ik beleggen?

Doordat er tegenwoordig beleggingsproducten worden aangeboden door online brokers met een hefboom is het al mogelijk om vanaf 100 euro te beleggen. Beleggen is nu dus voor een veel groter groep interessant geworden. Om meer te leren over het online beleggen is het een goed idee om eens verder op de site rond te kijken.

Hoofdmenu