Direct online beleggen?

> Online beleggen > Aandelen Facebook kopen of niet?

Aandelen Facebook kopen of niet?

16 september 2012 10:10 | 3.570 keer gelezen

Aandelen Facebook kopen of niet? Het antwoord is: overweeg speculeren, dan kun je ongeacht wat de koers doet winst maken op het aandeel Facebook. Met een kleine inleg zijn uitstekende rendementen mogelijk.

Aandelen Facebook kopen of niet

Aandelen kopen Facebook of niet? De geschiedenis van de beursgang tot nu toe

Met veel ophef is in mei 2012 Facebook naar de beurs gegaan. De verwachtingen waren zeer hoog:

  • Facebook verkocht 421 miljoen aandelen met een prijs van 38 dollar per aandeel.
  • De sociale netwerksite die opgericht is in 2004 met ruim 900 miljoen gebruikers wereldwijd haalde daarmee 16 miljard dollar op tijdens de beursgang. Hiermee werd Facebook een van de grootste beursgangen in de Verenigde Staten ooit.
  • De waardering van Facebook ligt op meer dan 100 miljard dollar. Deze waardering is vele malen hoger dan gevestigde bedrijven zoals bijvoorbeeld Deutsche Bank, Adidas en zelfs BMW samen.

De afgelopen maanden is het aandeel echter enorm gekelderd. Zie onderstaande grafiek.

 koersverloop aandeel Facebook kopen of niet

Grafiek: koersverloop Facebook sinds beursgang

Er zijn diverse redenen voor deze daling:

  • Uit onderzoek blijkt dat er steeds meer mensen Facebook gebruiken op hun smartphone, terwijl er geen advertenties op de mobiele app van Facebook staan.
  • Steeds meer aandeelhouders hebben hun aandeel verkocht. In augustus verkocht een van de eerste investeerders in het bedrijf (Peter Thiel).
  • Facebook heeft onlangs toegegeven dat hun mobiele strategie zwak is: Facebook heeft teveel gefocust op de HTML 5 techniek, waardoor het lastig is om de Facebook app optimaal te ontwikkelen voor o.a. de Iphone.
  • Er is gebleken dat vlak voor de beursgang, de zakenbank Morgan Stanley die deze beursgang faciliteerde, zelf al vond dat de koers van het aandeel veel te hoog zou zijn.

Aandelen Facebook kopen of niet? Overweeg speculeren

Kortom, het aandeel Facebook heeft een duidelijke dalende trend.

En juist dit biedt interessante kansen voor de particuliere belegger om op korte termijn leuke winsten te maken.

Dit kun je bereiken door te speculeren in aandelen Facebook. Speculeren is puur dat je geld verdient door vooraf een verwachting te bepalen over de koers van een aandeel.

Speculeren biedt 2 voordelen:

  • Je kunt dankzij de hefboom werking met 10x zoveel beleggen dan je feitelijk qua beleggingskapitaal hebt. Heb je dus 1000 euro om mee te beleggen, dan is dat 10000 euro waard.
  • Je kunt speculeren op een koersstijging, maar ook op een koersdaling.  Vooral dat laatste biedt lucratieve beleggingsmogelijkheden voor particuliere beleggers.

Met speculeren alleen geld verdienen door in te spelen op een koersdaling van het aandeel Facebook?

Als de trend van een aandeel negatief is, dan is statistisch de kans groter dat de koers verder zal dalen dan dat hij structureel zal stijgen. Uiteraard bestaat 100% zekerheid niet aangezien niemand een glazen bol heeft. Als je kijkt naar het verloop van het aandeel per dag, dan is het aandeel behoorlijk volatiel. Dat wil zeggen, de koers maakt sterke stijgende en dalende bewegingen per dag. Je kunt hiermee op 2 manieren winst maken op het aandeel Facebook:

  • Je zet je positie op ‘short’ (d.w.z. je anticipeert op een koersdaling) ook al gaat de koers af en toe weer omhoog, zolang de trend maar negatief is.
  • Je houdt het nieuws in de gaten en zodra er een positief nieuwsbericht verschijnt over Facebook waardoor weer een verhoogde tijdelijke interesse is het aandeel ga je ‘long’ (je anticipeert op een prijsstijging). Die positie hou je niet lang, maar sluit je zodra je ziet dat je winst maakt.

Aandelen Facebook kopen of niet: hoeveel winst kan ik maken?

Wij hebben afgelopen maanden veel geld verdiend door te speculeren in Facebook met slechts een kleine inleg van rond de 500 a 1000 euro per transactie. In een recente transactie hebben we in 13 minuten 105 euro winst gemaakt.

Lees hier onze ervaringen met tips en trucs om zelf winst te maken door te speculeren in Facebook.

Wil je zelf speculeren in het aandeel Facebook en met een gratis beleggingsdemo aan de slag, kijk eens op het overzicht van gratis broker demo’s.

Bronnen:

http://en.wikipedia.org/wiki/Facebook

http://fd.nl/beleggen/833379-1208/investeerder-facebook-verkoopt-aandelen?visited=true

http://online.wsj.com/article/SB10000872396390443884104577646034225469736.html

 

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu