Direct online beleggen?

> Online beleggen > Handelen in olie: een rendement van 46%

Handelen in olie: een rendement van 46%

14 oktober 2015 16:32 | 4.972 keer gelezen

Door te handelen in olie hebben wij een winst behaald van 46 euro met een inleg van 100 euro. De bewegelijkheid van de oliekoers is erg hoog, waardoor u met online beleggen elke dag kans maakt op winst. Wilt u weten hoe u kunt beleggen met een klein bedrag en toch een hoog rendement kunt behalen? In dit artikel zullen wij u een aantal tips geven aan de hand van een praktijkvoorbeeld.

Handelen in olie

Online beleggen: Hoe werkt dat?

Als er op de beurs gehandeld wordt, ontstaat er een verschil in de waarde van goederen. Deze goederen kunnen van alles zijn, bijvoorbeeld:

  • Een vreemde valuta;
  • een grondstof, zoals tarwe;
  • een aandeel van een bedrijf;
  • een beursindex.

Met online beleggen plaatst u een verwachting over deze waardeverandering. Het plaatsen van een verwachting wordt ook wel speculeren genoemd. De broker en u, de belegger, spreken met elkaar af om het verschil in waarde met elkaar te verrekenen. Het gaat dan om het waardeverschil dat is ontstaan in de tijd vanaf het aangaan van de afspraak tot aan het afsluiten van de afspraak.

Het aangaan van een afspraak noemen we het openen van een positie. In tegenstelling tot traditioneel beleggen kunt u, bij een juiste voorspelling, met een stijgende en een dalende koers winst maken.

Bij online beleggen wordt er gebruik gemaakt van een hefboomfactor. Deze hefboom vermenigvuldigt uw belegging met een bepaalde factor, zodat uw belegging meer waard wordt. De hefboomfactor kan bij elk soort effect verschillend zijn. Wanneer de hefboom bijvoorbeeld 1:20 is, wordt uw belegging 20 keer meer waard. Opent u een positie van 100 euro op dit effect? Dan is die belegging nu 2000 euro waard!

Wilt u online leren beleggen? Dan kunt u ook eerst oefenen met een demo versie, zodat u geen risico over uw geld loopt.

Handelen in olie: Aanleiding

Wij raden altijd aan om een goede aanleiding te hebben voor uw belegging. Een goede aanleiding kan uw kans op een mooi resultaat vergroten. Denk hierbij aan berichten in het nieuws die iets zeggen over bijvoorbeeld de financiële situatie van een bedrijf. Wanneer het bericht negatief is, is er een kans dat de koers gaat dalen. Is het bericht positief? Dan bestaat er een kans dat de koers stijgt.

In het onderstaande figuur kunt u het nieuwsbericht lezen dat de aanleiding was voor onze belegging in olie. In het nieuwsbericht wordt duidelijk dat er een grote kans bestaat dat de vraag naar olie gaat dalen. Bij een daling van de vraag bestaat er een kans dat de prijs gaat zakken. Blijft de prijs namelijk hetzelfde bij een lagere vraag, dan kan dit zorgen voor een nog lagere vraag. Dit kan men opvangen door een prijsverlaging.

Figuur 1: Handelen in olie – Nieuwsbericht. Klik om te vergroten.

Figuur 1: Handelen in olie – Nieuwsbericht. Klik om te vergroten.

Handelen in olie: Positie openen

Doordat het nieuwsbericht negatief was over de vraag naar olie, besloten wij te speculeren op een koersdaling. Speculeren op een koersdaling wordt ook wel short gaan genoemd. Wanneer u speculeert op een koersstijging, heet dit long gaan.

In figuur 2 kunt u het koersverloop van onze positie zien. Vrijwel direct daalde de koers en begon de winst voor ons op te lopen.

Figuur 2: Handelen in olie – Koersverloop. Klik om te vergroten.

Figuur 2: Handelen in olie – Koersverloop. Klik om te vergroten.

Handelen in olie: Positie sluiten

Door een snelle daling van de oliekoers konden wij onze positie al in minder dan twee uur sluiten. Binnen minder dan twee uur behaalden wij een winst van maar liefst 46 euro! Een prachtig rendement in een hele korte tijd. In figuur 3 kunt u het winstoverzicht vinden van onze positie. U ziet dat wij met maar 100 een aandelenpositie konden openen van 350 vaten. Normaal zou dit meer dan 16.000 euro kosten, maar door de hefboom van 1:152 hadden wij veel minder nodig.

Figuur 3: Handelen in olie – Resultaat. Klik om te vergroten.

Figuur 3: Handelen in olie – Resultaat. Klik om te vergroten.

Beleggen voor dummies

Heeft u al enige kennis van beleggen en wilt u dit in de praktijk brengen? Wij raden u aan om van tevoren te oefenen met de gratis demo van het beleggingsprogramma. Hier krijgt u 20.000 demogeld waarmee u kunt oefenen. Klik hier voor de demo en breng uw kennis in de praktijk!

Is online beleggen helemaal nieuw voor u, maar wilt u er wel graag mee starten? Dan is het raadzaam om eerst even een kijkje te nemen in onze cursus. Deze gratis cursus beleggen biedt u de mogelijkheid om eerst kennis op te doen voordat u start met beleggen. Op deze manier ontwikkelt u een basiskennis die goed van pas kan komen tijdens het beleggen.

Klik hier en volg de cursus online beleggen nu helemaal gratis!

Bronnen: https://nl.wikipedia.org/wiki/Organisatie_van_olie-exporterende_landen

http://deaandeelhouder.nl/news/2015/10/13/iea_ziet_groeivertraging_vraag_naar_olie/

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu