Direct online beleggen?

> Aandelen > Waarom daghandelen met aandelen?

Waarom daghandelen met aandelen?

9 april 2014 11:17 | 3.785 keer gelezen

Jaagt u een snel beleggingsresultaat na? Dan is daghandelen met aandelen iets voor u! Ontdek deze vorm van beleggen hier en verkrijg gratis beurssoftware.

Daghandelen met aandelen

Daghandelen met aandelen

Laten we bij het begin beginnen, want misschien weet u nog wel helemaal niet wat daghandelen is.

Daghandelen of daytraden is een snelle vorm van beleggen, waarbij u als beleggers binnen enkele minuten tot een dag tijd winst probeert te maken. Hierbij koopt u de aandelen waarin u handelt niet echt. U wordt er geen eigenaar van. In plaats daarvan speculeert u op de koers. U geeft aan of u verwacht dat de koers van een aandeel gaat stijgen of dalen. Daar zet u een bepaald bedrag op in. Hieronder ziet u hoe.

Gratis beurssoftware

Nu weet u wat de basis van het daghandelen is. Maar dat is niet het enige wat we u bieden.

We leren u onze daghandel tactiek. Hier hebben we zelf goede ervaringen mee. Vervolgens vertellen we u over de gratis beurssoftware die we gebruiken bij het beleggen. Tot slot vertellen we u hoe u zelf kunt oefenen in de praktijk, zonder risico te lopen.

Onze tactiek bij daghandelen met aandelen

Omdat u bij daghandelen speculeert op de koers van een aandeel, is het belangrijk dat u een beetje leert ‘voorspellen’ welke kant een koers zal opgaan. Uiteraard maakt u geen gebruik van een glazen bol, maar van harde feiten.

Wijzelf lezen, voor we gaan daghandelen, vaak het beursnieuws. Al het nieuws dat invloed zou kunnen hebben op de koersen, moet volgens de wet namelijk bekend gemaakt worden. Veel mensen houden dit nieuws in het oog, bij hun beleggingen. Beleggers kiezen vaak voor bedrijven waar het goed mee gaat. Goed nieuws kan daarom een koersstijging in gang zetten, slecht nieuws juist een daling. Let u vooral op nieuwsberichten in de volgende categorieën:

 • Nieuws over winst of juist verlies van een beursgenoteerd bedrijf
 • Fusies en overnames
 • Het positieve of negatieve advies van banken over beursgenoteerde bedrijven

Ziet u een interessant nieuwtje? Dan is het belangrijk om snel te reageren door een belegging te openen. Hoe? Met gratis beleggingssoftware!

Snel daghandelen met aandelen

Wanneer u nieuws hebt gelezen dat invloed kan hebben op de koersen, is het belangrijk om snel te reageren.  Anders waren de andere beleggers u al voor en is de koersverandering alweer voorbij. De gratis beurssoftware helpt u om snel en efficiënt te daghandelen op aandelen.

U kunt de gewenste koers snel vinden in de lijst, of met de zoekfunctie. Hieronder ziet u er een afbeelding van.

 leren-aandelen-beleggen-trader-plaatje2

Figuur 1, daghandelen met aandelen. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Lees verder en leer hoe u in drie simpele stappen een belegging kunt doen.

Een stappenplan voor daghandelen

Beginnen met daghandelen is heel eenvoudig! Er zijn natuurlijk geen garanties op winst. Maar in principe is iedere daghandel ervaring als volgt in te delen:

 1. Ontdek een invloedrijk nieuwsfeit
 2. Open een positie in aandelen van de betreffende onderneming
 3. Volg de aandelenkoers en probeer de positie met winst te sluiten

Contract for Difference

De efficiëntie is niet het enige voordeel van de beurssoftware! Wanneer u daghandelt met dit programma, maakt u automatisch gebruik van het Contract for Difference (CFD). Met dit hefboomproduct kunt u handelen op een groter aandelenpakket. Terwijl u zelf maar een deel van de waarde betaalt!

Bent u benieuwd naar de werking van CFD’s in de praktijk? Lees dan gauw verder!

Daghandelen met CFD’s

Stelt u zich voor dat u gaat daghandelen met aandelen met de gratis software. U maakt dan ook automatisch gebruik van de bijzondere constructie van CFD’s.

Uiteraard volgt u het handige stappenplan.

 1. Een nieuwsbericht. U leest op internet dat Facebook dit jaar 10% meer winst maakte. Dat is natuurlijk goed nieuws, dus u wilt een belegging openen.
 2. U gebruikt uw computer, laptop of tablet om een belegging te openen met de software. Uw inleg bedraagt 500 euro. Er geldt echter een hefboomfactor van 20. Hierdoor kunt u voor hetzelfde bedrag een positie openen die 20×500= 10.000 euro waard is!
 3. Vervolgens kijkt u af en toe naar de koers. Gedurende de dag stijgt deze met 5%. U sluit de belegging en maakt 500 euro winst. Een rendement van 100%!

Hieronder ziet u de werking van CFD’s nog eens geïllustreerd.

Daghandelen met aandelen

Figuur 2, daghandelen met aandelen. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Echte praktijkervaringen

Het voorbeeld hierboven is mogelijk, maar het is niet waargebeurd. Wilt u liever waargebeurde beleggingservaringen lezen? Dat kan op onze site! U kunt hier veel van leren. Klik hier voor de beleggingservaringen.

Ga zelf aan de slag!

U hebt nu nuttige basiskennis opgedaan over daghandelen met aandelen. Het is tijd voor de volgende stap!

Als u nog meer wilt leren over daghandelen met aandelen, kunt u onze gratis cursus volgen. Zo doet u binnen 30 minuten nuttige basiskennis op. Ook risicobeperking is hier een onderdeel van. Daarom is de cursus een echte aanrader. Klik hier voor de gratis cursus daghandelen.

Bent u meer praktijkgericht? Download dan de gratis beurssoftware. Binnen 5 minuten is deze startklaar. Hiermee kunt u direct beginnen met echt daghandelen, maar u kunt ook beginnen in de demo. Overstappen tussen de twee standen kan altijd. Voordelen van de demo zijn:

 • Ontvang ca. 20.000 euro fictief geld
 • Daghandelen op realtime koersen
 • Doe realistische beleggingservaring op, gratis en zonder risico

Grijp uw kans en klik hier voor de gratis beurssoftware

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Daytrading

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu