Direct online beleggen?

> Beleggen algemeen > Leren beleggen met het fictief beursspel

Leren beleggen met het fictief beursspel

20 februari 2014 12:56 | 5.214 keer gelezen

Altijd al willen oefenen met beleggen voordat u echt gaat beleggen? Welnu, dat kan! Met behulp van een fictief beursspel, welke gebruik maakt van echte koersen. Met het beursspel kunt u beleggen in aandelen van over de gehele wereld. Het handelen in aandelen kunt u doen met een fictief bedrag. Het fictief beursspel is geheel gratis en binnen enkele minuten kunt u al aan de slag.

Fictief beursspel 1

Figuur 1, fictief beursspel. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Veel mensen zijn ervan overtuigt dat het handelen in aandelen veel tijd en energie kost. Dit is niet langer terecht, want tegenwoordig kunt u beleggen waar en wanneer u maar wilt. Of u nu thuis op de bank zit of onderweg bent naar uw werk, u kunt altijd en overal handelen met aandelen met behulp van gratis online software. Met behulp van deze gratis software die in verbinding staat met de beurs kunt u beleggen vanaf uw eigen computer, tablet of smartphone. Deze software biedt u naast de mogelijkheid om te handelen met een fictief bedrag ook de mogelijkheid om te handelen met echt geld.

Het fictief beursspel

Een uitstekende mogelijkheid waarmee u kunt leren beleggen op echte actuele koersen is het fictief beursspel. Wanneer u besluit gebruik te maken van deze gratis software, ontvangt u circa 20.000 euro aan speelgeld waarmee u kunt gaan beleggen op koersen. Het beursspel is heel overzichtelijk en gemakkelijk onder de knie te krijgen. In slechts enkele klikken handelt u met aandelen, valuta, grondstoffen, edelmetalen etc.. Mocht u op den duur meer uitdaging zoeken, dan beschikt het spel over uitgebreide technische analysemogelijkheden. Dit spel is een uitstekende manier om kennis te maken met beleggen en biedt daarnaast voordelen voor zowel de beginnende als de ervaren belegger.

Fictief beursspel

Figuur2, fictief beursspel. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Wanneer u gebruik maakt van de gratis software kunt u gebruik maken van zowel de demo als de werkelijke modus. Bij de demo modus handelt u met een fictief bedrag en bij de werkelijke modus handelt u met echt geld. Het beursspel is de ideale manier om het beleggen onder de knie te krijgen. Hieronder vertellen wij welke voordelen het fictief beursspel u biedt.

Risicoloos leren beleggen
Doordat het beursspel exact gelijk is aan echt beleggen, ervaart u op een levensechte manier hoe het is om te beleggen. Het is heel goed mogelijk dat u in het begin een aantal grote beginnersfouten zult maken. Wanneer u voor de demo modus kiest, kunt u geheel risicoloos beleggen aangezien u gebruik maakt van een fictief bedrag. Door het spelen van het beursspel zou u misschien kunnen voorkomen dat u bij echt beleggen uw eigen geld verliest aan beginnersfoutjes.

Eenvoudig overstappen naar echt beleggen
Zodra u begint met het spelen van het beursspel, zult u waarschijnlijk snel vorderingen maken en beter worden in beleggen. Maar omdat het spel een soort demo is, verdient u hier geen echt geld mee. Wanneer u beter wordt in beleggen, wilt u na een tijdje waarschijnlijk overstappen op echt beleggen. Dankzij de gratis beleggingssoftware kan dat gemakkelijk. Dit doet u heel eenvoudig door binnen het scherm van het beursspel de button ‘wisselen naar echt geld’ aan te klikken zoals hieronder in figuur 3 is aangegeven. Overstappen naar de echte wereld van beleggen is dus heel eenvoudig en hierdoor ook toegankelijk.


wisselen naar echt geld
figuur 3, fictief beursspel. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Beleggen in verschillende beleggingsproducten
De betalende belegger heeft de mogelijkheid om te beleggen in aandelen, maar ook in grondstoffen, valuta en indices. Wanneer u het fictief beursspel zou spelen, kunt u dat ook! U kunt oefenen met handelen in deze verschillende beleggingsproducten en zo bekijken welk beleggingsproduct uw voorkeur geniet. Dit kan geheel gratis, u krijgt namelijk circa 20.000 euro speelgeld om mee te handelen in het beursspel

Gebruiksvriendelijk.
De software is binnen enkele minuten geïnstalleerd en klaar voor gebruik. Doordat het beursspel eenvoudig van opzet is, heeft u het programma binnen een mum van tijd onder de knie en kunt u snel aan de slag met beleggen. Met de software is het mogelijk om te beleggen waar en wanneer u dat uitkomt. U heeft de mogelijkheid om te beleggen via uw eigen computer, maar ook via uw tablet of smartphone en daardoor kunt u dus altijd bij uw eigen posities wanneer u dat wilt.

Zelf het fictief beursspel spelen

U heeft kunnen zien dat er veel mogelijkheden zijn bij het spelen van een fictief beursspel. Gezien het feit dat u met een fictief bedrag speelt, verliest u ook niks. Het installeren van de gratis software is geheel gratis en daarnaast kunt u binnen enkele minuten zelf aan de slag. Dat doet u door op onderstaande link te klikken.

Download hier het gratis fictief beursspel en start direct met handelen

Bron: http://www.leerwiki.nl/Beursspelen

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu