Direct online beleggen?

> Beleggen met kleine bedragen > Aandelen kopen en verkopen ASML: 21 euro winst

Aandelen kopen en verkopen ASML: 21 euro winst

15 oktober 2015 15:18 | 2.080 keer gelezen

Op 14 oktober kwam ASML positief in het nieuws, dus gingen wij aandelen kopen en verkopen ASML. Met deze belegging realiseerden wij een winst van 21 euro binnen een uur! Bent u geïnteresseerd in beleggen, maar is de drempel om te starten te hoog voor u? Wij zullen in dit artikel uitleggen hoe u kunt beleggen met kleine bedragen. Ook geven wij een aantal tips om de eventuele risico’s te verkleinen. Lees nu verder en ontdek hoe u veilig en klein kunt beginnen.

Aandelen kopen en verkopen ASML

Traditioneel beleggen versus CFD beleggen

Beleggen wordt vaak gezien als onveilig en risicovol, doordat u veel geld in zou moeten leggen voordat het rendabel is. Toch is dit niet langer het geval: CFD beleggen heeft alles veranderd.

Voorheen moest u veel geld inleggen om een aandelenpositie in te nemen. Voor één aandeel van bijvoorbeeld ASML betaald u op dit moment ongeveer 75 euro. Een kleine positie voor veel geld. Ook loopt u het risico om veel geld te verliezen als deze koers daalt na de aankoop van het aandeel. Alleen een koersstijging is dus winstgevend bij traditioneel beleggen.

Sinds de introductie van CFD beleggen is er veel veranderd. CFD staat voor contract for difference en is eigenlijk gewoon een andere naam voor online beleggen. Met CFD beleggen kunt wel beleggen met een kleine inleg: er wordt namelijk gebruik gemaakt van een hefboomeffect. Dit hefboomeffect vermenigvuldigt uw inleg met een bepaalde factor, zodat u een grote positie kunt innemen zonder veel geld te hoeven besteden. Ook uw winst kan hierdoor vele malen groter worden! In figuur 1 kunt u zien hoe de hefboom in uw voordeel kan werken.

Figuur 1: Aandelen kopen en verkopen ASML – CFD vs. Traditioneel. Klik om te vergroten.

Figuur 1: Aandelen kopen en verkopen ASML – CFD vs. Traditioneel. Klik om te vergroten.

Naast het voordeel van de hefboom, kunt u ook nog eens beleggen op stijgende en dalende koersen. U maakt dus kans op winsten wanneer u een stijging voorspelt, maar ook wanneer u een daling voorspelt.

Ook loopt u geen risico over de waarde van een aandeel. U wordt namelijk geen daadwerkelijke eigenaar van het aandeel. Het enige dat u doet, is speculeren op de waarde ervan.

Aandelen kopen en verkopen ASML: Aanleiding

Om uw kans up een mooi rendement te vergroten, is het raadzaam om een goede aanleiding te hebben voor uw belegging. Voor het openen van een positie gaan wij altijd opzoek naar actuele nieuwsberichten die iets zeggen over de financiële situatie waarin bedrijven verkeren. Bij een positief bericht kiezen wij er vaak voor om te speculeren op een koersstijging. Bij een negatief bericht, verwachten wij vaak een koersdaling.

Op 14 oktober kwamen wij het onderstaande bericht tegen over ASML: een Nederlands hightechbedrijf. In het bericht wordt duidelijk dat ASML aan de verwachtingen voldoet. Nadat ze een moeilijke tijd hebben gehad, gaat het nu dus weer steeds beter. Ook is er vooruitgang op het gebied van een nieuwe technologie. Dit zijn twee zeer positieve ontwikkelingen voor ASML, dus besloten wij te speculeren op een koersstijging.

Figuur 2: Aandelen kopen en verkopen ASML – Nieuwsbericht. Klik om te vergroten.

Figuur 2: Aandelen kopen en verkopen ASML – Nieuwsbericht. Klik om te vergroten.

Aandelen kopen en verkopen ASML: Positie openen

Wij kozen ervoor om te gaan beleggen met 100 euro. De hefboomfactor vermenigvuldigde dit tot een bedrag van ruim 1800 euro! Met dit bedrag konden wij een aandelenpositie innemen van 25 aandelen. Zonder de hefboom hadden wij maar op één aandeel kunnen beleggen.

Ook kozen wij ervoor om een stop loss en profit call in te stellen. Met de stop loss stelt u percentage van verlies in dat u maximaal wilt verliezen aan de belegging. Is uw voorspelling onjuist? Dan kunt u door die functie nooit meer verliezen dan u heeft aangegeven. De positie wordt automatisch gesloten bij dit punt. Ook kunt u een profit call instellen. Met deze functie stel je een maximale winst in. Bent u tevreden met een rendement van 20%? Dan sluit de positie automatisch wanneer dit bereikt is. In figuur 3 kunt u het koersverloop van onze belegging bekijken.

Figuur 3: Aandelen kopen en verkopen ASML – Koersverloop. Klik om te vergroten.

Figuur 3: Aandelen kopen en verkopen ASML – Koersverloop. Klik om te vergroten.

Aandelen kopen en verkopen ASML: Positie sluiten

Binnen  een uur was de koers ver genoeg gestegen voor een rendement van 21%. Vooraf stelden wij een profit call in van 21%. Toen de koers dit punt bereikte, werd de positie voor ons gesloten. We maakten hierdoor een winst van 21 euro in maar een uurtje! Hieronder kunt u het resultaat van onze belegging zien.

Figuur 4: Aandelen kopen en verkopen ASML – Resultaat. Klik om te vergroten.

Figuur 4: Aandelen kopen en verkopen ASML – Resultaat. Klik om te vergroten.

Leren beleggen voor beginners

In dit artikel hebben wij een aantal begrippen kort uitgelegd voor u, maar uiteraard is dit niet alles. Speciaal voor de beginnende belegger is er een cursus beleggen beschikbaar. Deze gratis cursus geeft u een handige basiskennis binnen maar 30 minuten! Klik hier om een kijkje te nemen in de cursus.

Wilt u gelijk aan de gang met beleggen? Dan kan dit met verschillende beleggingsprogramma’s. Wij hebben een aantal programma’s voor u vergeleken, zodat u veilig en snel aan de gang kunt. Wel raden wij aan om eerst even te oefenen met de demo versie. Hierin ontvangt u demogeld waarmee u kunt oefenen en loopt u geen risico over uw geld.

Klik hier voor het beleggingsprogramma en ontvang 20.000 euro demogeld!

Bronnen: https://nl.wikipedia.org/wiki/ASML

http://deaandeelhouder.nl/news/2015/10/14/asml_voldoet_aan_verwachtingen-2/

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu