Direct online beleggen?

> Beleggen met kleine bedragen > Beleggen in grondstoffen app

Beleggen in grondstoffen app

7 mei 2016 14:24 | 2.107 keer gelezen

In dit artikel wordt nader toegelicht hoe u gebruik kunt maken van beleggen in grondstoffen app. Het is verstandig om u meer te verdiepen in beleggen in grondstoffen, als u hier geen ervaring mee heeft. Met deze app kunt u meer leren over beleggen in grondstoffen. Tevens wordt in dit artikel nader toegelicht hoe u kunt beleggen met kleine bedragen en hoe u kunt starten met daytraden.

 Beleggen in grondstoffen app

Daytraden leren

Daytraden is de Engelse vertaling voor daghandelen. Bij daghandelen dient een belegger winst te realiseren binnen één beursdag. Met online beleggen kunnen beleggers beginnen met daytraden. Bij de traditionele manier van beleggen, waarbij beleggers naar een bank gaan om te beleggen, is het niet mogelijk om te gaan daghandelen. Daghandelen wordt mogelijk gemaakt door online beleggen waar beleggers kunnen profiteren van het hefboomeffect. Het hefboomeffect zorgt ervoor dat beleggers kunnen beleggen met kleine bedragen.

Beleggen met kleine bedragen

Online beleggen wordt in de beleggingswereld ook wel CFD beleggen genoemd. Bij CFD beleggen wordt gebruik gemaakt van het hefboomeffect. Het hefboomeffect maakt het mogelijk om te beleggen met een klein bedrag. De hefboom vergroot de inleg van een belegger, met een bepaalde hefboomfactor. De hefboomfactor is overigens afhankelijk van het soort effect waarin u wilt beleggen. In dit geval gebruiken we grondstoffen als voorbeeld. Bij grondstoffen is de hefboomfactor vaak 1:152.

Stel dat een belegger wil beleggen met een inleg van 50 euro, de nieuwe inlegwaarde zal dan 7.600 euro worden. Met deze hogere inlegwaarde kan een belegger een hogere aandelenpositie innemen, waardoor het mogelijk is om een leuke winst te realiseren op korte termijn. Kortom, beleggen met 1000 euro of meer is niet noodzakelijk bij online beleggen. Hieronder wordt het voorbeeld geïllustreerd.

Hefboomeffect

Figuur 1: Beleggen in grondstoffen app – Voorbeeld hefboomeffect. Klik om te vergroten.

Risico’s van het hefboomeffect

Zoals eerder werd aangegeven kunnen beleggers profiteren van het hefboomeffect. Echter kunnen er ook risico’s optreden door het hefboomeffect. Het is van belang om deze risico’s te weten, zodat u deze kunt beperken tijdens het beleggen.

Met het online beleggingsprogramma heeft u de mogelijkheid om risico’s tijdens het handelen te beperken. In het online beleggingsprogramma kunt u gebruik maken van twee functies; de profit call en de stop loss. Deze functies worden in het beleggingsprogramma ook wel aangeduid met sluiten bij winst en sluiten bij verlies.

Met de functie sluiten bij winst, oftewel de profit call, kunt u een gewenst rendement aangeven. De positie zal automatisch worden gesloten als de koers dit aangegeven punt bereikt. In dit geval heeft u winst gerealiseerd door de profit call in te stellen. Met de functie sluiten bij verlies, oftewel de stop loss, kunt u een maximaal verlies instellen. Kortom, u kunt instellen hoeveel u maximaal bereid bent te verliezen tijdens een belegging. Als de koers dit punt bereikt, zal de positie automatisch worden gesloten.

Beleggen in grondstoffen app

Als u graag wilt beginnen met het belegging in grondstoffen, dan is beleggen in grondstoffen app wellicht handig om te gebruiken. In deze app komen verschillende aspecten met betrekking tot het beleggen in grondstoffen aan bod. Tevens wordt er een cursus aangeboden, waar u meer kunt leren over beleggen in grondstoffen.

Deze app is handig voor beginnende beleggers die meer willen leren over het beleggen in effecten, in dit geval grondstoffen. Hieronder wordt het menu van de app weergegeven, op deze manier krijgt u een goed beeld van de app.

Beleggen in grondstoffen

Figuur 2: Beleggen in grondstoffen app. Klik om te vergroten.

Hieronder wordt het icoontje van de app geïllustreerd. Deze app kunt u downloaden voor de App Store en Google Play Store.

Beleggen in grondstoffen app

Figuur 3: Beleggen in grondstoffen app. Klik om te vergroten.

Online beleggen voor beginners: Daytrader worden

Na het volgen van de cursus in de app, kunt u er ook voor kiezen om gebruik te maken van demo beleggen. Demo beleggen is de unieke uitkomst om het beleggen op een veilige manier te oefenen. Bij demo beleggen ontvangt u een fictief bedrag van 20.000 euro, waarmee u het beleggen risicoloos kunt oefenen.

Beginnen met beleggen? Download het gratis beleggingsprogramma!


Bron:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Belegging

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu