Direct online beleggen?

> Beleggen met kleine bedragen > Fictief handelen Japanse beurs: 69% rendement

Fictief handelen Japanse beurs: 69% rendement

17 januari 2016 17:27 | 2.049 keer gelezen

Wij hebben met fictief handelen Japanse beurs een mooi rendement van 69% gerealiseerd. Als beginnende belegger is het verstandig om te beginnen met fictief beleggen. In dit artikel zullen wij aan de hand van onze beleggingservaring het online beleggen nader toelichten, zodat ook jij kunt beginnen met online beleggen. Aan het einde van dit artikel wordt tevens een cursus beleggen aangeboden, zodat je meer kennis kunt op doen met betrekking tot het online beleggen.  

Fictief handelen Japanse beurs

Hoe kun je fictief handelen?

Als beginnende beleggers is het fijn om het beleggen eerst te oefenen, voor je begint te beleggen met echt geld. Fictief handelen biedt de mogelijkheid om het beleggen te oefenen met een fictief bedrag van 20.000 euro. Op deze manier kun je erachter komen wat jij de beste tactieken vindt om te gebruiken tijdens het beleggen. Wil jij ook beginnen met fictief handelen? Dan kun je nu het demo beleggen programma downloaden om te starten met een demo account. Als je na een tijd het gevoel hebt dat je het beleggen en het beleggingsprogramma begrijpt, kun je ervoor kiezen om gemakkelijk over te schakelen naar het beleggen met echt geld.

Aanleiding zoeken

Wij zoeken altijd naar een aanleiding voordat wij gaan beleggen. Een aanleiding kan een recente ontwikkeling zijn met betrekking tot de financiële situatie van een bedrijf bijvoorbeeld. Wij zoeken bij het vinden van een recente ontwikkeling vaak naar nieuwsberichten. Vaak geven nieuwsberichten een aanleiding om te gaan beleggen.

Wij geloven dat als er een positieve recente ontwikkeling heeft plaatsgevonden, dat de aandelen van dat bedrijf in populariteit zullen gaan stijgen onder de beleggers en dat hierdoor de koers zal gaan stijgen. Dat is de reden dat wij er vaak voor kiezen te speculeren op een koersstijging bij positieve nieuwsberichten. Daarentegen geloven wij dat als er een negatieve recente ontwikkeling heeft plaatsgevonden, dat de aandelen van dat bedrijf in populariteit zullen gaan dalen onder de beleggers en dat hierdoor ook de koers zal gaan dalen.

Fictief handelen Japanse beurs: aanleiding

Op 14 januari kwamen wij het onderstaande nieuwsbericht tegen over de Japanse beurs. In dit bericht wordt aangegeven dat de Japanse beurs flink onderuit is gegaan en dat de economische malaise in China de handel blijft bepalen. Dit is een negatief nieuwsbericht over de Japanse beurs. Dit was voor ons een aanleiding om te speculeren op een koersdaling Japanse beurs.

Nieuwsbericht Japan

Figuur 1. Fictief handelen Japanse beurs – Nieuwsbericht. Klik om te vergroten.

Fictief handelen Japanse beurs: positie openen

Wij besloten om op 14 januari om 8:46 uur een positie te openen met een inleg van 93 euro. Het nieuwsbericht was kort daarvoor geplaatst. Bij het openen van de positie besloten wij om een ‘profit call’ in te stellen. Bij online beleggen heb je de mogelijkheid om een ‘profit call’ of een ‘stop loss’ in te stellen. De profit call zorgt ervoor dat de positie automatisch gesloten wordt, indien de koers het aangegeven winstpunt heeft bereikt. Daarentegen zorgt de stop loss functie ervoor dat de positie automatisch gesloten wordt, indien de koers het aangegeven verliespunt heeft bereikt. Kortom, je kunt na het openen van de positie iets anders gaan doen. Dat betekent dat je niet genoodzaakt bent om de koers de gehele dag in de gaten te houden. De stop loss zorgt ervoor dat je niet meer kunt verliezen dan dat je van tevoren hebt ingesteld en de profit call zorgt ervoor dat je de gewenste winst ontvangt, indien de koers tot dat punt komt. In het onderstaande figuur is het koersverloop van onze belegging weergegeven.

Koersverloop Japan

Figuur 2: Fictief handelen Japanse beurs – Koersverloop. Klik om te vergroten.

Fictief handelen Japanse beurs: resultaat

Nadat wij de positie hadden geopend, werd de positie binnen 40 minuten gesloten door de profit call die wij hadden ingesteld. Wij hebben met een inleg van 93 euro en een winst van 65 euro, een rendement van 69% gerealiseerd! Dat is een uitstekend rendement in een zeer korte tijd. Wij waren hier erg tevreden mee. In het onderstaande figuur wordt het resultaat van onze belegging weergegeven.

Resultaat Japan

Figuur 3: Fictief handelen Japanse beurs – Resultaat. Klik om te vergroten.

Virtueel beleggen

Wil jij ook beginnen met beleggen met kleine bedragen? Je kunt voor je start met beleggen ervoor kiezen om eerst gebruik te maken van de cursus beleggen, deze cursus wordt gratis aangeboden. Hier wordt het virtueel beleggen nader toegelicht. Indien je het gevoel hebt dat je deze cursus niet nodig hebt, kun je er ook voor kiezen om gelijk te starten met beleggen.

Download hier het gratis beleggingsprogramma en start gelijk met beleggen!


Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Belegging
http://www.nu.nl/beurs/4197461/japanse-beurs-flink-onderuit.html

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu