Direct online beleggen?

> Beleggen met kleine bedragen > Hoe handelen in goud met de app

Hoe handelen in goud met de app

11 september 2016 15:46 | 1.561 keer gelezen

Wilt u weten hoe handelen in goud met de app precies werkt? Vandaag de dag is het mogelijk voor beginnende beleggers om te starten met beleggen. Beleggen met een online beleggingsprogramma brengt veel mogelijkheden met zich mee. Het is met een online beleggingsprogramma voor iedereen mogelijk om te beleggen, omdat beleggers niet meer genoodzaakt zijn om te beleggen met grote bedragen. Bent u benieuwd naar de voordelen van online beleggen? Lees verder voor meer informatie over online beleggen!

hoe-handelen-in-goud

Beleggen met een online beleggingsprogramma

Vandaag de dag kunnen beleggers profiteren van de voordelen van een online beleggingsprogramma. Beleggers zijn door de komst van het internet niet meer genoodzaakt om te beleggen met grote bedragen. Bij online beleggen is het mogelijk om te beleggen op ieder moment van de dag, het enige wat een belegger nodig heeft is een tablet of smartphone met internetverbinding.

Beleggers kunnen ervoor kiezen om het beleggingsprogramma te downloaden op de desktop of laptop. Daarnaast hebben beleggers ook de mogelijkheid om de app te downloaden. Kortom, het beleggingsprogramma is ook beschikbaar in app vorm. Dat betekent dat u in de trein gebruik kunt maken van de app en als u thuis zit kunt u gewoon inloggen op de laptop met uw account.

Beleggen met kleine bedragen

Zoals eerder werd aangegeven is het met online beleggen mogelijk om te beleggen met kleine bedragen. Bij een online beleggingsprogramma maken beleggers automatisch gebruik van een hefboomeffect. Het hefboomeffect zorgt ervoor dat beleggers in staat zijn om te beleggen met een kleine inleg. De inleg wordt door een vooraf bepaalde hefboomfactor vergroot, zodat de belegger een hogere aandelenpositie kan innemen. Hierdoor kan een belegger meer winst realiseren bij een goede voorspelling van de koers. Hieronder wordt een voorbeeld van het hefboomeffect geïllustreerd.

Hefboomeffect

Figuur 1: Hoe handelen in goud – Voorbeeld van het hefboomeffect. Klik om te vergroten. 

In bovenstaand voorbeeld wil een belegger beleggen in goud met een inleg van 50 euro. De hefboomfactor bij goud is 1:152, dat betekent dat de inleg van de belegger wordt vergroot met 152 (50 euro maal 152). De uitkomst hiervan is 7.600 euro, dat is de nieuwe inlegwaarde van de belegger. Met deze nieuwe en hogere inlegwaarde kan de belegger een hogere aandelenpositie innemen. Hierdoor kan de belegger meer winst realiseren op korte termijn, bij een goede voorspelling van de koers. 

Hoe werkt online beleggen?

Bij online beleggen draait het om de voorspelling van de koers, dat betekent dat het voor beleggers mogelijk is om te speculeren op zowel een koersstijging als een koersdaling. De aanbieder van het beleggingsprogramma wordt ook vaak een broker of tussenhandelaar genoemd.

Bij een goede voorspelling van de koers, ontvangt de belegger het verschil tussen de openings- en sluitingswaarde van de broker. De belegger heeft dan winst gerealiseerd. Bij een verkeerde voorspelling van de koers, dient de belegger dit verschil aan de broker te betalen. De belegger heeft in dit geval te maken met een verlies.

Starten met daghandelen: Daytraden leren

Bij online beleggen is het mogelijk voor beleggers om te beleggen op korte termijn, oftewel daghandelen. Bij daghandelen dient een belegger een beleggingspositie te openen en te sluiten binnen één beursdag. Daarbij moet de belegger binnen deze tijd winst hebben gerealiseerd. Daghandelen wordt ook wel daytraden genoemd in de beleggingswereld, dat is de Engelse vertaling.

Beleggen aan de hand van een aanleiding

Bij beleggen is het verstandig om altijd te beleggen aan de hand van een aanleiding. Beleggen zonder aanleiding kan grote risico’s met zich meebrengen. Kortom, beleggen op basis van impulsieve beslissingen kan onnodige risico’s meebrengen.

Door gebruik te maken van een beleggingsmethode, kunnen beleggers een aanleiding vinden om te beleggen. We zullen één beleggingsmethode nader toelichten.

De fundamentele analyse is een simpele beleggingsmethode waar iedereen gebruik van kan maken. Bij deze beleggingsmethode wordt er gekeken naar recente ontwikkelingen met betrekking tot de financiële situatie van een effect. Beleggers kunnen met een online beleggingsprogramma beleggen in verschillende effecten zoals valuta, aandelen, grondstoffen en indices.

De recente ontwikkelingen kunnen beleggers in de dagelijks gepubliceerde nieuwsberichten vinden. Bij een positief nieuwsbericht kiezen wij er vaak voor om te speculeren op een koersstijging. Bij een negatief nieuwsbericht kiezen wij er vaak voor om te speculeren op een koersdaling.

Hoe handelen in goud met de app

Tegenwoordig zijn er verschillende apps beschikbaar in de App Store en Google Play Store, deze apps zijn gericht op het beleggen in een bepaald effect. Zo is er ook een app beschikbaar voor het beleggen in goud. In deze app kunnen beleggers gebruik maken van een cursus beleggen die gericht is op het beleggen in goud. Kortom, voor beginnende beleggers kan dit handig zijn om te gebruiken. In de app worden ook tips gegeven met betrekking tot online beleggen. Hieronder wordt het menu van de app geïllustreerd.

beleggen-in-goud

Figuur 2: Hoe handelen in goud met de app – Menu van de app. Klik om te vergroten.

Hieronder wordt het icoontje van de app geïllustreerd, dit icoontje is hetzelfde in de App Store en de Google Play Store.

beleggen-in-goud-app

Figuur 3: Hoe handelen in goud met de app – Icoontje. Klik om te vergroten. 

Beleggen oefenen: Daytrader worden

Om zelf daytrader te worden kan een beginnende belegger beginnen met de beurssimulator. Met de beurssimulator kunnen beleggers het beleggen oefenen op werkelijke koersen, zonder financieel risico te lopen. Bij de beurssimulator ontvangen beleggers namelijk een fictief bedrag van 20.000 euro, waarmee onbeperkt geoefend kan worden. Op deze manier kunnen beleggers op een veilige manier leren van eventueel gemaakte fouten.

Download hier het gratis beleggingsprogramma!

Bron:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Fundamentele_analyse 

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in olie: een rendement van 46%
Gratis beursspelGratis beursspel
Indexbeleggen op de Nederlandse beurs -1Indexbeleggen op de Nederlandse beurs in 4 stappen
Cursus beleggenCursus beleggen
Hoofdmenu